icon

Ako reagujú partneri na darované vajíčka?

veselo_neveselo
31. okt 2023

Ahojte, chcela by som sa popytat, ako brali vasi manzelia/partneri situaciu, ked to vyzeralo ze budete musiet zvazit darovane vajicka?
Ako na to reagovali, ako prebiehali diskusie? Je nieco, co im pomohlo v rozhodnuti?

U nas zatial nie definitivne, ale vzhladom na vek je mozne, ze nam to bude doporucene. A moj sa na to nejak moc netvari, ja viem ze by radsej tym smerom nesiel. Prilis sa mu o tom debatovat nechce. Len vravi, ze uvidime ked v tej situacii budeme; ked lekari nad mojimi definitivne zlomia palicu.
Vdaka za komentare 🙂

andreatytler
2. nov 2023

@veselo_neveselo Najtazsia vec pre mojho muza bolo to urobit do toho kelimku. 😅 Take caviky s tym narobil ze ako to nejde na poziadanie a ako je to neprijemne. A to pritom mohol byt na hotelovej izbe a iba to doniest. Vobec to nemusel robit tam v centre.
Opytaj sa svojho muza ci aj toto jemu vadi.

taja567
Autor odpoveď zmazal
rachel36a
2. nov 2023

@elizita vzhlad si vyselektuju prijemcovia, pise sa ako majú darcovia vypadať- vyska, postava, farba vlasov, farba oci a pod...A podla toho v CAR vyberu v databaze darcov

monicatko20
2. nov 2023

@veselo_neveselo určite sa riaďte svojimi pocitmi..ja osobne by som išla do darovaneho vajíčka, aby aspoň muž bol biologickým otcom, je to určite lepšie keď vieš, aké prípadne choroby do budúcna môže miki mat, prípadne ak bude treba riešiť darovanie krvi alebo také čosi..Môj muž by zrejme s týmto zo začiatku problém mal, je mladučký..ale verím, že ak by bola jediná šanca tak by súhlasil.. vklad embrya..nechápem prečo sa tu ženy pohoršujú..mi sme prišli napríklad o bábätko v 5 mesiaci kvôli genetickej poruche..našťastie genetické testy naše dopadli dobre, takže šlo o náhodu..ale na odporúčanie genetičky (ak by boli nejaké výkyvy) odporučila práve umelý vklad embrya, pred vkladom embryo vyšetriť aby sme mali istotu..🙏 a verte, radšej toto, jak prežiť zas to, že musím porodiť svoje dieťa ktoré si nevezmem domov..

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
veselo_neveselo
autor
2. nov 2023

@andreatytler Dakujem za skusenost, velmi zaujimava! S tymto ja nastastie problem nemam, lebo si myslim ze partner ma gen vybavu lepsiu ako ja, tak ja radsej pre potomka jeho geny ako moje 🙂 Ale on vaha, ta myslienka mu nie je prijemna, ze by sme pouzili darcovske vajicko. A ja neviem, ci ho mam presviedcat, alebo sa zacat zmierovat s myslienkou ze deti mat nebudeme.

So vzorkou spermii nie je problem, nebude to prvy raz a zatial neprotestoval. Ale aj sa ucastnil podavania liekov, videl kazdy jeden krat co musim podstupovat ja (cetrotide mi aj miesal), tak vie ocenit, ze toto je jeho rola 🙂

veselo_neveselo
autor
2. nov 2023

@monicatko20 Aj tebe dakujem za skusenost, je to velmi smutne cim si si musela prejst! Dufam ze syncek ti to dennodenne vynahradza 😀

monicatko20
2. nov 2023

@veselo_neveselo ale samozrejme 😊 niekedy aj za 10 deti 😁

pinkmom
2. nov 2023

@monsterablue ďakujem, to bola vyčerpávajúca odpoveď 😀. Nešír bludy prosím ťa. Rímskokatolícka cirkev odmieta toto

medda_beda
2. nov 2023

@andreatytler Nie je to príjemné na požiadanie.A ja ako žena to úplne chápem.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
andigab
2. nov 2023

@joannita ak nie je vnútorne ok, čo potom s adopciou? Nech teda radšej nemajú žiadne deti, ako si nebyť viac než 100% istý. Trpieť nakoniec najviac bude malinký človiečik.

andigab
2. nov 2023

@monicatko20 vyšetrenie embryo nemusí vždy prežiť, vlastná skúsenosť

monicatko20
2. nov 2023

@andigab ďakujem za informáciu, našťastie nás sa to zatiaľ netýka..ale ak by náhodou, tak by som určite riskovala stratu embrya ako stratu bábätka v 20tt ..

andigab
2. nov 2023

@monicatko20 prešla som oboma, najprv o bábätko koncom prvého trimestra, neskôr o všetky embryá kvôli odberu buniek. Možno len veliká smola. Po roku aj čosi posledný komplet cyklus, nech sa stane ako má a vyšlo. Bez punkcie kvôli genetickým testom. Ale každá máme svoje skúsenosti, malinká bola na konci našich pokusov. A asi platí, čím menej to prežívame, tým väčší úspech. Bola som zmierená so všetkým, a stal sa zázrak života 🙏😍

andigab
2. nov 2023

@monicatko20 každá žena, ktorá prejde tŕnistú cestu, sa stáva bytosťou s veľkým srdcom a dušou. Budem držať každej dobrej a silnej žene prsty na ceste k dieťatku. Niet väčšieho daru a zmyslu života.

joannita
2. nov 2023

@andigab to patrilo mne?

andigab
2. nov 2023

@joannita áno

andigab
2. nov 2023

@joannita k jednej z prvých správ, kde si spomínala nastavenie ľudí, žien k adopcii. Stotožňujem sa s tým, plus reagujem na iné ženy, čo by sa cítili neisto aj pri darovanom vajíčku. Predpokladám, že máš veľmi podobný názor.

andreatytler
2. nov 2023

@veselo_neveselo A ako to citi on? Radsej by bol bez deti ako mal dieta s darovaneho vajicka? Zrejme to citi ako stratu, ze si vzdy predstavoval ze dieta bude z vas dvoch a teraz sa to nestane a tak si nie je isty ze take dieta chce. Ako dlho uz o tomto premyslate. Ono niekedy clovek potrebuje cas aby sa s tou stratou vyrovnal a prijal ju.
Po mojom prvom empryotransfere s darovanymi vajickami som cakala 10 dni na to aby som robila test a pocas toho cakania som si citala pribehy tu nakonikovi o zenach ktore tiez cakaju tych 10 dni a zavidela som tym ktore maju embrya s vlastnych vajicok a prichytila som sa pri myslienke ze by som bola radsej ak by sa to moje emryo neuchitilo. No a potom ked sa neuchytilo a test bol negatyvny bola to hrozna rana a dala by som vsetko za to aby to vyslo. Uz mi bolo jedno ci to vajicko je moje alebo nie.

andreatytler
2. nov 2023

@medda_beda Ved aj ja som to chapala a zo zaciatku mu pomahala a tak, ale ked to vyzeralo ze sa vsetko zrusi len koli tomu ze on to nechce robit to kelimku tak uz som sa nahnevala.

andigab
2. nov 2023

@andreatytler a nakoniec boli ešte pokusy?

matkahelka
2. nov 2023

@monsterablue
@pinkmom RKC nie je ani proti IVF, pokial si date oplodnit len 1 vajicko a to "vyuzijete", resp. si ich date zamrazit tolko, kolko vyuzijete. cirkev ma problem prave s tym, ze sa oplodni x vajicok a potom sa zlikviduju. my sme to riesili, resp.moj muz to riesil a teda riesil to nielen s "beznym" knazom, ale aj u vyssich instancii. Tak ako tu bolo spomenute, aj samotni knazi ziju v realite a vidia ako kazdym rokom klesaju pocty prirodzene pocatych deti.

joannita
2. nov 2023

@andigab aha uz chapem. No ja mam sice 2 adoptovane deti a absolvovala som 7 vkladov embryi s darovanymi vajickami, ale viem sa vcitit aj do ludi, ktori sa na adopciu a darovane vajicka proste necitia 🤷‍♀️ Nieje na tom nic zle...

maranta_leuconeura
2. nov 2023

@kroska18 asi je to tym, ze nepotrebujem byt tehotna za kazdu cenu, dieta sa da mat aj inak, len oproti adopcii ci nahradnemu materstvu je IVF aktualne este stale jednoduchsie a rychlejsie. Lenze nevidim vyhodu v trapeni sa s IVF, ak by to ani nebolo biologicky nas oboch 🤷

andreatytler
2. nov 2023

@andigab Ano. S darovanymi vajickami som mala 3 vklady a s darovanymi embryami tiez 3 vklady. Darovane vajicka boli vsetky negativne. Darovane embrya boli prve dve biochemicke tehotenstva a tretie dobre dopadlo az do konca.
Ono je to hrozna rana ked vklad nevyjde a zruti sa v tom momente cely svet. Vzdy som prisahala ze koncim, ze na to kaslem. Ze to nedokazem mat taketo nervy a stresy, ale vzdy po par dnoch som sa otriasla a chcela skusist znovu. Z mojich skusenosti by som povedala ze toto nie je nieco co si clovek dopredu urci ze ako to spravi. Napriklad som sa pokusala zmierit s myslienkou ze dieta mat nebudeme ale nedarilo sa mi. Tak isto aj autorka uvazuje nad tym ci muza prehovarat, alebo sa zmierit s bezdetnym zivotom. Podla mna treba skusit a byt flexibilny voci svojim rozhodnutiam. Tuzba mat dieta je pre zenu (a asi aj muza) viac ako len tuzba. Je to pud a ten je nesmierne tazko ovladat rozumom.

medda_beda
2. nov 2023

@andreatytler To chápem.Ako je to nepríjemné aj pre ženu keď tam je, ale tak treba sa premôcť.

katarinka289
3. nov 2023

@monsterablue daj konkrétny link kde sa o tím píše. Ja som si na 1000% istá,že katolícka cirkev to neschvaluje.Okrem toho,že sa oplodni viacej vajíčok,vložia sa 1-2, ostatne budú zmrazené a neprežije alebo budú hneď zničené,ďalším problémom je získanie spermií do kelimka.Tak ta prosím o konkrétny link

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
Autor odpoveď zmazal