Známa mi nahnala strach
Normálne som bola v pohode všetko ako má byť,ale stačila jedna návšteva mojej známej a prišiel strach....Začala tým ako ked porodím môže prísť popôrodný stres a ja môžem usmrtiť svoje dieťa,tak pokračovala tým že koľko matiek fajčiarok a alkoholičiek majú zdravé deti a nikdy im ani nikto neprišiel na to že počas tehotenstva o seba nedbali,a my čo o seba dbáme sa stáva že naše deti su postihnuté,chorľavé,nervozne rodia sa slepé,alebo hluché...že toľko žien čo lekári dobabrali zle zašili a tak ani spomýnať nebude a ja už mám strach ....Lebo to zaklincovala tým že ked nemám vybaveného doktora čo nemám,nemám čakať žiadnu úctu a ochotu pri pôrode...Je to tak naozaj?
@doliva moja zlatá,tá tvoja známa je sprostá ženská ktorá bud nerozmýšla ,alebo ti chce navodiť strach čo sa jej aj podarilo.Ja ked som bola tehotná prišla ku mne známa na kávu azačala,že ona má asi tuberkulozu a bla bla ....kecala bludy ,ma tak nastrašila vtedy ,že načo chodí zamnou ked má také podozrenie.Všetky tie reči vyfukni z hlavy von.Je normálne ,že sa pred pôrodom bojíš,ale takto ta ešte viac vystrašila krava jedna.
Ta znama je riadna koza...Nestresuj,vsetko bude v poriadku 🙂 ja som nemala vybaveneho doktora a chovali sa ku mne ako k princeznej 🙂
@doliva to mas prosim ta co za znamu??? tak tu by som urcite zo zoznamu svojich znamych vyskrtla... jej postoj a reci sa daju vysvetlit len dvoma sposobmi - bud je taka zatrpknuta vo vsetkom a je to jej postoj k zivotu, a vtedy jej ani "svatena voda" nepomoze, alebo ti chcela vedome ublizit... obe moznosti su pre teba zle, takze takeho cloveka vygumuj, neprinasa nic pozitivne, skodi to nielen jej ale aj inym, navyse jej zle myslienky produkuju a nasobia dalsie negativizmy... takze urcite ti odporucam zabudnut na tu navstevu, vytesnit tu znamu z mysle a mysliet na pekne okamihy, ktore ta cakaju s babatkom, na to, ako si budes s nim uzivat a ake to cele bude krasne... lebo to urcite bude... to si musis nasadit do hlavy, ked si to budes stale opakovat a zacnes tomu verit, bude to tak... neverila by si, aku silu ma myslienka... zelam ti vsetko dobre, nech si uz len pozitivne naladena... vsetko bude fajn!!!
@doliva ja by som tú ženu kamarátkou nenazvala a nadobro ju vyradila spomedzi okruhu známych. Je na tebe, či potrebuješ v živote takúto "oporu"... neboj, bude to najkrajší okamih v tvojom živote (aj keď to bude bolieť)- ber to ako tŕnistú cestu na konci ktorej budeš vidieť, držať svoju Elišku (kráááásne meno).
@doliva ja som nemala zaplateného ani pri jednej asprávali sa úžasne.Každému lekárovi záleží natom aby sa narodilo zdravé dieťa a aby ste boli obaja v poriadku,neboj sa.kamoška mala zaplateného a aj tak ju odrodil iný lebo ten zazmluvnený nemal službu.takže podla mna je to vec náhody,
@doliva vôbec to neni pravda 😀 😉 a teraz nie,žeby som ťa chcela ukludniť ale jednoducho to tak nie je! Ja som pri prvom mala zaplateného a pri druhom nie a poviem ti druhy pôrod bol pre mna krajší, záleží od povahy doktora, ten prvy ma proste odrodil, ten druhy aj vtipkoval a tak, proste aj sranda bola na sále čo ti poviem 😀 😉
@doliva No z tvojej znamej mi je na grc, to je teda riadna krava, zene pred porodom take sprostosti rozpravat, navrhujem aby si ju nvzdy vyskrtla zo zoznamu svojich znamych. No ale k tvojej otazke, stat sa moze všeličo, ale ty musiš mysliet pozitivne, mna taketo sprostosti pred porodom ani len nenapadli, ja som sa tak strasne tesila na to krasne babatko, v podstate mi bolo jedno či bude hluche, slepe alebo co ja viem co si to tam este vymenovala, ja by som za svoje este v tom čase nenarodene detičky dala svoj zivot, taketo hluposti mi ani na um neprišli. A co sa tyka porodu, nebudem ti nahovarat, ze neboli, ale ten vysledok stoji za to, pre mna bolo dolezite, aby babatko bolo v poriadku, ja som sa uz potom velmi rychlo dala dokopy. A este ku tym lekarom, ked sa budes sparavat ku sestričkam a lekarom slusne ty, tak si nemyslim zeby oni boli k tebe neuctivi, akurat ze pre nich je to bezna praca neprezivaju to ako prave mamičky co prave porodili, treba sa drzat toho co ti pri porode kazu robit a ostatne si nevšimat, dat sa rychlo dokopy aby si mohla s dietatkom co najskor byt v pohodli svojho domova, ja mam na porodnicu iba pekne spomienky nic z toho co si opisala som nezazila
