15 ročnej zistili mononukleózu
15-rocnej dcere zistili mononukleozu.prosim o radu od tych co ste ju mali a ako ste to prekonali.dcerke nariadili dietu a vitaminy.
@adena1 u nas napr Terno, maju nizke percento tuku asi 30,tka tehla ci emental maju aj vyse 40 a to je vela...este som nespomenula mozes jej davat rozne kase,krupicovu napr.nakypy,a,,take tie bezne klasicke pudingy z nizkot,mlieka-robene...citron mozes,aj banan ci pomaranc,skor nie hrozno,jahodymaliny,proste sama vidis,kde je zrniecko...a jablka bezne bez supky,zeleninuco nenafukuje,skor mrkva,petrzlen,mlady kalerab,salaty mrkvovy,mrkvovojablkovy,ladovy,hlavkovy,rukolovyak chce aj paradajkovy,nie kapustu..nie fazulu,kel,hrachap, a dobra je aj varena cvikla,dusena zelenina na vode,napr k masu...z vareneho masa mozes urobit natierky,mozes robit ovocne knedlicky alebo tavrohove...,rizota atd.proste treba rozmyslat nad priparavou,je to narocne,aj financne
No výsledky pečené dobre,mohla ísť do školy.a výsledky mononukleózou tiež dobre.vlastne vraj u dcérky to už končilo.
Ahojte mamicky. Malemu zistili mononukleozu ma 6r. Horučky nemal iba zdurene opuchnute uzliny doktor pozrel ze kloktat potom sme sli na imuno a doktorka hovori pane boze k svojmu lekarovi chodte krvny obraz vyteri hovorim jej boli sme vcera....isli sme vzal nam krv aj vyteri a nadadil cefzil antib.ze mame anginu....pp par dnoch volam za vysledky a baaac momonukleoza potvrdena......virus EBV hodnotu mal 36 a strop je 11 v kombinacii cytamegalovirus mal 2.6 a strop e 1. Dal nam Isoprinosine a davam mu probiotika este......o pecenovych testoch nehovoril nic ani o diete....mam mu dat spravit pecenove testy???? Neviete????opytala som sa ako zistite ze uz je zdravy? No ze mu pozrie do hrdla a uzliny tak podla toho.....to by mu emal zobrat znovu krv? Povedal mi ze pri slabej imunite sa to moze aj opakovat tato horoba znovu a znovu.....ze potom as posle na infekce ak tak bolo......Som z toho vystrasena je to nakazlive? Mam oma este 12r syna a 20 mesiacov syna....ani do skolky asi nemoze ist teraz....bojim sa ze sa nakazia surodenci ak uz aj nie su....starsi mal horucky nedavno a tiez ze je zahlieneny uzival cefzil antib. a ucjt ma tiez rochu zdurene uzliny ci by som aj im nemala krv vziat neviem.....este som chcela napisat ze maly prejavy ako nechutenstvo obec mi nic nechce jest napína ho dokonca aj zvracia malo co do neho dostanem a unava a caste bolesti lavicky a to kazdy den. Vyrazka tiez....je hrozne bledy chuducky.....cely december skoro zvracal nevedeli sme co sa deje.....vtedy sme nabiehali na nove lieky od Imunilogicky Staloral a pripisovala som to tomu ako neziaduci ucinok aj ked doktorka tvrdila ze to nebude z liekov. Mam podozrenie ze chorobu sme mali od novembra teraz nam ju zistili......boli sme aj na krcnom ocnom neurologii patrali sme z coho hlavicka boli nakoniec stacilo vziat krv........a to som si najprv myslela ze si tu bolest hlavy vymysla kedze mi niekolkokrat volali zo skolky ze ho boli hlavicka a napina ho.....teraz len dufat ze sa vylieci aj ked virus ostava dozivotne v tele...
@majka242 ak cytomegalovirus je to horsie,dcera-21r.to mala a jej inf.mon.sposobil Herpes virus-lebo su to dva virusy,daj detom na to zobrat krv,ano je vysoko infekcna pre niektore skupiny,ale zas deti to moze lepsie znasat a hlasi sa na hygienu preto...ak sa podaju este pred zistenim atb zhorsia priebeh a objavia sa vyrazky,nasa bola aj v nemocnici,ale nemusi,to podla vysledkov krvi pecentestov,este rok chodi sa na kontroly do nemocnice...virus ostava v tele a vraj je dozivotna imunita
Inak mi cez Vianoce maly 20 mes. prekonal virus horucky mal malicky a hrozne flaky po celom telicku na pohotovosti nam dala doktorka Isoprinosine a probiotika FLORALIV take lepsie v ampulkach. Nepovedala mi co to je za choroba ale malemu to preslo zotavil sa a neskoncili sme na infekcnom...... ktovie ci to nebola aj ta mononukleoza a starsi sa mohol nakazit od maleho. To len tapam lebo sa mi to nezda sama neviem...Neviete ci teda doma aj dezinfikovat klucky wc kupelku a tak? A co hracky? Neviete aky je dobry pripravok? Savo? Musim sa este doktora opytat na tie pecenove testy....a po chorobe am urcite znovu vziat krv.....a nejake recepty na dietu by iez potesili ak mate poslite mi radsej budeme drzat dietu aj ked doktor nic nepovedal........za vsetky odpovede vopred dakujem!!!!
@maria123 musim dat zobrat krv aj malickemu aj starsiemu pre istotu! Aj Tomaskovi pecenove testy on ma tu vyrazku uz dlhu dobu registrujem od novembra aku svrbivu.....antibiotika brali pred tyzdnom kedze doktor myslel ze angina je to....a vysledky z krvi este neboli....zaujimave je ze horucky vobec Tomi nema....a ma mononukleozu.....ako zistim ze je aj slezina zvacsena?
@maria123 Herpes virus presne to vraj mal malicky Luky cez vianoce kludne to mohla byt mononukleoza krv mu nebrali vobec a tak sa mohol nakazit Tomi od neho......Luky mal flaky po celom telicku take do fialova a stale plakal mal aj horucky doteraz ma zvacsene uzliny stale.....musim to riesit a dat zobrat krv aj surodencom aby sa nieco nezanedbalo..... 😔😔😔
@majka242 to zisti lekar ale niekedy,ako v nasom pripade úpediater nie,az na infekcnom,dcera mala dlhsie zvacsenu slezinu aj pecen,na tvojom mieste by som tie pec.testy dala urobit detom,pre tvoj klud...inac po prekonani je dlha doba rekonvalescencie,aj pol roka necvicit,beztukova dieta aspon tri mesiace-to bol zahul,setrit sa atd,ale to len ak mal zle testy a potvrdenu IM

@maria123 dakujem ti veľmi pekne..idem na to lebo už sm nevedela čo môže a čo nie ..