icon

Chodili ste na cvičenie pre tehotné?

simonka2012
3. okt 2012

O co tam vlastne ide?

zankaj
3. okt 2012

Ahoj ja nechodim. Tiez som na rizikovom. Kazda zena to vnima inak niektorej to pomohlo niektorej nie to uz asi ty sa musis rozhodnut. Ja to risknem koli zdraviu a nebudem chodit.

crazy55555
3. okt 2012

Ja som nechodila...aj ked to bolo moje prve... a este ma aj v nemocnici tesne pred porodom zdzubala sestricka, ze preco som nechodila...a uz aj z toho dovodu som tam nesla pretoze ako prvorodicku mozu pripravovat naco chcu ked pride na ten den "D" tak na vsetko zabudnes pri tych bolestiach...a tam ti aj tak povedia, ze ako mas dychat atd atd...a tiez zalezi od doktora pri porode...ked je raz doktor debil a zacne po tebe zjapat pri porode tak vsetky tie cvicenia su ti na prd lebo ta taky doktor len vytoci...ako podla rozpravanie viem ze tie co chodili si pamätaju akurat ako spravne dychat a to je vsetko :D...a ja som sama doma cvicila....najdi si nejake cviky na nete 🙂

emily_666
3. okt 2012

ja som chodila, bolo to fajn, spoznala som tam veľa tehuliek, s ktorými sme potom boli partáčky v nemocnici i v pôrodnici. I ked pre mna to koniec koncov bolo nanič, lebo z pôrodu bola sekcia. 😀 pár krát by som určite išla na tvojom mieste, my sme potom mali pokec s precvičovateľkou, čo bola sestrička z pôrodnice, takže sme sa na veľa vecí spýtali.

kvetka_
3. okt 2012

@simonka2012 no neviem co myslis ci cvicenie- fyzicke- plavanie, fitlopty, pilates, joga pre tehotne: ak toto tak odporucam, ja chodim, je fajn spoznat par milych ludi, pripravit trocha telo na porod. Kedze porod je fyzicka zataz pre kazde telo, tak si myslim ze pocvicit si nie je zle, najma panvove dno. 9 mesiacov nic nerobenia a potom porod- no neviem ci by nebol horsi, mne doktorka hovori ze mam byt stale aktivna a kedze v praci iba sedim pri PC, tak chodim cvicit 2x tyzdenne. pokial myslis predporodnu pripravu tak s tym sice skusenost este nemam, ale i na to sa chystam. minimalne mi to dufam pomoze odpburat aspon cast strachu z porodu. naucia ma sparvne dychat a hadam aj daco o tom ako prebieha porod, ako sa so sestonedelim vysporiadat, ako na kojenie a tak.

barbishkamiracle
15. okt 2012

@simonka2012
Cvicenie v tehotenstve je podla mojho nazoru velmi dolezite a nakolko som robila na tuto temu aj moju diplomovu pracu, v ramci vyskumu sa mi to len potvrdilo 🙂.
Cvicenie ta pocas tehotenstva udrzi v dobrej kondicii, ja mojim tehulkam vravim, ze je to ako priprava na maraton 🙂.
Pravidelne cvicenie posobi preventivne proti bolestiam chrbta, proti opuchom noh, obsahuje specialne dychanie a relaxaciu. Pripravi ta po fyzickej, aj psychickej stranke 🙂.

wewe22
15. okt 2012

ja som chodila pri prvom tehu bolo to super vzdyma to nabilo energiou, pri druhej som nechodila bo som mala rizikove tehu ale rozdiel bol obrovsky po prvom porode som bola uplne v pohode a po druhom som sa nevedela dat dokopy fyzicky este velmi dlho, keby mozem urcite by som znova chodila ale pri malej sa mi neda

lucinka83
Odpoveď bola odstránená