Neboj sa všetko dobre dopadne. Tiež som nemala zajednaneho lekára a som tu živá zdravá a aj malinka. Síce pôrod som mala strašný ale za to nemôže konkrétny doktor 🙂 šitie som mala take ze primár sa na vizite smial ze či si pán doktor povysival 🙂 ale to preto ze malinka bola veľká. Za mesiac som nevedela ze nejaké šitie bolo 🙂 A co sa týka zdravia babetka ver ze všetko bude v poriadku. Možno 1:10000 prípadov sa stane ze niečo nie je ok ale prečo by si to mala byť okurat ty? Neboj sa určite máš zdravé babetko nestresuj sa zbytočne. Babo potrebuje kľud 🙂
@doliva jednoznačne ti tá osoba závidí ato až tak ,že ti trepe sprostosti.Ak všetko bolo v poriadku tak neni dôvod sa stresovať.Pozri ja som rodila jednu v novej adruhú v starej a an obe pôrody mám pekné spomienky ,as odstupom času môžem povedať ,že tehotenstvo ,pôrod a 600nedelie boli premna najkrajšie chvíle života 🙂
no to mas citlivu kamosku 🙂 mala si ju s tymi mudrymi recami poslat hned na zaciatku do certa..nic sa neboj 😉
neboj vsetko bude dobre a kamaratku co ta strasi kopni nabuduce s prepacenim do riti. v zahranici sa ziaden lekar nezajednava pokial nie si privatny pacient a zeny rodia zdrave deti.....a este jedna rada porod nie je len o bolesti a tlaceni ale hlavne o psychike cim kludnejsia a zmierenejsia s bolestou budes tym bude poros lepsi, a cim viac sa budes strachovat tymto bude zlozitejsie a po tom vsetkom nastava aj tak euforia lebo telo zaplavia hormony stastia, nielen preto ze to bodes mat za sebou ale preto ze konecne uvidis abudes pocut to co v tebe 9 mesiacov rastlo a nedalo ku koncu soavat.....
@doliva ona zrejme potrebuje byt stredobod pozornosti, najzaujimavejsia, vsade bola, vsetko vie najpesie... musi prehanat, aby ohurila, ved Ty cakas krasny poklad, navstevy zvycajne jojkaju, tesia sa s Tebou, to ona zjavne nevie, ba mozno skor neznesie, ona musi byt hviezda... ako pisu baby, vsetko bude dobre, ano prvy porod je taky "sokujuci" zazitok - ale vobec to nemyslim v zlom, urcite sa na to dam este raz. Tiez ziadne zazmluvnovanie a starali sa o mna myslim si tak, ako treba.
máte pravdu a podla mna v dnesnej dobe by mi vysetrenie ukazalo ze nieje nieco v poriadku....a co aj tak by som ju menej nemilovala 😀
@doliva ani ja som nemala vybaveného lekára 😉 niektorí lekári to práveže nemajú moc radi, lebo sú moc zaviazaní 😉
a tú dotyčnú osobu by som viac kamarátkou nenazvala a snažila by som sa s ňou viac už nestretnúť!!!!! Neboj sa, pri pôrode sa snaž spolupracovať s lekármi a sestrami, počúvať čo od teba chcú a každému lekárovi záleží na tom, aby jeho pôrod dopadol v poriadku, ani jeden si nechce napísať "čierny" bod vo svojej kariére 😉 Nestresuj, ono každý pôrod je svojský, výnimočný...niektorá sa natrápi, iná ani nevie, že rodila 😉 Teš sa na svoje nádherné dievčatko a ostatné hoď sa hlavu, hlavne takéto neprajnosti 😉 Prajem ti veľa veľa šťastia tebe i malinkej a rýchly jednoduchý priebeh pôrodu!!!!!!
a este tolko rodila som 46 hodin, neobislo sa to bez komplikacii (na kt. som bola kvazi pripravena, kedze ani tehu nebolo bez problemov) napriek tomu bol porod pre mna to najkrajsie co som zazila a na bolestive kontrakcie si mozes zaplatit epidural, ked aj nevyuzijes peniaze ti vratia a budes trosku kludnejsia ze si si proti bolestiam "poistila" a co sa sitia tyka, skus si masirovat hradzu , mna tiez sili , vakuovy porod, ale nic som necitila este som srandovala s lekarom nech mi tam nieco pekne vysije....
