icon

IVF soft - podarilo sa vám otehotnieť?

esther03
28. jún 2010

Ahojte, caká ma ivf soft, stimulujem clostilbegytom. Mali ste niektorá niečo podobne? Podarilo sa vám otehotnieť. Napíšte mi prosím svoje skúsenosti.

zibi
Autor odpoveď zmazal
tixx
20. júl 2014

@bubo780 @13nika13
ahojte kocky, videla som v tejto diskusii, ze ste boli na ivf soft. my chodime do Gyn-Fiv, ale dnes si tu citam diskusie o ivf soft v Reprofit Brno... neviem sa zbavit pocitu, ze GF je len o prachoch... musime ist na IVF, ja mam vraj PCO a mm pomale spermose... mozete mi prosim napisat, ci ste predtym riesili nieco aj na Slovensku,alebo preco ste sa rozhodli pre Brno? citam tu na to same pozitivne referencie...

13nika13
20. júl 2014

@tixx Ahojky 🙂 Ja som bola v r.2011 na klasickom IVF v Martine v Heliose /preplácala poisť./, nikdy viac! Vraj som mala PCO, alergiu na spermie a priateľ pomalé spermie, vyšlo nás to cez 2000e cakom prask... Neviem, čo poisťovňa preplácala, keď aj tak injekcie, tabletky, a všetko ostatné okrem výberu vajíčok a vkladu embryí sme si platili sami... Šlo to tam ako na bežiacom páse.. Pár dní po vklade som začala krvácať,volala som lekárke, či mám prísť, že načo, že si mám dať predpísať Duphaston u svojho gyn. Potom som šla o 2 týždne k nim na krv, negatívne.. Ten štýl telefonovania stál za to: "Dobrý deň, výsledky sú negatívne, ak máte záujem o ďalšie IVF, dajte si čím skôr žiadosť do poisťovne, dovidenia." Drrrrb telefónom.. ani som sa nestihla pozdraviť, nieto ešte niečo spýtať.. Potom som sa veľa dočítala o Reprofite v Brne, veľa kočiek mi písalo, čo tam absolvovali IVF, IVF soft... Tak som tam zavolala a objednala sa.Termín mi dali o 2 týždne.. Ten prístup lekárov, prostredie.. To sa nedá so Slovenskom porovnať..Lekár nám všetko vysvetlil.. Keď som sa ho pýtala, či IVF, alebo IVF soft, jeho otázka: "Máte veľa peňazí?Ak áno, urobíme klasické IVF 🙂 " a zasmial sa.. Na eurá nás to vyšlo cca 860e, poisťovňa nám vrátila 730e.. Tabletky som brala 5 dní, 2 dni som si pichla injekcie do brucha, potom výber a o 2dni vklad a teraz má naša Vikinka o chvíľočku 5 mesiacov 😀 a momentálne teraz odfukuje v postieľke 😉 Konkrétne nám nerobili v Brne žiadne vyšetrenia, ja mám len jeden vajcovod, aj to nepriechodný,priateľ má nulovú pohyblivosť spermií, 1% normálnych spermií, ale aj to im stačilo 🙂 Ja mám ešte aj myóm, to som bola na hysteroskopii, liečim sa na štítnu žľazu, keď sme boli na IVF soft, v tej dobe som už mala neliečenú hypotyreózu, a aj napriek tomu sa nám zadarilo 🙂 Čítala som: Keď sa to nepodarí v Reprofite v Brne, tak už potom nikde.. Sú naň ozaj len samé chválospevy 🙂 Inak, majú aj na fb stránku,tak si prečítaj, sú tam videá, články 🙂

13nika13
20. júl 2014

@tixx A ešte som zabudla, mala som len 3 vajíčka, volali mi z Brna, že len jedno zostane, oplodňovali všetky 3, večer, že len jedno sa ujalo, na druhý deň som si volala, že sa chytilo ešte jedno 🙂 Tak mi vkladali 2 oplodnené vajíčka, ale len jednu Vikinku máme 😀

bubo780
20. júl 2014

@tixx my sme na slovensku neabsolvovali ziadne ivf, nastastie.. mne na odradenie stacil uz len pristup, ked sme sa chceli informovat a pod.. tu na konikovi som sa dozvedela o brne a nejako podvedome som vedela, ze to bude dobra volba.. hned som im napisala a poviem, uz len ta uroven komunikacie je uplne iny level, nez nas.. vsetko sme prediskutovali, vybrali riesenie a dohodli termin - na januar 2014.. ale v decembri 2013 sa nejakym zazrakom podarilo prirodzene.. 🙂 doteraz je to zahada pre vsetkych :D ja som sice ok, ale spermiogram bol katastrofa.. drzim palce, nech sa zadari - ci uz prirodzene, alebo pomocou ivf.. a brno je urcite super volba.. daj potom vediet, co a ako..

jaja9891
21. júl 2014

@13nika13 ahoj,mozem sa spytat ako to,ze poistovne preplacaju aj Brno?som v tom novacik a tiez citam,ze Brno je Top a tu na SR vraj nieco preplaca 3x poistovna.... dakujem za rady a info 🙂

monicka79
21. júl 2014

@jaja9891 naše poisťovne by mali pacientovi preplatiť v zahraničí akúkoľvek liečbu do tej výšky ako by to stálo u nás a nejde len o asistovanú reprodukciu 🙂

13nika13
21. júl 2014

@jaja9891 Ja som vo VšZP... Poisťovňa refunduje náklady na zdravotnú starostlivosť v členskom štáte EÚ, aj mimo EÚ... Preplácané je to buď vo výške ako v SR, alebo vo výške, ako hradí poisťovňa v tom ktorom štáte... Ja som si to dala preplatiť ako v SR... Čiže mi to bolo preplatené toľko, koľko stojí IVF soft na Slovensku...

bubo780
21. júl 2014

@jaja9891 ale po novom sa to preplacanie trosku skomplikovalo.. nasi politici si zmysleli, ze ivf z refundacie nakladov vynechaju.. ale da sa to, len sa musis informovat vo svojej poistovni na podmienky a potrebne dokumenty.. je tu aj skupina, kde su dievcata, ktore chodia do brna a riesia medzi sebou aj to preplacanie..

jaja9891
22. júl 2014

@13nika13
@bubo780
Ďakujem žienky za informácie

jaja9891
22. júl 2014

@monicka79 dakujem za info 😉

doloresita
23. júl 2014

Ahojte, baby. Už mám dva normálne cykly IVF platené poisťovňou za sebou. Chcem sa spýtať, že keď teraz by som prešla na cyklus s minimálnou stimuláciou neuhrádzanou poisťovňou, či štvrtý cyklus by som mala znovu uhrádzaný poisťovňou. Či musia byť tie 3 cykly ako prvé, nasledovať za sebou? Ďakujem 🙂

bubo780
23. júl 2014

@doloresita cykly nemusia nasledovat za sebou.. mozes byt aj ako samoplatca.. ide o to, ze zo vsetkych cyklov ivf, ktore absolvujes kdekolvek a kedykolvek, ti poistovna preplati len tri..

