Môže ísť o mimomaternicové?

miska_x
24. aug 2014

Ahojte, chcem sa najprv ospravedlnit,viem,ze takychto tem je tu uz asi milion,ale chcela by som vediet vas nazor.

Pred 2 tyzdnami som si robila 3 tehotenske testy, lebo menzes mi meskal uz tyzden. Vsetky vysli pozitivne,jeden z nich mi dokonca ukazal zeby som mala byt v 4-5tt. Isla som k doktorke,ale kedze som v UK a tu maju trochu iny system, stale cakam na stretnutie so svojou midwife.
V utorok som zacala mierne krvacat, potom sa to vystupnovalo, ako na normalnu menstruaciu ale nie tak silnu. Ihned sme isli na pohotovost, kde ma zvnutra vysetrili povedali,ze krcok maternice je zatvoreny. Na druhy den ma objednali na ultrazvuk, lenze sestricka alebo doktorka (neviem) na ultrazvuku nic nevideli, pytali sa ma kedy som si robila testy, tak mi urobili este jeden, vysiel samozrejme pozitivny. Vysetrili ma aj s vnutornym ultrazvukom ale tiez nic nevideli. Vraj moze ist o mimomaternicove teh., ale ziadnu bolest nepocitujem. Okrem toho mierneho krvacania sa citim naozaj dobre. Poslali ma na odbery krvy, kde mi zistili,ze hCG hormon mam 550. Dnes som bola znova na krv,kde sa uvidi ci mi hCG stuplo alebo nie.
Pocula som uz aj to,ze ked doktori na sone nic nevidia, zvyknu strasit s mimomaternicovym teh.
Neviete nahodou aky to moze byt problem? To cakanie je neskutocne...
Dakujem za odpoved.

25daniela
24. aug 2014

@miska_x ja som mala mimomatenicove tehu pred vela rokmi, ale tie frmoly na usg, ked uz som mala byt asi v siedmom tyzdni a hcg ukazovalo na ten siedmy tyzden a v maternici nic nevideli, by si mala vidiet... Najprv nado mnou meditovali traja dr a potom som isla rovno na prijem do nemocnice. Nakoniec po laparoskopii nenasli nikde nic, iba neaku cistu a ta splasila hormony. Normalne prestrasili aj mna...
A preto taky frmol bol, pretoze asi mesiac predtym im neaka zena vykrvacala do dutiny brusnej z mimomaternicoveho tehu.
Je to problem, pretoze moze nastat rastom plodu pretrhnutie vajcovodov alebo vajecnika, zavisi kde sa oplodnene vajicko uchyti.

buffinko
24. aug 2014

@miska_x môže aj nemusí ísť o mimomaternicové, v tvojom štádiu často ešte nie je nič vidieť v maternici. mohlo to byť aj biochemické tehotenstvo a mimi už odišlo menštruáciou. neostáva Ti len čakať aká bude hodnota HCG. držím palce.
mimomaternicové inak ani nebolí (aspoň mňa nie), bolesť je krutá až keď praskne vajicovod (k čomu u mňa našťastie nedošlo)

25daniela
24. aug 2014

No a ako pise
@buffinko , mohol sa plod uz vyplavit a tym padom ti bude hcg klesat a nieje sa coho obavat.
Mna tiez vtedy nic nebolelo.

miska_x
autor
24. aug 2014

Dakujem, z toho cakanie ma raz aj klepne....vsetci ma strasia s tym,ze je to mimomaternicove...doktorky,sestricky sa ma pytaju ako sa citim,ze ci nemam bolesti...nie nemam ziadne vravim im...tak iba krutia hlavou....no snad bude vsetko ok!! 😖

miska_x
autor
24. aug 2014

tak hCG kleslo, takze to vyzera na samovolny potrat....mam si o 2 tyzdne urobit este jeden test, mal by byt negativny,ale ak nahodou bude pozitivny,mam hned prist....inak, po akej dobe ste sa zase "snazilkovali" ,ak sa smiem opytat?

25daniela
24. aug 2014

@miska_x ja som to vynechala na niekolko rokov, ale to koli tomu ze som menila svoj zivot uplne, ale keby som trvala na dietati s tym partnerom, isla by som na to hned dalsi mesiac po menstruacii.

monicka9
24. aug 2014

@miska_x mne spontanne odislo 2x mimino medzi 5-6 tt nebola potrebna kyretaz odisiel plod s meskajucou silnejsou menstruaciou, ci ze sa maternica vycistila sama a snazit sme sa mohli uz na dalsi cyklus.. No ked som bola na kyretazi v 9tt tak sme museli mat pauzu 2-3mesiace. Drziiim palce🍀

majkaocka
22. sep 2019

@meredith83 ake ste mali priznaky pri zamlcanom potrate ja som po 11 dnoch meskajucej ms zacala krvacat ako pri ms a testy mi vysli slabe ciarocky

meredith83
22. sep 2019

@majkaocka bolesti ako pri ms a hnede spinenie😣 bolesti boli zle..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre