icon

Plánujete predpôrodnú párty?

aksal1
21. sep 2015

Ja viem ze je to zvyk zo zapadu, ale my mame radi party a tak rozmyslam, ci a ako to spravit. Mozno aj odhalenie pohlavia vtedy by bola celkom sranda, viem ze davaju robit torty s ruzovou alebo modrou naplnou 😀😀😀 rozmyslam, ze sa stretne rodina a priatelia u nas na chate, neco sa poje popije a ja sa odplazim a kto chce bude oslavovat do rana ☺☺☺☺

Strana
z2
mateson
21. sep 2015

@aksal1 a aký význam má pre teba ,ak ti niekto napíše , že ju neplánuje? Veď ak sa ti to páči a chceš to mať, tak si ju sprav.

dominika6
21. sep 2015

@aksal1
urob si,lebo party ti po pôrode skončí na najbližšie 3r. 😀

aksal1
autor
21. sep 2015

@mateson chcela som tym padom nejake napady, alebo skusenosti....

nyusika
21. sep 2015

@aksal1 ja nerozumiem...ked nemas ponatia o tom, ako sa organizuje posedenie pre priatelov, naco to robis ?
a uz aj dieta cakas...a pritom varit nevies 😀

chapem, ze pocas tehotenstva zenami lomcoju hormony, alre toto je jedna z najhlupejsich tem, ake som kedy na konovi citala. pardon za uprimnost.
nie preto, ze chces robit party, ale preto, ze sa vôbec pytas, ako taku party spravit.

Navyse, si si ista, ze vseci pozvani su rovanko "zamerani", ako vy ?
mna kebyze niekto pozve na takuto paradu, vyhovorim sa 🙂

aksal1
autor
21. sep 2015

@nyusika som si nepytala recepty,jak ty vies ci ja varim 😀 a keby si citala tak bude chata,takze ano sme vsetci chatovo zamerani. A dakujem za prvenstvo i ked mi to od teba pride ako pochvala 😉 😉 😉 😉

dominika6
21. sep 2015

podľa mňa si to napísala už v téme s celým plánom,neviem čo ešte potrebuješ vedieť..
urobte guľáš,špekačky,tortu s modrým alebo ružovým kremom,všetci sa opijú,zjedia tortu a ty budeš šťastná 🙂

aksal1
autor
21. sep 2015

@dominika6 super ze si to pochopila, cakam na reakcie niekoho kto to uz robil.dakujem

henikav
21. sep 2015

@aksal1 ak mas chut, tak si taku party urob, ale radim ti necakaj na koniec tehotenstva, nevies ako sa budes citit. Ja som teda ku koncu bola rada ze sa motkam, nie to este pomyslenie na nejaku party

nyusika
21. sep 2015

ale jeden tip mam, treba to vsak rychlo zrealizovat, kym neodletia do teplych krajin...prenajmi si nejake zive bociany, to nema len tak barskdo 😀
vefd si uz vsetko napisala - pozvi priatelov na chatu, prichystaj jedlo, pitie...a koniec 🙂
ake tipy este cakas ?

aksal1
autor
21. sep 2015

@nyusika ti bociani ma zaujali 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
lavazzake
21. sep 2015

Ja neviem, stretnut sa s kamosmi na chate, gulasparty, poopekat, pokecat, to je super, ale teatralne tortou oznamovat, co budeme mat v preafektovanom zapadnom style mi pride trapne...myslite, ze to predmetnu spolocnost az tak zaujima??? Podla mna je to osadenstvu (snad okrem najblizsej rodiny) uplne ukradnute...ale ak to upokoji a uspokoji tvoje tehotenske hormony, smelo do toho...ale mozno by k tym bocianom osadenstvo odcenilo modre/ruzove pivo...

nyusika
21. sep 2015

@fidka79 najhlavnejsi dovod je vsak tahanie darcekov a penazi uz pred narodenim dietata, to je to najtrapnejsie na tychto dejchankoch...

lavazzake
21. sep 2015

@nyusika tak to bolo trefne...ja o chvilocku rodim tretie, ale ani raz ma nenapadlo robit "podteminiecokupit zurku"...

lucka1987
21. sep 2015

@fidka79
@nyusika tiez mi to pride take ze vsetci pridite, dajte mi kopec darcekov, z ktorych aj tak polovicu nevyuzijem , pripadne sa opite a oslavme, ze som tehotna..
my sa ako rodina stretavame, a nepotrebujeme zvlast nejake dovody, pride mi to take neprirodzene..
ine je osvala po narodeni dietatka. vtedy to chapem a beriem vsetkymi desiatimi.. privita sa dietatko na svet, aj darcekmi, aj do perinky sa par € vsunie ... a je to prijemnejsie si mylsim..

inak ako tehotna, mozes zorganizovat stretaviek kolko chces, a nemus to byt primarne urcene na oslavu tvojho tehotenstva ... proste zvolaj rodinu, nieco ugriluj, ako prijemne prekvapko im oznam teda pohlavie babatka nejakym vtipnym alebo milym sposobom, a zabavajte sa len tak 😉

ja si ani neviem predstavit, ze by som zrazu povolala moju rodinu a teraz podte vsetci k nam idem mat predporodnu party. mylsim ze 98 % rodiny by ani nevedeli co maju ocakavat a naco tam idu 😀

aksal1
autor
21. sep 2015

@fidka79 to zabolelo...nevadi nejdem robiť teraz ani o tyzden...

heliet
21. sep 2015

@aksal1 ahoj,
ja som baby shower mala raz - pri šiestom dieťatku. Bolo to tak, že kamarátka z Írska prišla na Slovensko až po mojom pôrode a zvolala nás na letnú guláš party, akú mávame každý rok partia priateľov zo zboru. Prišli sme si opekať, nikde nikoho, a zrazu vidím ozdobený stánok. Šla okolo neho nejaká pani vo vysokom štádiu tehotenstva, tak si vravím: "Asi jej pripravili baby shower, to je milé." Mysliac si, že náš altánok bude ten ďalší, šla som ďalej, až tu zrazu spoza stromov z lesa vyskočilo asi 50 priateľov a rodina. Takže moja baby shower bola pre mňa obrovským prekvapením! A prišla som oblečená naozaj ako na guláš 🙂 Všetci okrem mňa o tom vedeli, ešte aj manžel! A túto slávnosť spojili aj s jeho oslavou narodenín. Bolo to krásne, úprimné, nečakané a s láskou. Kamarátka si zohnala kontakty na moje priateľky z detstva a strednej školy, popozývala ich a to všetko tajne. A stihla napiecť klasické torty a aj jednu plienkovú. Mám z toho zážitok na celý život!
Prajem Ti, aby aj Teba niekto z blízkych prekvapil, či už to bude pred alebo po pôrode.
PS: prikladám fotku, na ktorej ale niekoľko ľudí ešte chýba 🙂

mihula
21. sep 2015

boze,hroza.Deti v skolke maju v obchodoch tabla,a uz sa tu riesi predporodna party.
podla mna,by si ju mala robit kazdy mesiac a nakoniec by cela partia mala ist rodit s tebou

heliet
21. sep 2015

@nyusika ja chápem, že sa pýtala, ako sa robí taká oslava, pretože som bola už na baby shower, ktorá sa tajne organizovala zasa pre inú kamarátku, ktorá bola asi mesiac pred pôrodom a absolútne nič netušila. Baby shower nie je oslava narodenín a nezvykne sa na nej ani popíjať. Je to príjemná oslava, kde mamičku prekvapia manžel, rodina a priatelia, ona o ničom netuší, príde na miesto činu (napr. idú s manželom akože do divadla, atď) a tam ju všetci prekvapia a potešia. Robieva sa chutné a zdravé občerstvenie, rôzne súťaže pre novopečených rodičov, napr. otecko prebalí bábiku, slovné súťaže týkajúce sa bábätka, atď. Môže sa upiecť torta, aj plienková je príjemným zvykom, z ktorej vlastne mamička materiály využije.
Neviem, čo všetci tak na otázku aksal1 útočíte, len sa pýtala, a tiež nespomínala, že ide robiť párty v 13.týždni.
Posielam fotky tôrt, ktoré som robila, na inšpiráciu.
Nie je to u nás v krajine zvykom, ja som to zažila len pri šiestom dieťatku, ale bolo to celé naozaj milé krásne a od každého toho človeka bolo cítiť, že to robil úprimne a z lásky.
Pekný večer.

