icon

Vysoký tep a možné predčasné ukončenie gravidity

veronikalukas
7. feb 2013

ahojte som v 28 tt chla by som sa opyta ci koli vysokemu tepu to je 117 ukoncuju doktori graviditu skor ??

xlucia
7. feb 2013

@veronikalukas ???? ja som mala bezne 120 a toto mi nikto nenavrhol. chodis na kardiologiu?

zivika
7. feb 2013

@veronikalukas este som o tom nepocula a 117 je sice hodne, ale nie je to extrem 😉 ale urcite by ta mal skontrolovat internista, gynekologicka ta neposlala?

blondiee83
7. feb 2013

@veronikalukas urcite nie... Tep býva u mnohých tehuliek zvýšený, do 120 kludne. ale ak by si mala vysoky tlak, to už je iny prípad.

veronikalukas
autor
7. feb 2013

@xlucia akurat dneska som bola este mam ist na sono srdca

xlucia
7. feb 2013
iwesska
7. feb 2013

Nebudu ta rodit skor. Ja som s tym mala problem uz pred tehu, aj v tehu, iba som jedla po cely cas lieky na znizenie pulzu, ale keby to bolo mozne tak ma aj rodit nechaju normalne, cize vysoky pulz nie je ziadna indikacia na skorsi porod, je to normalne. Ja som mavala aj take zachvaty, ze 145/min. a malemu to nic nespravilo.

cherry1981
7. feb 2013

@veronikalukas Ja som mala cele tehotenstvo strasne vysoky tep bolo to veeelmi neprijemne, chodila som kazdy mesiac aj na interne, upravilo sa to az po porode. Mala sa sice narodila o 4 tyzdne skor, ale koly mojmu vysokemu tlaku, ktory stupol v 35 tt.

marianka0101
7. feb 2013

@veronikalukas ak nemáš nejaké iné problémy, tak pravdepodobne nie. Ja som mávala aj 140-150, aj 165 bolo ale inak som bola ok, ešte ma aj prenášať nechali. Problém by bol skôr vysoký tlak, alebo keby bábo malo nad tých 160, to už by potom riešili

veronikalukas
autor
8. feb 2013

@xlucia A este stale nic neviem lebo idem az v utorok

alexis617
18. feb 2013

@veronikalukas ja mám tep 110 a tlak 90 na 60 nísky,tvrdne mi aj bruško mam nato magnézium 500,5až 7 denne ,som v 27tždi ,ale na koli tomu tepu si vlkú hlavu nerobým

valy
3. apr 2013

ja som mala tep 120 v pokoji v tehotenstve, proti mojmu normalnemu to bol dvojnasobok. kardiologicka mi povedala,, ze je to ok, zvysena zataz v tehotenstve a neviem co, pravda bola taka, ze som mala silnu anemiu. ked sa na to prislo, zelezo mi rychlo pomohlo.

monickapd
3. apr 2013

ja som mala niekedy aj 130 a tlak 145/95 a veru som bola aj hospitalizovana na rizikovom koli tachykardii-aj babatka.. Kolko mas Ty nie je vela, ale zavisi to od vela faktorov, ja by som to nepodcenil