Utajený pôrod - súhlas manžela
Ked chcem dat dieta na utajeny porod potrebujem k tomu súhlas manžela?
@evaachesa presne, hrozné. Ale tu islo o drzha, priateľa...tuto autorka je vydatá, cize materstvom vzniká aj jej manželovi vztah k dieťaťu ze je otec. A ma na dieta právo a povinnosť sa starať. Cize dieta by nemalo byt právne voľné k adopcii. Neverim tomu ze nemocnica sa nepýta na stav.. slobodná,vydata, rozvedená a kedy! Do 300 dni po rozvode,je otcom chápaný este ex Manžel.
Autoeka mazala jej reakcie,ale pochopila som z. Ich,ze ona v manželstve ostat chce,len to dieťatko nechce.
Milá autorka,daj šancu svojmu dieťaťu aby poznalo sboju rodinu, otca,babky,dedkov, širšiu rodinu. Nebudem ti písať ze si Sebecka,to sama velmi dobre vies,ze si.
Keby si slobodná,a dieta sa pritrafí a chlap je ch*j a necha ta v tom samú,ok. Choď daj šancu dieťatku, aj tam bude ono do konca života rozmýšľať,kto som, odkiaľ som. Ale takto, vlastné v manželstve narodené dieťa. Sama o sebe vieš,ze to nieje spravne.
@mariejenka mne sa to u tiež n chce veriť :( no vraj sa tu k tomu už vyjadrila aj právnička....idem to pohľadať 😰
Uff tazka a zložitá situacia, pre mna (nas) nepredstaviteľna.. a co na to manzel ked on dieta chce?co po porode?(necitala som vsetky komenty) hodi to za hlavu a fungujete dalej ?ci ti dal nejake ultimatum?viem ze uz je neskoro , no ak si nechcela mat dieta tak treba zainvestovat do riadnej antikoncepcie a otazku deti si vydiskutovat na zaciatku vztahu... po tomto aspon dufam ze si poriesis poriadnu antiku.vela stastia v zivote...
@ummimaryam ale prosím ťa
@julish ❤️
@zuzanockamt neviem,ale ak ho chce,nech mu ho necha a ona si ide svojou cestou. Ich vztah skonci tak ci tak. A je to od nej fakt krute
Porod dieta, daj ho manželovi a chod sa dat liečiť.
Prepac, ale toto normálna zena nemoze napísať.
To dieta ma aj otca, a aj ten ma svoje práva. Chapes?
@luciaaaaa predstav si,ze ano. Dokazu sa postarat. Poznam takych.
@jaskolka nielen co povie mužovi, ale co povie rodine? Rodičom, svokrovcov? Bratom, sestram?
S úsmevom im zahlásil, ze sa dietata len tak vzdala?
Myslím ze ma autorka stavy ťažkej depresie a mala by sa liečiť. Cim skor tym lepsie.
Neublizuje totižto iba sama sebe, ale najmä svojmu okoliu
Prepáč ale zakázala by som také niečo ako ,,utajený pôrod, .....keď ste plodili tu malicku- bol pri tom tvoj muž však, ? A teraz ho chceš len tak odpinkat- hoci on tu malú chce? Počuj neviem prečo máš takúto myšlienku v hlave ale napíšem ti to sem úprimne zo ♥ hocičo sa udialo- odsudzujem to tvoje konanie. Ja ma 6 hladných krkov, financie- mame co jest, deti majú všetko ci potrebujú, svojpomocne si zariadujeme starý dom, vždy som chcela viac detí no číslo 6 to nebolo a hoci som mávala nálady + hormóny, toto by som nedokázala urobiť. A viem, že nikdy si nebudem môcť dopriať nič nadštandardné ako to majú mnohé mamičky tu, no mam niečo či je viac ako dovolenky handry ....niekedy treba myslieť na budúcnosť dieťaťa a nie na samu seba......ty by si brala taký život aký ponúkaš svojej dcére?
@luciaaaaa su muži, kt.umrie zena pri pôrode. Ano, pomáhajú im z rodiny, ale starajú sa chlapi. Tusim aj ten jeden hokejista sa takto stara o dvojciatla tusim, jedno je dokonca postihnuté (ak som to teraz domotala nejako, ospravedlňujem sa). Ale ano, aj chlapi sa starajú. A tento sa asi tiež starať chce.
Tiež už som čítala od teba príspevok tento týždeň, ale nereagovala som vtedy. Ale nedá mi tentokrát nenapísať ti. Nikto nie sme v tvojej koži, nevidíme ti do hlavy. Ale tak ako píšu niektoré baby porod bábätko, daj ho mužovi nech sa stará a je s ním doma na materské a ty choď vlastnou cestou. Či už sa rozvediete alebo nie, daj drobca jemu. Chce ho, bude sa on starať a ľúbiť, keď už to ty nevieš. Nikto nemá právo ťa súdiť, ale daj drobcovi šancu vyrastať s otcom.
@zooeynka existuje jediný (zatiaľ) taky prípad, kde otec dokázal, že deti z utajeného pôrodu sú jeho. Bolo to aj v médiách, keďže fakt o raritu išlo.
Myslím, že pred dvoma rokmi to začalo, otecko Lukáš sa súdil o otcovstvo k dvojickam, narodeným keď dobre pamätám, v Švajčiarsku, boli to chlapec a dievčatko. Po dlhých naťahovačkach a testoch DNA napokon súd uznal, že su jeho a zveril mu ich.