aksal1
autor
22. sep 2015

Uprimne ľutujem baby, ktore nemaju nikoho okrem blizkej rodiny, aby sa s nimi tesili a drzali im palce. Nemala to byt klasicka baby shower, na chatach sa stretavame pravidelne..a vobec to nemalo byt o darcekoch, kedze by o tom ani nevedeli 😮😮😮 a mate pravdu, lomcuju so mmou predporodne hormony i ked som len v 13tt, snazia sa ma zabavit, kedze som v nemocnici, aby som nemyslela na to naj horšie. ..vola sa to pozitivne myslenie 😊 nevadi dievcata, ostali ste väčšina asi tak, ze s narodenim deti sa skoncil vas zivot 😀 dakujem za vsetky komenty, hlavne za tie mudre co hovoria o smrti mojho dietata 😊 vsetko dobre vam zelam

briketa
22. sep 2015

@aksal1 baby party ale nerobis Ty, ale napr. kamaratka ju zorganizuje Tebe! Darceky nedostanes nepotrebne ( @lucka1987 ) , lebo sa kupuje zo zoznamu, co si buduca mamicka napisala a zaregistrovala v baby obchodoch (oni na to mavaju pocitacovy system, uz zavedeny) . Cenovo su tam vo vsetkych kategoriach, kde tie blbosticky vacsinou kupuju priatelky a tie velke poviem priklad sedacka do auta, kupuje vacsinou najblizsia rodina. Ked niekto nechce kupit zo zonamu, nic sa nedeje, kazdy dava co uzna za vhodne.
Tieto showers trvaju zopar hodin a je tam lahke obcestvenie, nie je to druha svadba 😀 . A v normalnom pripade tam nikto neocakava ziadny alkohol 😉. Hraju sa hadankove hry, zje sa kolacik, podakuje za darceky a ide sa domov.

briketa
22. sep 2015

@aksal1 namety - pre chlapca, dievca, ci neutralne. este ma napadlo, ze vo vacsine je baby shower ciste zenska zalezitost, ale nie je to pravidlo. v mexickych rodinach to u nas byva tak, ze pridu cele familie.

bambinka123
22. sep 2015

@aksal1 ... ja nie som za prenasanie vsetkych britskych a americkych zvyklosti k nam, nakolko mame vela peknych vlastnych tradicii a zvykov... ALE!... ked som cakala synceka, uplne nic netusiaca som 3tyzdne pred porodom ostala v uplnom soku, prekvapena, potesena, neskutocne stastna, pretoze moja najlepsia priatelka v spolupraci s mojim muzom pripravila pre mna a nasho ocakavaneho synceka tzv. baby shower 🙂 Muz ma vytiahol na hodinu z domu (a to som protestovala, lebo som nevladala a bolo teplo, ale pretoze ho milujem, a on nechcel ist sam, tak som v domneni, ze potrebuje nieco vybavit, sla s nim).

A ked sme sa vracali domov, tak v buse moja kamoska a ja myslela, ze ide za svojou spoluziackou. A ona, spolu s dalsimi kamaratkami, mojou mamkou, na cele s najlepsou kamaratkou nam ozdobili byt, doniesli pohostenie, vyzdobu a este dokonca aj darceky dostal drobcek.
Bolo to krasne popoludnie plne smiechu, rozhovorov, prekvapeni.
Nikdy na to nezabudnem 🙂

lucka1987
22. sep 2015

@briketa tak ale to potom uplne meni situaciu.. prtuze akosi castejsie sa stretavam s tym ze nejaka tehotna ( fakt napriklad este niekedy len v 4 mes ) usporiada party , kde pozve kamosky, urobi si sama vyzdobu, a ocakava darceky ( naozaj mam take v okoli ) .. preto som sa toho chytila..

ak by mne povedal, urob si zoznam co by ta potesilo, ak by ti mal niekto z rodiny ci kamosov pokupovat, napisme blboti, alebo nieco na co by sa zlozili, a ak by to neikto zorganizoval , tak poviem urpimne by ma to milo prekvapilo ( napriklad niekedy v 8mom mesiaci ) to upne meni celu situaciu.. no tu ked sa takto autorka pytala mi to prislo presta ta baby party, ktoru si slovensky poslovenstuju ... a vyzera ot potom akosi nutene u mnohych ( nehovorimm, ze vzdy )
@aksal1 a kto napisal, ze okrem rodiny sa na babatko niekto netesi , my sa stretavame s priatelmi velmi casto aj napriek tomu, ze kazdy ma svoju rodinu, kazdy ma deti, a teda uz to nei je take, ako ked prichadza prve babatko do " partire " ( ano aj nase prve bolo ine, a prichadzali k nam na " oslavy " ale skor to boli posedenia, a veru dostala som napriklad knihu o tehotenstve, a takeho maleho bociana so zabkou, take male mile drobnosti..... teraz ked cakam druhe, a naokolo mna ma kazdy babatko my sme chodili na taketo party raz do mesiaca 😀 tak sa len vieme navstevovat a uprimne sa tesime a gratulujeme si a povacsine ked sa babo narodi sa vieme stretnut a urobit poriadnu oslavu..
a tiez , nesuhlasim, ze s narodenim dietata sa konci nas zivot. ked sa nam maly narodil, sme chodili na oslavy a akcie, vylety ci dovolenky este castejsie ako ked sme ho nemali....teraz chodime kazdy druhy vikend na oslavy, lebo to tak proste vychadza, stale sme niekde..
ono je to tak.. v rodine ked mame starsich napriklad tety, babky, rodicov, svokry, tak su stara skola.. tesia sa z bruska to ano... ale neoslavuju.. lebo su starej vychovy a vzdy podotknu ked sa radujem ze " len aby sa to zdrave narodilo a donosila si " vie ma to zarazit, a pri prvom ma to casto schladilo ale uz sme o babo prisli, a dalsie bolo vysoko rizikove, a tiez splodenie ani jedneho nebolo jednoduche, tak vedia, preco to hovoria.. ani neviem co by na taku party upriamenu na tehotenstvo povedali, kedze ani netusia, ze nieco take existuje... asi by si mysleli, ze mi sibe 😅 ( som len uprimna a hovorim o starsich clenoch nasej rodiny )
nikto nepraje smrt tvojho dietatka pre boha. nech ti brusko robi radost, a narodi sa ti pekne zdrave babatko... len som vyjadrila nazor, na to ako to vyznelo a ako vnimam ja oslavy podobneho typu v mojom okoli ...

