icon

Veľmi nízka hmotnosť plodu v 39. týždni

bambi86
19. aug 2016

ahojte, cakam dietatko a vcera lekar pri sone odhadol hmotnost len 2,5kg. My s muzom sme obaja velmi vysoki, ostatne deti v rodine mame velke, aj prve dieta moje bolo velke. toto babo rastie od zaciatku 8 mesiaca nejak zle, niekedy aj 3 tyzdne bez prirastku hmotnosti a nevedia preco, prietoky su zevraj ok.... som z toho nejak nervozna ze to nebude v poriadku :( do toho 8.mesiaca bolo vsetko v poriadku.....nemate niekto skusenosti podobne?

Strana
z2
tana85
19. aug 2016

Určite sú prietoky ok? Ja som ich mala zhoršené, ale prírastok bol vždy. Veľmi odporúčam zajst aj k inému doktorovi, viac hláv viac rozumu. Ak babo v brusku neprospieva dlhšie, pôrod sa zvykne vyvolať, tak mi vravel môj keď sa mi to zhoršovalo

bambi86
autor
19. aug 2016

@tana85 chodim na sono kazde dva tyzdne a bola som u 2 doktorov...zevraj vsetko ostatne je ok....ale mne sa to fakt nezda :(

saimaa
19. aug 2016

a doktor ti čo na to povedal? ako sa k tomu vyjadrujú, preco to tak je?

tilly
19. aug 2016

a myslis, ze ho dobre zmerali? oni uz v tomto stadiu mozno nevedia tak dobre merat, mne napr. povedali rano o osmej, ze dieta ma 3580g a poobede, ked sa narodilo malo 4440g, pochybujem, ze skoro kilo pribralo pocas porodu...

bambi86
autor
19. aug 2016

@saimaa doktor nepovedal nic....ze ved rodia sa aj male deti.... teraz chodim inemu, moja lekarka to riesila trochu viac ale ma do konca leta dovolenku tak chodim k inemu uz mesiac a ten sa tvari ze no tak bude mensie...

@tilly to je vzdy otazne ci dobre zmeraju...ale jednoznacne na grafe bolo vidno ze je pod tou spodnou hranicou...

janush
19. aug 2016

podľa mňa je to ok, ja som pri prvej dcérke mala na sone hmotnosť 2,3 kg a na druhý deň som rodila a malá mala pôrodnu hmotnosť 2,9 kg, takže netreba robiť paniku. Pri tomto tehotenstve (tiež som 39tt) malého hmotnosť v 35tt bola 2,6 kg a odvtedy ho nevážili, ani to neriešim... 😉

m_
Odpoveď bola odstránená
babatkoo
19. aug 2016

@bambi86 nemusis sa bat. Ultrazvuk je vzdy + - 500g. Mne jedna lekarka v porodnici tvrdila ze syn bude mat okolo 2600g podla jej vypoctu z ultrazvuku. Nakoniec mal 4150 g 🙂

babatkoo
19. aug 2016

@babatkoo a to som rodila na druhy den od jej merania 🙂 lekarka/porodnicka a ultrazvukovy pristroj v nemocnici. Urcite bude mat tvoje babatenko nad 3000kg 😉

ewisam
19. aug 2016

@bambi86 nestresuj sa, mne sa prvy narodil v 38tt s vahou 2700g a pohoda, druhy este sono pred operaciou ukazovalo 2900g a narodil sa a mal 3050g 😉

lenkamaxim
19. aug 2016

Neboj,mojmu malemu namerala moja dr. 2010g,za 3dni v porodnici mi povedali 2800g a rodila som 2dni na to a mal 3030g....aj mna velmi vyplasili,prvorodicka,neskusena,uz som ho videla v inkubatore.Nakoniec aj bol v inkubatore ale nie kvoli vahe. Takze ziadmy stres,este si uziposledne dni tehulkovania!
Prajem lahky porod 🙂

rheuska
19. aug 2016

Aj kamošku takto vyplasili. Ze mala je velmi mala a mala 3500 po narodení. Pozri keď by to bolo vážne tak to riešia. Len zbytočne ťa stresujú hovada.

