icon

Veľmi nízka hmotnosť plodu v 39. týždni

bambi86
19. aug 2016

ahojte, cakam dietatko a vcera lekar pri sone odhadol hmotnost len 2,5kg. My s muzom sme obaja velmi vysoki, ostatne deti v rodine mame velke, aj prve dieta moje bolo velke. toto babo rastie od zaciatku 8 mesiaca nejak zle, niekedy aj 3 tyzdne bez prirastku hmotnosti a nevedia preco, prietoky su zevraj ok.... som z toho nejak nervozna ze to nebude v poriadku :( do toho 8.mesiaca bolo vsetko v poriadku.....nemate niekto skusenosti podobne?

Strana
z2
mirkapo
20. aug 2016

Ja som pri prvom synovi mala prezretu placentu a malý nepriberal a dokonca som začala chudnut. V 38tt išiel na vyvolavacku lebo bolo zbytočne to naťahovať. Mal 2400g a 46cm. Dostal aj ant pre infekciu a potom už bolo všetko ok. Cca ako polročný dobehol všetkých rovesníkov. Neboj vsetko bude ok.

bosoriak
20. aug 2016

@bambi86 Tak ako pisu predo mnou - ak dieta nepribera a nerastie, niekde bude problem. Ja by som to nezanedbala. Radsej byt doterna ako mucha a radsej predcasny vyvolany porod ako potom riesit nasledky. Ak sa ti zda, ze to lekar neriesi, chod inam. Je to tvoje dieta a mas pravo na to, aby lekari nic nezanedbali.
Prirastok na vahe alebo na dlzke MUSI byt, v poslednych tyzdnoch obzvlast.

sara07
20. aug 2016

rozpätie pôrodnej váhy je od 2500 -3100 g, čiže ak má 2500 je v norme síce spodná hranica ale je v norme
ked sú posledné týždne sa to tažšie meria, väčšinou sa doporučuje zmerat priemer bruška a ked je nárast je to OK, aj tak to dieta neprinuti nik prieberat ak máš všetko v poriadku,niekedy zvýšia magnézium alebo sa podávajú infúzie ale tie pri problémových prietokoch
podstatné je že rastie, ked sa narodí je dôležité že priberá , kolkokrát sa narodi 3 kg dieta ale má reflux tak váhou padne velmi dole atd
ak máš všetko v poriadku,cítiš sa dobre, hýbe sa nestresuj, tak ako píšu baby -+ 600 gramov, však to sa ani nedá aby všetky mali ideál 3 kg 🙂 🙂 🙂 🙂
podstatné že ta sledujú a priberá

eriksonka1234
14. sep 2016

@bambi86 Ako to nakoniec dopadlo???? 🙂 Dúfam, že ste v poriadku 😉

Strana
z2