Korčuľovanie v tehotenstve
Ahojte , ja sa chcem opýtať takto žien skôr určite sa to na budúcej poradni opýtam aj svojej gyn. Korculovali ste v tehotenstve? Myslím inline korčule. Už vonku začína byť pekne premna to bola veľmi dolezita súčasť ale samozrejme ak sa to neodporúča tak nebudem. Len ma to dnes pri tomto krásnom počasí napadlo.😋 ďakujem žienky.
Ja som dost dobra lyziarka, ale nelyzovala som, toto je podla mna podobna situacia. To nie je ako beh, ci posilovna, ci ine aktivity. Neriskovala by som. A aj na korculiach sa mi kedysi rozviazala snurka, zamotala do koliesok a dost som sa doudierala
Korculujem od svojich 6 rokoch, teda dokopy uz 26 rokov, dost pravidelne, takze si dovolim tvrdit ze som dobra korculiarka...korculovanie milujem..ale teda v tehotenstve som nic taketo neriskovala...
@liv1 ja som sa slušne opýtala, určite by som nešla na korčule s bruškom... otázky na vek sú nemiestne, ja sa tiež nestaram ci vy mate 50 rokov ze mate takýto konzervatívny prístup k životu🙂 stačilo napísať nie,nekorculovala som a ani to neodporúčam. Pohár vínka si nedám ani skákať nikam nepôjdem. Dúfam že Vám tento komentár ktorý ste napísala zlepšil náladu 😂🫶
A chcem sa poďakovať všetkým žienkam ktoré slušne reagovali. Ja sa dokážem kvôli bábätku obmedziť naozaj vo všetkom. A tak to aj urobím. A ostatným ktoré si neodpustili narážky na vek, pitie nejakého vína. Odporúčam si možno zájsť práve na tie korčule, nikdy v živote som takto na nikoho kto slušne položil otázku nereagovala. Iba toľko 😊
Fakt stacilo, mas pravdu, a nie komentar mi nezlepsil naladu. Ale pre pana trocha rozumu😉. Na to clovek nemusi mat 50, aby zbytocne neriskoval. To nie je konzervativny nazor, to je zdravy rozum… a hej, ist na korcule by sa mi fakt zislo 🤔😁. Tak prepac ak sa ta to nejak dotklo
tak korčulovať môžeš akokoľvek dobre, ale pád vylúčiť nemôžeš nikdy.....stačí chvílka nepozornosti či menší kamienok a môžeš skončiť na zemi....pohyb ako taký ti určite neuškodí, problém je práve to že môžeš spadnúť či do niekoho/niečoho vraziť....to máš ako so silovým cvičením či behom....tiež nemusia ublížiť a napriek tomu sa neodporúčajú v tehotenstve, skôr sa zameriava na také light cvičenie či chôdzu, plávanie.....
@liv1 ja sa nechcem nejako hádať, naťahovať. Ja reagujem inak sama nemám v okolí žiadnu ženu s ktorou by som sa mohla o týchto veciach baviť ,maminu nemám. Ja reagujem aj na tie "najhlupejsie" otázky, sú ľudia ktorí si vyslovene robia srandu ale aj ľudia ktorí proste naozaj nevedia. Internet nečítam, mam radšej reálne skúsenosti. Rozhodla som sa pre dlhé prechádzky radšej ako korčule, tie využijem až budúci rok keď už mimi bude s nami 🙂
Ja osobne by som nešla. A to som športovala celé tehu.. Nestalo by mi to za to.
Ja som športovec, celý život. No v tehotenstve som rizikové veci jednoducho nerobila, lebo 20 rokov nič a čo ak zrazu niečo nepredvídateľné príde? Keď niekto riskuje pád z bicykla alebo korčule a nič sa mu nestalo, jasné, že bude robiť frajera, že je to v pohode - ale čo ak Ty chytiš štrk a podnes? Mimochodom - ja som v živote nespadla v kúpeľni po sprche a hádaj kedy sa mi to stalo? V tehotenstve a tie stresy, či je malý ok nikomu neprajem.
To je taký zákon schvalnosti.. ja som mala v 20. tyzdni postarané o trojdňové stresy, keď sme museli v aute kvôli jednej krave prudko brzdiť no a ja som mala pás, vtedy ešte klasický a keďže brucho ešte nebolo také veľké, tak sa ho nedalo viesť pod brucho (nebolo to naše auto, čiže som nemala tehotenský pás). Nechci vedieť tie stresy, najmä či malý prežil a keď áno, či bude v poriadku. Hospitalizácia a prísne sledovanie v nemocnici tri dni, potom prikázaný pokoj doma. Pritom blbosť, ktorá sa ti bežne v premávke v meste stane. Tak som sa vtedy zľakla, že som úplne obmedzila aj cestovanie v MHD, aj v aute. Neviem si predstaviť, že by som išla vedome do niečoho rizikovejšieho, toto bola len bežná udalosť.
Čiže takéto veci ako korčule, bicykel asi fakt počkajú, aj keď ťa chápem..potom si to uzijes, aj veľké prechádzky s kočíkom 🙂
Pád by som neriskovala.
@oblecenie99 existuje na pasy do auta taky tehotensky pas a ten som nosila. Lebo to fakt uz len vo vyssom stadiu sa ten pas da dat pod brucho.
@liv1 Viem, poznám, v nasom aute som ho mala, aj teraz, pri druhom tehotenstve som využívala, ale písala som, že to nebolo naše auto, boli sme s kolegami na obede. Nebol to plánovaný obed, skočili sme do mesta, proste som ten pás so sebou nenosila do iných áut, nebolo to ani služobné auto a nejaká plánovaná cesta, že by som na to myslela (mala som teraz vo vyššom štádiu služobnú cestu na druhom konci republiky, išla som s klientom a jeho autom, tak tam som pás brala), veľmi dlho som ale vyčítala, že som vtedy ten obyčajny dala a zapasovala som sa.. aj keď ktovie, nebyť pripútaný je tiež nebezpečné.... Malému sa vďakabohu nič nestalo.