zsuzsuka
19. aug 2016

@bambi86 ahoj, prosim ta nezanedbaj to..teda nedopust aby lekari zanedbali...podobny problem bol u nas,obaja s manzelom vysoky, prve dietatko 51,3340g, druhe lekarka odhadovala na este vacsie...prietoky v poriadku, mala som jedno stastie a aj moja dcerka, ze lekarka to sledovala velmi precizne(okrem ineho tri potraty po prvom dietatku)a veruze tyzden nerastla, placenta ju nevyzivovala, tak som porodila o tri a pol tyzdna pred terminom, ako sa vravi v hodine dvanastej..nizska hmotnost nevadi, len musi priberat aspon co to... drzim palce

martinka13
19. aug 2016

Mne 3 hodky pred pôrodom povedali ze to bude malinke bábätko. Malý mal rovné 4 kg. Keď ho doktor vytiahol tak len kukal že ako odhadol váhu 🙂

majba
19. aug 2016

@bambi86 mne na sone dvaja nezavisli doktori hovorili, ze bude mat maximalne 2,5kg. a bola som aj na 3D. ja som nakupila aj vela mini veciciek, ze vsak maju pravdu a po porode bola hmotnost 3050g. inak ja som to, ze babo bude male nijak neprezivala. Hlavne, ze je zdrave. potom ma cas dorast. 🙂

kendra73
19. aug 2016

Mne v 40.tt povedali v porodnici ze je plod pozadu vyvinom.Ze je velky na 36.tyzden.cize 4tyzdne pozadu rastom...nakoniec sa narodil a mal 49cm a 3180g .nemusite sa bat i ked chapem ja som sa tiez bala lebo ma strasili.tiez som to tu potom pisala v obavach a maminy ma tu upokojovali 🙂

seahorse27
19. aug 2016

500g hore dole v tomto štádiu je bežne, dieťa môže mat kľudne aj 3kg, čo je ok. Ani 2,5g nie je žiadna tragédia...

eriksonka1234
19. aug 2016

Mňa pri prvom tiež vystrašili, aj objednali pred pôrodom hneď inkubátor, nemala som takmer žiadne brucho, pribrala som len + 5kg, čo je pri mojej váhe dosť málo, rodila som v 37tt (odtiekla mi voda) a malý mal 2700g, čo teda bol pre Dr, hotový zázrak, ani ja nechápem, ako sa mi tam napchal 🙂

jaruskatt
19. aug 2016

je to úplne ok. Usg skresľuje a odchýlka je +-600g! Veď ešte 1-3 týždne bude priberať. A mnohé bábätká 40tt+ majú pôrodnú hmotnosť 2800-3000g. 😉

charlie1980
19. aug 2016

Od zaciatku otehotnenia mi doktorka tvrdila, ze je to velky plod, az ma vystrasila, ovulaciu som mala potvrdenu testami, takze urcite sa nezmylila v TP. Nakoniec som prenasala 2 tyzdne, doktorka na sone tvrdila o 500g viac ako v nemocnici. V nemocnici takmer na gram presne 42tt-3050g, coz je normalna vaha. Po porode priberal mesacne 1kg, pokazdom sa pediatrovi nepacilo, ze vela pribera. Vsetkych dobehol a aj predbehol. A dnes je z neho uzasny papkac a velky chlap (vyzorovo o 1r starsi).

martina_uk
19. aug 2016

Mne museli vyvolat porod v 36tt. Dva tyzdne pred vyvolanim ma hospitalizovali koli nizkej vahe dietata. Posledne kontrolne sono ukazalo ze mala bud vobec nepribrala alebo dokonca schudla za posledny tyzden. Hned na druhy den vyvolavali pricom na ozvy srdiecka som chodila kazde rano vecer. Mala sa narodila s hmotnostou 2600g. Placenta bola kalcifikovana. Prietoky som malana hranici.