Uz si to tu riesila. Prosim ta daj to dieta na adopciu a chod na utajený porod. Lebo stale dookola to tu riesis. To dieta si nezaslúži byt nechcene a ani nevies co mu robis do zivota. Prenechaj ho radsej rodicom co cele roky cakaju na babatko v zoznamoch a tesia na neho uz roky. Urcite mu bude lepsie ako pri tebe. Ak sa manzel o dieta prihlási, tak sa prosim ta rozved a nechaj mu to dieta. On si najde partnerku aj s dietatom a bude sa mat dieta dobre. Ty sa daj rovno sterilizovat pri porode aby si to uz ďalšiemu dietatu neurobila a budes mat pokoj. A aj tvoje dieta od teba.
Zeny je to jej zivot, vy nebudete k tomu dietatu vstavat, ani nic. Nemozete ju donutit sa starat. Hrozne to je, ano... A dieta by automticky malo padnut do ruk otcovi ak ho chce...
Ved toto sineviem predstavit, ze som chlap, zena caka moje dieta, ktoreho sa vzda😔😔😔😔
@oblecenie99 hluposti pises ak je ta zena vydata tak to tak nefunguje ako si napisala.
Ahoj.. nikto nema právo ta odsudzovať..niekedy sa veci udeju tak ze človek si to ani nevie predstaviť..zivot je nevyspytateľny..nikto nevie co prežívas a ako trpis..urcite je to pre teba tazke..budem sa za teba modlit aby boh ti pomohol tuto situáciu prekonať..sice mozno nie si veriaca ale aj tak..🙏
@loginexistuje prečítaj si príspevok z právnickej poradne, aj @oblecenie99 je právnička ... je to kruté, pritiahnuté za vlasy, ale z právneho pohľadu je to tak
@zuzanockamt ja by som povedala, ze tu sa bijú 3 druhy "prav" - práva matky, otca a ešte aj práva dietata. Jedna vec su naše zákony a pod., druha vec su medzinarodne zmluvy a pod. Napr. Dohovor o právach dieťaťa.
Toto je veľmi zapeklita situácia. Navyše autorka nie je zjavne psychicky a dusevne na tom tak, aby vedela posúdiť zavaznost a dôsledky svojho konania. Vzdava sa predsa dietata, nie napr.topanok ci nausnic.
Predpokladám, ze ak to aj naozaj urobi, mamzel to len tak nenecha. Jedine, ktoré tu bude ale trpieť, je to úbohé bábätko.
@lienka.7 áno, úbohé sú všetky bábätká z utajovaných pôrodov a hniezd záchrany...to bude riešiť potom otec dieťaťa, ak bude mať záujem...ona sa pýta, či môže aj ako vydatá využiť utajený pôrod - očividne môže
@zuzanockamt este tu treba brat do úvahy aspekt, ze nie je psychicky v poriadku. Škoda, ze tu nemáme aj pohlad/nazor druhej strany.
Ked to muz vie, predpokladám, ze to nejako riesi. Aby len tak neprisiel o dieta.
@lienka.7 To, že nie je psychicky v poriadku asi na papieri potvrdené nemá, to jej budú musieť dokázať. Ak je tento príbeh pravdivý,tak to bude dobrá divočina.
pochybujem :D
Ste manzelia, takze urcite nemozes dieta takto lahko prec.
To si ty čo si tu pred asi 3 dňami písala o tom, že chceš porodiť utajeným pôrodom a muzovi povedať že dieťaťu sa niečo stalo?
aj muzi sa urcite vedia postarat o babatko, navyse ak maju rodinu. navyse kolke matky deri zanedbavaju, nevsimaju si ich, poriadne ani zdravo ich nenachovaju, neucesu, neoblecu.tie su vari schopnejsie ako by bol muz?
u nas v rodine je pripad, ze sa muz stara o dieta od siesteho dna jeho zivota. dieta ma intolerancie, lepok, laktoza, niektore ovocie atd, odmalicka ma silny ekzem, alergie. ako dvojmesacne malo covid. presiel si teda vselicim, plac,koliky,krmenie,uspavanie,kupanie v pripravkoch, starostlivost o mokvajuce rany na celom tele... zubky, prikrmy, denny program, navstevy lekarov atd
ukazkovy otec 👍
@luciaaaaa Ani Nehovor. Prvý syn zlatíčko, pohoda lahoda materská. Tešila som sa na obdobie s dcérou.. no už v pôrodnici ma vyviedla z omylu. Len revy, len nosenie a bdenie.. strašné spánky, som chodila ako mátoha. Paradoxne so synom som vedela ako čo a pri druhom som sa cítila ako prvorodička bezradná. Teraz má rok aj niečo a hurá už sme sa dostali do relatívneho kľudu.. prvé nesúce si ja nepamätám vlastne. Pamätám si len nosenie na rukach, vlastne doteraz ju tak uspavam.. 🤷♀️😅

Uplne najlepsie asi bude opytat sa v porodnici kde chces rodit tam ti povedia ako to je bez blbych poznamok a vysmechu a hlavne ti povedia pravdu a nie nejake dohady zien z mk.... Ale ak muz to fieta velmi chce tak by som mu ho nechsla s tym ze nech sa o neho teda postara on a ty si chof po svojom...