tixx
5. aug 2014

@bubo780
@13nika13

ahojte baby, pisali sme si tu nedavno, tak vcera sme absolvovali 1. navstevu v RF, moje dojmy su uplne super 🙂 v GF mi povedali,ze mam PCOS a musim ist na laparku, v RF nic take podla vysledkov nevidel, rovno mi spravil sono, a povedal,ze laparka je v nasom pripade zbytocna, kedze problem je v spermiograme a inak ako IVF to nepojde. Teraz len cakam na ms a potom zacinam stimulovat s Clostilom (kedze som ho brala aj predtym a v pohode som ho znasala). Velmi sa mi paci, ze Dr. Stelcl ma nenutil do nicoho,co nechceme, a aj to, ze nemusime cakat az do decembra,ako nam povedali v Gyn-Five. Mam na vas ale zopar otazociek. Prva je ohladne platenia... On nas od toho trochu odhovaral,ze to bude lepsie, ked to budeme riesit ako samoplatcovia (a aj rychlejsie). Schvalenie ziadosti vo VSZP trva vraj 15 dni, on spominal 3 mesiace ...ale to asi hovoril o tom,kedy nam vratia peniazky, nie? Mohla by som zacat brat Clostil aj ked poistovna neposlala este info, ze mozeme zacat? Ze to zacnem riesit "na vlastnu past" a potom mi to poistovna schvali, povedzme o 2 tyzdne? Inak ten rozdiel nie je velky, my ideme teda riesit IVF Soft, cize len stimulku Clostilom.

Okrem toho mame dalsiu dilemu, ci si vlozit 1 alebo 2 embryjka. Ja mam 31, lekar hovoril, ze on nam doporucuje jedno, ze pri dvoch mozu byt komplikacie, ale ked nas tak trosku laka dat si dve, aby sa aspon jedno ujalo...

baby, poradte, nech mame to rozhodovanie lahsie 🙂

13nika13
6. aug 2014

@tixx Ahojky.. ohľadom tej poisťovne neviem, ako je to teraz.. asi by som zavolala do poisťovne,a overila si, či môžem ísť, vyplatiť a potom požiadať o refundáciu.. Ja som to mala ešte bez schválenia poisťovne, teraz neviem, ako to je, lebo sa to menilo.. Mne v Reprofite s tým pomohli, oni vedeli, ako to je na SK s poisťovňami, skús sa tam spýtať.. My sme dávali vložiť 2 embryá, len kvôli tomu, že je väčšia pravdepodobnosť, že aspoň jedno sa uchytí.. A uchytilo sa jedno.. Podľa mňa je to len na Vás, či jedno, či dve.. s tým rizikom, že možno budú dvojky 😀 Keď som rodila, bola tam jedna baba, čo z IVF mala dvojky 🙂 Že polroka plakala, ako to zvládne, potom sa s tým zmierila 🙂 Má 3 detičky, prvé tiež z IVF, a dvojky tiež 😀 Držím palčeky, aby Vám to vyšlo 🙂 a verím, že to vyjde 😀 V Reprofite robia zázraky 🙂 Treba len veriť a dúfať, že to vyjde 😀

bubo780
7. aug 2014

@tixx ahojky.. prepac, ze az teraz, ale nejako som sa skor k pc nedostala.. RF je super volba, fakt..no, neviem ako ste na tom financne, ale trosku s nim suhlasim - ak mate co i len trosku moznost, necakajte a chod do toho ako samoplatca.. zakony sa poslednu dobu dost zmenili a s fou refundaciou to uz vobec nieje take, ako kedysi.. bud ju neschvalia vobec, alebo okolo toho robia neskutocny cirkus.. presne detaily ti momentalne poradit neviem, ale skus priamo poistovnu, alebo je tu skupina, kde to dievcence riesia - https://www.modrykonik.sk/forum/asistovana-reprodukcia/slovenky-a-ivf-v-reprofite-brno-skusenosti-2/ urcite sa tam najde dost kociek, co by ti ohladom refundacie poradili.. hm, a embrijka - daj na vlastny pocit.. ak sa citis na dve, tak dve - ak len jedno, tak jedno.. ale trosku by som verila aj im, vedia co radia a co robia.. su v tom fakt dobri.. a az tak vela rockov nemas, aby si hned skusala dve - ale to je len moj nazor.. samozrejme, drzim palce, nech sa rozhodnete akokolvek.. v RF ste v dobrych rukach.. nas to minulo len tak tak - uz sme mali vsetko dohodnute na januar a v decembri - bum, zadarilo sa prirodzene.. 🙂 asi sa chudatka spermijky zlakli.. 🙂 taaaaakto silno drzim palce, aby vsetko dopadlo najlepsie ako sa da - samozrejme s bublinkou v brusku..

