Voda v pľúcach. Malo ju aj vaše bábo?

dollynka63
29. jún 2011

Ahojte. Som v 28.tt a na 3D ultrazvuku mi nahodu zistili, ze babo ma plod.vodu v plucach, a to moze mat rozne priciny, okrem ineho aj niektory z tych "syndromov" alebo prekonanie infekcie. Okrem toho lekarke sa na zaberoch nepacilo, ze babatku nie je vidno prsteky, ze ma akoby stale zatate pasticky, co moze byt tiez dosledok tych syndromov. Babo je velmi aktivne, takze aj tie zabery na ultrazvuku neboli velmi zretelne a ostre. Stalo sa vam niektorej, ze by na ultrazvuku nebolo babatku vidno prsteky? Alebo ma niekto skusenosti s vodou v plucach babatka? Dakujem velmi pekne za kazdu odpoved.

kvetinqa
30. jún 2011

Ahoj, nas maly sa narodil s vodou v plucach. Neviem, ci je to toto iste, ale mne povedali, ze pri porode cisarskym je to uplne bezne, ze sa z organov nevytlaci voda a tak dietatko potrebuje par dni na adaptaciu Vacsinou to vraj trva cca 72 hodin. Nas maly sa narodil v 38. tt, nakolko mal vodu v plucach, dychal strasne plytko a rychlo, mal 120 vdychov za minutu a to ho velmi vycerpavalo. Dali ho na kyslikovy pristroj, z ktoreho ho po jednom dni odpojili a potom uz sa len cakalo, kym sa to uplne neukludni. Nebolo mi vtedy vsetko jedno, ale lekarka na JISke mi povedala, ze to nie je nic strasne a ze je to velmi bezne... Ale ako som povedala, neviem cije to to, co zistili tebe, lebo mne na ultrazvuku ziadnu vodu nevideli... drzim palce

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre