Korčuľovanie v tehotenstve
Ahojte , ja sa chcem opýtať takto žien skôr určite sa to na budúcej poradni opýtam aj svojej gyn. Korculovali ste v tehotenstve? Myslím inline korčule. Už vonku začína byť pekne premna to bola veľmi dolezita súčasť ale samozrejme ak sa to neodporúča tak nebudem. Len ma to dnes pri tomto krásnom počasí napadlo.😋 ďakujem žienky.
Určite nie. Nikdy nevieš, kto do teba vrazí alebo čo sa môže stať.
Neriskuj toto.
Všetko závisí od tvojich schopností. Som športovec, takže áno, ja som korcuľovala, ale ak to nemaš v nohách, tak by som neriskovala.
Nie, toto by som neriskla. A to inak rada korculujem
@mamamasama akurat ze stale mozes mat blbu nahodu, v ceste auto/ cyklista a letis na zem.
@kiki68 To mozes mat aj ako bezny chodec na chodniku. V tehotenstve uz ani nechodis po schodoch?
@mamamasama no ja sa korčulujem cca 8 rokov. Mam jedno miesto kde ani auta nechodia, nieje to ani do kopca iba rovná cesta. Som v 11tt.
@mamamasama ja som veľmi dobra korčuliarka, ako hovoríš- mam to v nohách, ale v tehotenstve som mala rešpekt. Tu už nejde len o mňa. Nekorčulovala som, jednu sezónu som prežila aj bez korcul
Športovala som celé tehotenstvo.Bicykel, korčule, fitko. Na bicykli som bola s obrovským bruchom a v cyklovoziku sedeli synovia. Ako fakt netusim, co sa z korcul robi az taka veda. Tak tehotne ani nevychadzajte z domu, aby ste sa nepotkli. Ved autorka. Opytaj sa sama seba, kolkokrat si spadla za poslednych 8 rokov a budes mat odpoved.
@simona20201309 zodpovednosť za deti máš predsa vždy. Aj ked ich vezieš v cyklosedačke.
@mamamasama Ako chodec mas uplne ine moznosti ako zastavit na mieste, nemas taku rychlost. To by si musela rychlo bezat.
Nie jeden pád ti môže zmeniť celý život, korčuľujem roky nespadnes 15 rokov a spadnes len raz
To potom mozes, v 11tt pri pade nemas este take riziko.
By som tipovala, ze toto sa opyta 18rocna. Nie, neodporucam, korculujem od detstva, ani by ma nenapadlo v tehotenstve. A nezabudni si dat este horucu vanu, ist skakat na trampolinu a skocit bungee jumping 😁. Prepac, nedalo sa, nedalo. Paci sa, link na clanok, moze ti dat par info https://www.repromeda.sk/co-by-ste-mali-vediet-...
videla som pani, kt. sa nestastnou nahodou v 6 mes tehu doma na dvore v zime posmykla, spadla, a dietatu sa rozletel mozog....
co su toto za napady?
@mamamasama ale náhoda je vieš čo 😀
Pády z korčúľ zvyknú byť nepekne a hlavne na zadok, prudký naraz. Preto sa to neodporúča.
Ale každej osobná vec, ale je to riziko do ktorého ide vedome.
@liv1 a zabudla si ešte dat si spokojne pohár vínka, pripadne si dat nejakú tú elektronickú jahodovu 🙃
Ja som tiež nekorculovala. A pritom dobre viem. Na ladovych som jazdila uz ako 5 rocna, na kolieskových asi o dva roky neskor. Ale načo riskovať. Staci jeden zlý pád... A veru, aj po schodoch som chodila opatrne. Držala som sa zábradlia ako kliešť. 😆 Hlavne v druhom a treťom trimestri.
Každý deň som ale chodila na dlhé prechádzky.
@tomiholjubavi jeeej teba som ako dlho nevidela a mas uz aj babenko odpadnem 😁. Gratulujem ☺️👍
@liv1 mám veru. 🩷 6 týždňové dievčatko krásne. 🩷
Nie a nie a nie. Kamarátka išla tehotná lyžovať, veď čo sa môže stať, je dobrá a je dokonca inštruktorka. No stalo sa.. spadla, prišla o dieťa a ďalšie už nikdy nemala. Stojí ti to za to? Ešte sa nakorculujes v živote dosť. Tých pár mesiacov by si mohla ozaj vydržať.
Ja som korculovala na inline korculach v prvych tyzdnoch tehotenstva, potom v cca polke som bola par krat aj na lade. Citila som sa dobre tak som isla 🤷🏼♀️ Napriklad na bajk sa necitim cele tehotenstvo tak ten som si odpustila.
Urob ako uznas za vhodne. Nepotrebujes pozehnanie zien z MK.
Treba sa teraz pozerat skor na dieta, nie na seba. Rozumiem , kazda mame svoj konicek ale dopredu nevies ci spadnes alebo sa hocico stane. Ale je to na Tebe samozrejme, nam moze byt (aj je) jedno ci si ublizite
@mamamasama porovnavas neporovnateľné. Chodiť musíš, korčuľovať nie...
Nie, aj mna to lakalo, ale kvoli moznemu padu som si to rozmyslela. Vo vyssom tehu uz je posunute tazisko kvoli bruchu, takze nie. Ale bicykel kludne mozes.
@mamamasama tehotenstvo nie je choroba, ale ist na korčule je nebezpečne. korculujem dobre a roky ale naposledy do mna vpalila krava so sluchatkami, nechtiac, ale keby som tehotná tak mi to je prd platne že nechtiac, bol z toho aj otras mozgu.. takze pohyb fajn, ale pri športoch hoci sama môžem byt super športovec, nie som tam sama a môže mi ublížiť druhý
Tak za mňa môžeš spadnuť aj keď iba chodíš, prejdeš na druhú stranu cesty a zrazí ťa auto
Neriskuj 🙏 sesternici sa len vyvtrtol členok, spadla na zadok, žiadny veľký pád.. Dieťatko však neprežilo..
Mam kamošku, v 4 mesiaci bola. Išla na bicykel. Už išla zosadnut, zrazu nejak blbo spadla. Museli jej drotovat sanku. Vyzerala hrozne. Na tvari ma doteraz jazvy, nemohli jej to poriadne vyčistiť, lebo bola tehotná. Chvalabohu dieťaťu sa nič nestalo. Ale každý doktor ju riadne zvozil, ci je normálna sadnúť si tehotná na bicykel.

Tak samotne korculovanie/pohyb nie je problem. Problem pride, ak spadnes....