aksal1
autor
22. sep 2015

@lucka1987 tak si nala zacat ze: v mojom okoli ...
No takto di fakt utocila na mna bezdovodne,ok v poho

nyusika
22. sep 2015

@briketa to naozaj niekoho bavi, alebo povazuje za mile...pit pink lemonade z detských flias ??
ale vazne, to vam naozaj niekomu pride zabavne ??

mne to pride take nbejake sialene...vsetky hentie vyssie uverejnene fotky ma desia. vazne.
nielen z tejto reakcie, ale aj ta hromadna hore, aj tie plienkove nezmysly.

heliet
22. sep 2015

@nyusika ak ta fotky desia, mozes opustit diskusiu, ak ti to robi zle. Toto je verejne forum, a kazdy sa tu moze vyjadrit a tym padom aj pridat fotky. Ak ta to tu desi, my nechceme aby si bola vydesena, tak sa poobhliadni po diskusii a fotkach, ktore ta nedesia. Niekedy je si treba uvedomit, ze blizkost priatelov a celkovo medziludske vztahy su to najdolezitejsie, co tu mozme mat. Na tom nie je podla mna nic desiveho. Samozrejme chapem, ak ma clovek stiesneny pocit z davov ludi a vyhovuju mu par clenne skupinky okolo neho. Ale to uz nie je bezne a ani prirodzene, tak ako ziaden strach z inych veci.

nyusika
22. sep 2015

@heliet mnas nedesia medziludske vztahy a priatelia...ale hento sialenstvo.
mam rada stretnutria s rodinou a priatelmi, ale toto nema nic spolocne s normalnostou...a vzhladom k absolútnemu nepochopeniu napisaneho som aspon zistila, ako vysoke IQ musia mat osoby, ktore toto povazuju za normalne.

aksal1
autor
22. sep 2015

@nyusika presne,pre to su v roznych krajinach sveta vsetci padnuti na hlavu,len ty si normalna :-*

lavazzake
22. sep 2015

Myslim, ze @nyusika chce povedat (aj ked mozno expresivne), ze je to pre nasu geologicku oblast absolutne cudzie a uplne sa s nou stotoznujem...tak isto ako si nevylozim do okna tekvicu a v juli nepeciem moriaka... ak to niekto organizuje v krajine, kde je to tradicia, napr.v USA, je to tak ako to ma byt, ale realizovat to u nas, najma s ohladom na starsiu kategoriu ludi mi pride scestne a hlavne trapne...ja mam dve deti a moj zivot sa, ako pise autorka prispevku, neskoncil...stretavame sa s priatelmi a rodinou okrem ineho pri sviatkoch, ktore su pre Slovensko typicke a samozrejme je mi velmi mile ked sa niekto na babo opyta a nebodaj mu nieco prinesie, ale aby som to znasilnovala importovanim cudzich zvyklosti, to by mi bolo trapne...v amerike tiez nepreskakuju svatojanske ohne...navyse @aksal1, ak si v nemocnici, ako pises, zrejme to nebude az take vazne ked ti po rozume chodi toto, ale to je vlastne fajn, drzim ti palce...ja som v 37tt, musim lezat lebo mi hrozi prasknutie jazvy a jedine na co myslim je to, aby malinka bola v poriadku...

Strana
z2