tixx
8. aug 2014

@13nika13
@bubo780 ahojte kocky, dakujem za povzbudzujuce slova, teraz to fakt potrebujem, lebo posledne dni sa strasne snazim naladit sa pozitivne,ale nejak sa mi to nedari... asi to bude PMS,lebo kazdu chvilu by ms mala prist. Zistovala som v poistovni,ako to je s tym preplacanim, no je to trochu komplikovane... totiz najprv musim mat v SK centre schvalene,ze musime ist na IVF. V GF toto potvrdenie uz neziskam, pretoze tam to podmienili laparoskopiou,ktoru teda nepodstupim. Takze ani neviem,ako to riesit, asi sem dam aj pre ostatne baby prispevok - mail,co mi poslali z poistovne, mozno to niekomu pomoze 🙂 My ideme ako samoplatcovia, neoplati sa cakat a ten rozdiel nie je az taky strasny. stale hovorim,ze to budu tie najlepsie investovane peniazky 🙂 takze cakam na ms a potom zacinam s Clostilom, strasne chcem verit,ze sa to tento mesiac uz podari...

bubo780
8. aug 2014

@tixx drzim vsetky prsty a palce.. a hlavne pokoj a pozitivne myslienky.. cakam potom na spravy, co a ako.. urcite tie peniazky neolutujete, kolajnice na tehu teste su na nezaplatenie..

evadek
12. aug 2014

@tixx a ktore slovenské centrum mi schváli, že musím ist na ivf keď bude vedieť v,že sa chystám do CR?

evadek
12. aug 2014

@13nika13 teba vysla softka 860?...ale to len cisto bez liekov,ze?...a kolko lieky?..dakujeeem

viva13
12. aug 2014

ahoj, prosím aký je rozdiel medzi IVF a IVF SOFT? dakujem

tixx
12. aug 2014

@evadek no ved prave,ze asi ziadne... preto to vidim ako problem, s ktorym neviem,co robit... ale teraz ideme ako samoplatcovia, tak snad to vyjde a nic ine nebudeme musiet riesit...

13nika13
12. aug 2014

@evadek 860e som menila na české a to som platila v centre, dokopy aj s 2 injekciami /tuším Menopur/.. Clostilbegyt som si kupovala... Takisto aj Estrimax a Utrogestan do 12tt..

evadek
13. aug 2014

@13nika13 dakujem..takze to bola softka a suma spolu..to nebolo take zle🙂..

evadek
13. aug 2014

@tixx ok...tak nemam na vyber..ale ved to hadam vyjde..Chystas do reprofitu?..

tixx
13. aug 2014

@evadek uz som tam bola, a tento mesiac zaciname s IVF soft 🙂 a ty?

evadek
13. aug 2014

@tixx ja sa chystam este len objednat🙂 a ake su pocity..kolko vas to vyjde..co vam povedali?...

tixx
13. aug 2014

@evadek bola som velmi spokojna s pristupom, do nicoho nas netlacil...ja som tam isla kvoli tomu,aby mi tam potvrdili/vyvratili to,ze musim ist na laparku... takze mi to nepotvrdili,vraj ju nepotrebujem a hned tento cyklus zaciname s IVF soft..tak som zvedava, ako to pojde a ci sa to podari 🙂 kludne si tam zavolaj, objednaj sa (cakacia doba naposledy bola 1,5 mesiaca, no ja som si vypytala skorsi termin, lebo som mala uz naplanovanu tu laparku). ako samoplatcov nas to vyjde cca 25000 czk

evadek
13. aug 2014

@tixx jeeeej to je super ...🙂 Strasne sa s tebou tesim..ste v reprofite?...Ja som na laparke bola v marci...Takze to je dobra cena...to nie je tak zle....🙂 Ty mas ake zdravotne problemy?...Dobre zavolam tam...a u akeho lekara si? Juuuuuuuuuj...drziiiiiiiiiiiiiim ti palce...🙂