@doliva ja som sice nerodila v PO, ale v BA, ale tiez ma vsetci desili, ze nemocnica v ruzinove je des a ze vsetko je zle.. a sestricky na hovno.. a nadstandard na nic... a neviem co vsetko... aaa ze si mam zaplatit lekara, az som stretla jednu babu a mi povedala,ze neplatila nikdy, lebo kazdy lekar ma na to,ze je porodnik papiere a ze zbytocne vyhodim peniaze. kazdy ti dietatko musi odrodit a ci je zazmluvneny alebo nie... tak stat sa moze kadeco. treba ale mysliet vzdy pozitivne a s usmevom... pretoze, by sa kazda zena zblaznila a hlavne ked caka dietatko. dieta je nasa najvacsia laska v zivote a mame strach , ked je v brusku a aj mimo neho.. takze... hlavu hore.. kasli na kamosku, zjavne nerozumie tomu,ze rodicke a hlavne prvorodicke sa take veci nehovoria... aaaaaa ked lekari povedali,ze je vsetko v poriadku, netreba robit paniku, su sice veci medzi nebom a zemou.. ale vsetko vyriesi usmev na tvari... hlavne si uzivaj svojho drobceka v brusku ;)... zasluzi si to malicka. aaa davaj na svoje pocity.. nech si kamoska trhne nohou 🙂. aaaaaa inak ... v nemocnici v PO je mozno 5 porodnikov... myslis, ze si objednavaju a platia inych ako tychto ? 🙂 urcite nie.. a kazda zena ti povie nieco ine. ja som moju lekarku odporucila kamoske.. dam za nu ruku do ohna.. a ona z nej bola zdesena... kolko ludi tolko chuti .. takze ziaden strach .. aj ta najohovaranejsia lekarka,ci lekar.. tebe mozu vyhovovat.. ;) . drzim silno palce a posielam kopec pozitivnej energie ;)
@danielaaa212 presne a mňa ani nenapadlo že koho si platia len ich 😀
@doliva vobec nie je pravda, ze ked nemas zazmluvnenho lekara, tak na teba kaslu
ja som nemala, a sluzbukonajuci 2 lekari boli super, a poznam pripad ked sa este nedalo zazmluvnovat, a baba podplatila lekara (10tis SKK) a ten zhrabol prachy a pri porode sa ani neukazal
takych ludi vobec nepocuvaj, tvoj muz dobre urobil, ze ju vyhodil
to je čo za kravu, keď ti niečo takéto hovorí ešte k tomu pred pôrodom. Vôbec na to čo ti povedala nemysli. Inak má tá tvoja kamoška deti? 😝
ahoj.tak to je teda riadna koza!dobre,ze ju tvoj muz poslal kade lahsie...je vobec normalna?toto rozpravat zene pred porodom?nicoho sa neboj a tes sa!ked budes mysliet na taketo hovadiny,len si to vsetko pekne zneprijemnis.a ako je vyssie pisane,ako sa ty budes spravat,tak sa k tebe budu chovat aj dr...ja som tiez nikoho nemala dohodnuteho a vsetko bolo ok.ved ta nebude rodit upratovacka ale dr,co rodi kazdy den...radsej kup malej za tie peniaze nieco pekne 😉
ja ked som bola tehu s nikym som sa o porode nebavila s nikym ani som nic necitala proste som sa snazila mysliet pozitivne. ked aj nejaka negativna myslienka bola hned som ju zavrhla. len raz ma vytocila svokra co rodila sest krat a zacala opisovat ako pri jednom zacala krvacat ako jej tepla krv stekala po stehnach..pri dalsom skoro zomrela pri dalsom sa potrhala..tak som sa jej spytala ci si mysli ze dobre robi ze mi take.kk..rozprava..a este som dodala ze nato ze kazdy porod bol ,,horor,, si nedala povedat a az sest krat rodila. tak snad az take zle to nebolo 🙂
a teraz ja ti poviem ze porod je najkrajsi zazitok v mojom zivote. nieco krasne uzasne dokonale 🙂 neopisateny pocit..bolest nie taka strasna drama ziadna len nieco krasne. ber si priklad zo mna ja by sla rodit kazdy mesiac 🙂

Ahoj... Ona má deti???? Prešla si tým čo ti opísala??? Alebo len závidí,že ťa čaká to najkrajšie čo v živote môže žena zažiť? 😉 Pôrodu sa neboj, ženy sú prispôsobené na to aby to zvládli (preto nerodia chlapi 😀 ) 😉 Prístup na sále je takto: Ako sa ty správaš k nim tak sa správajú oni k tebe, ak budeš poslúchať a robiť čo ti hovoria tak budú fajn, ak budeš histerčiť, nečakaj od nich chválu... Anomalie detí sa zistia ešte počas tehotenastva (vo väčšom prípade) ty si už pred pôrodom, ničoho sa neboj, bude dobre a potom prosim tej "kamaratke" porozpravaj aké to naozaj bolo 🙂 😉