icon

Začínajúci pôrod

julka97646
23. okt 2020

Ahojte baby som 37+5 týždni a mám taký pocit že asi to začína na mňa ísť no niesom si istá som prvorodicka. Včera som bola pri dr ktorá mi povedala že som otvorená na jeden až 2 palce a že mi odteka pl.voda no dnes som si našla na vložke tmavé spinenie a cítim ako keby zo mňa stále niečo tieklo po kvapkách a neviem či ísť do pôrodnice alebo počkať pokiaľ ide o bolesti tak mám menštruačne ale nie silné to isté to je aj z krizami prosím vás ktorá máte skúsenosti z takýmito Vecami napíšte mi vašu skúsenosť ďakujem vám

maaji
23. okt 2020

@julka97646 Ahoj moja skúsenosť, tiež som bola prvo rodička a mala som take bolestí ako ty aj spinenie som mala a hneď som išla do pôrodnice zbytočné som tam celi deň bola pretože keď som už bola tam tak ma bolestí preisli akože moja rada pokial nemáš bolestí dosť silné a necitis sa nato tak ešte nechoť.

sasanka605
23. okt 2020

@julka97646 chod alebo skus stopnut bolesti, ak budu po pat minut chod. Ja som tak prisla pred chvilou a zatial 4cm. Bolesti po pat minut a stupnovali sa. A daj si teplu sprchu, vraj pomaha.

janulkama
23. okt 2020

Ahoj, no neviem ked odteka plodova voda preco si ta tam nenechali. A ano, moze to byt zacinajuci porod. Vies každá to mava inak, ja bolesti a vedla mna baba rodila a ze nemala vobec. Musis to sama vyhodnotit, ako sa citis.

1mina
23. okt 2020

Ja som napr ako prvorodicka na poradni otvorena na 1, krcok skrateny, hlavicka naliehala atd.... a presne 37+4 sla som vecer na wc a zacala som.silno krvacat tak som samozrejme utekala do porodnice (uplne bez kontrakcii ) a tam si ma.nechali ze rodim... prisla som tam vecer a mala sa narodila rano pred 9tou a take nejake normalnejsie kontrakcie zacali az rano

julka97646
autor
23. okt 2020

No baby nenechali si ma tam preto lebo musím byť od pondelka nactavena na injekciach ktoré mi musia pichať kvôli zražanlivosti krvy užívam warfarin a bojím sa že do vtedy kým pôjdem pondelok do nemocnice a pokým ma nactavia tak aj porodim mám ísť cisárskym rezom

bagre
23. okt 2020

@julka97646 no podľa popisu by to mohol byť začínajúci pôrod a za normálnych okolností by som počkala. Ale keďže máš ísť cisárskym + lieky tak by som minimálne volala. A podľa mňa v tejto situácii bude najlepšie ísť

noemi155
23. okt 2020

@julka97646 podľa mna sa ti pôrod rozbieha ,keď ti už aj zátka odchádza...
A ak ti ozaj kvapka plodová voda,tak to tiež treba asi ísť
Daj si horúcu sprchu a uvidis či sa ti intenzita bolesti stupňuje a čas medzi kontrakciami si tiež sleduj
Ak máš ozaj každých 5 minút,tak chod sa dať radšej kuknúť ako čosi zbytočne zanedbať ...

julka97646
autor
23. okt 2020

Ďakujem baby no cítim ako keby niečo zo mňa tieklo v malom množstve a bolesti nemám troška len kríže

nykkushka
23. okt 2020

@julka97646 prosím choď na pohotovosť, na gyn alebo k dr. Aj keď je to len niečo malé, budeš mať istotu, že sa niečo nezanedbalo.
Ale dosť možné, že už rodíš. Nezdržuj sa tu na koňovi, vezmi kufor a hybaj 🙂

julka97646
autor
23. okt 2020

Idem ďakujem za odpovede baby ❤️

bagre
23. okt 2020

@julka97646 voda plodová nemusí tiecť prúdom, stačí keď sa dejú veci vnútri - teda telo sa chystá na pôrod. Bolesti krížov, také krámové k tomu pasujú. A kontrakcie...no ja som mala jeden pôrod taký, že 2 slabulinké kontrakcie a potom len taký blbý pocit... odviezli sme deti a do nemocky som dorazila otvorená na 9... máš problém čo sa krvi týka, takže baľ a utekaj

bagre
23. okt 2020

@julka97646 daj potom vedieť 😉

sofia1
23. okt 2020

@julka97646 radšej chod ako keby si niečo zanedbala

lija22
23. okt 2020

@julka97646 napis nam ako. ja to prezivam s tebou! ach ❤️ drzim palce

ivinkapink
23. okt 2020

veru potvrdzujem co hovori bagre...bolesti slabe, voda mi vobec neodtiekla...dala som si sprchu a kontrakcie zacli byt kazdu 1-2minuty, ledva sme stihli prist do porodnice, dieta uz bolo v porodnych cestach...este minutu a porodila by som v aute...radsej ist zbytocne..

julka97646
autor
24. okt 2020

Ahojte baby no bola som a poslali ma domov pl voda bola ale nemala som kontrakcie povedali mi ze ak ich budem mať každých 2az5 minútové tak vtedy mám prísť

sasanka605
24. okt 2020

@julka97646 fuha, tak pri 2minutovych som vcera uz rodila pomaly

1mina
24. okt 2020

@sasanka605 tiez mi to pride uz hrozne malo ne crstu do porodnice este len...

ankare
24. okt 2020

@julka97646 to je divne, ze Ta neriesia, ked Ti odteka plodova voda. Po 24.hodinach od odtekania vody sa musia podavat ATB do zily kvôli moznej infekcii.

bagre
24. okt 2020

a to máš prísť na sekciu s takým intervalom medzi kontrakciami? či teda budeš rodiť normálne? a lieky čo máš vysadiť nejako riešili?

ivinkapink
25. okt 2020

@julka97646 prosim ta a v ktorej porodnici su taki "odbornici"??? ..hlavne ich nepocuvaj, ja mam prodnicu 10minut od domu autom a pri dvojminutovych kontrakciach som prisla len tak tak...doktor si nestihol ani sadnut a bola vonku... prvu ked som rodila, doktor poslal muza domov, ze prvorodicka to bude trvat aj tri hodiny a muz sa nestihol ani domov otocit....