charlie1980
19. aug 2016

Este ma napadlo...kamaratka mala taktiez akutny CR v 35tt, vaha dietata 1500g, tiez nepriberal, Ale v minulosti mala operaciu maternice a on sa tam kdesi zakliestil, neodstranili cast prepazky pri OP a preto nepriberal. Tak Ale to nebude zrejme tvoj pripad. Kazdopadne nerozumiem, Preco z toho robia take halooo, ved 39tt a 2,5kg je riadne donosene dieta.

vydrnik
19. aug 2016

@bambi86 ja ked som cakala malu vzdy na sone vraveli ze je mensia,ale v poriadku,pri porode vazila 2680,g,47cm,a moj syn bol akut.sekciou a vazil 2450g,46cm obe deti v 37tt

tana85
20. aug 2016

je rozdiel ci je babo male a lahke ako ze nepribera. priberat musi inak je niekde problem. mylit sa mozu, ale ak ta sleduje aspon jeden doktor pravidelne, tak musi vidiet ako sa babatko meni. rozdiel moze byt pokial su dva rozne ultrazvuky, ale na oboch by mal byt narast pri merani po dvoch tyzdnoch. dnesne nove sona su uz velmi presne, mne den pred porodom odhadol hmotnost s rozdielom 50g oproti realite pri porode

alby2014
20. aug 2016

mne cele tehotenstvov raveli, ze maly bude maly...mna to tesilo ved vytlacit nieco okolo 2800g a nieco okolo 4000g je fakt rozdiel, navyse ja aj muz sme boli pri porode drobne deti. AK dvaja doktori tvrdia, ze je to OK, taka si to bude OK, v tomto tyzdni to moze byt kludne aj viac, oni to uz nevedia premerat poriadne. Maly sa nakoniec narodil s 3200g...teda normalna vaha. Normalna vaha je od 2,5 kila, nemusi kazde dieta mat 4kila a viac.

evittam
20. aug 2016

@bambi86 Dieťatko v brušku žiadny lekár neodváži. 😉 Dá sa len pomerať a na základe toho určiť koľko asi váži - a na to sa nedá spoľahnúť. Mne hodinu pred pôrodom povedali, že malý má 3kg-narodil sa s váhou 3620g. Takže ak je všetko ostatné v poriadku, tak nerob paniku. 🙂

ivett311
20. aug 2016

Moj syn sa narodil s vahou 2400g a 3 hod.pred porodom lekar hovoril ze bude mat 2800g. Rodila som v 37tt ale nastastie bolo vsetko v poriadku🙂 teraz uz ma skoro 8kg a ma 7,5mes.

ivett311
20. aug 2016

A potom schudol na 2200g..

nikushka1
20. aug 2016

@bambi86 ja som tak mala.maly prestal priberat v nejakom 34tt.rozdiel sa postupne zvacsoval.na sono som chodila najprv 1x tyzdenne a potom obden.ked uz bol rozdiel viac ako mesiac hospitalizovali ma.to bolo na prelome 38-39tt. Boli sme pod neustalou kontroloum. postupne sa zacali aj prietoky zhorsovat tak mi vyvolali porod.posledny odhad pred porodom som mala 2600g a maly sa narodil 2760g a 46cm v 39+1tt. Doteraz je stuplik oproti rovesnikom
Dr mi to vtedy vysvetloval tak ze mi postupne odchadzala placenta.ze zivin a kyslika mal akurat na zivot ale nemal dost na vytvaranie zasob

tomasko27
20. aug 2016

@bambi86 Ahoj.Svagrine sa pred tyzdnom narodil chlapcek a mal 2450g a 47cm.Narodil sa 38+3tt.Mal infuziu asi dva dni lebo zistili ze ma hustu krv a este nepil tolko aby sa mu rozriedila.Vcera ich mali pustit domov zobrali mu krv a zistili ze ma daky zapal v tele a tak dostal antibiotika.Ona bola 3tyzdne pred porodom v nemocnici a tam pribral 200g,ale prietoky ze mala ok ale preco nepriberal nevedia.

Strana
z2