19. týždeň - nepriberám a bábätko je menšie

zuzana121
11. jún 2021

Ahojte. Som v 19 týždni tehotenstva. Celý život som mala také väčšie brucho, takže na sebe vôbec nevidím že by som priberala. Akurát ze vidím ze mam väčšiu maternicu. V normálnom stave nemám problém pribrať aj dve kilá za týždeň keď mám slinu. Do 17 tyzdna som vracavala, teraz to je lepšie. Bábätko som na začiatku tehotnosti mala o 10 dní menšie, v 14 týždni to vsetko dobehlo, gestacny vek sedel s dátum poslednej menštruácie presne. Terza som bola na návšteve zas a bábätko je o 4 cm menšie ako by malo. Sedí to cca o dva týždne. Doktorka mi prišla taka ze zahovara a ze to je v poriadnu. Ale mne sa zdá divne ze bábätko to dobehlo a a terza sa to zas posunulo. Nepribrala som ani kg. Ma niekto podobnú skúsenosť?

lorin29
11. jún 2021

@zuzana121 užívate dáke vitamíny pre tehotné?

deti95060810
11. jún 2021

áno mám... za 6mesiacov som pribrala 1 kg... Ale potom čo mesiac to +4 kg.... Takže to najväčšie priberanie ťa ešte len čaká.
Na sone vidia tiež kade ako...vôbec to nie je presné...

kkovacovak
11. jún 2021

@zuzana121 nestresuj sa tým 🙂 tie merania tiež nie sú vždy na 100% a pri takom malom bábätku hrá aj malá odchýlka rolu a zrazu tabuľkovo nesedí nič. Tie ich tabuľky 🤦‍♀️ Mne dr hovorila že v určitom procese dieťa rastie rýchlejšie, potom sa to môže zastaviť a potom zrazu razom vyrastie o dosť viac ako predtým. Aj ja mám s priberaním problémy. Som síce len 17tt ale stále mám o 2kg menej ako pred ohehotnenim. Sú ženy čo vracajú celých 9 mesiacov a vynosia zdravé bábätko. Ak ti dr nič viac nepovedala tak by som sa zbytočne netrápila 🙂 ak by to niečo znamenalo poslala by tak špecialistovi.

zuzana121
autor
11. jún 2021

@lorin29 na začiatku keď som sa dozvedel ze som tehu tak len kys listovú, a teraz som si kúpila zelezo a vápnik keďže som vracala nech sa mi nepokazia zuby, železo preto lebo som vegetarianka ale to si nebudem dávať pravidelne lebo krv mam dobru

zuzana121
autor
11. jún 2021

@kkovacovak ja nechcem maľovať čerta na stenu. Ale bolo to divne, išla som len na poradnu kde sa má doktorka len popytala co a jak, nechcela ma ani vyšetrovať keď je všetko v poriadku, len nech prídem o mesiac. ale ja som naliehala že by som bola spokojnejsia keby sa pozrie ked vôbec nepriberam ani nevyzerám ako tehotná, potom a kukla a povedala ze vsekro je v poriadku a nech iďme pred porandou na sono do nemocnice a to ma zneistilo teda aj to moje dieťa co darastlo a zas sa mu nechce rast 😁🤔

kkovacovak
11. jún 2021

@zuzana121 niektorí doktori robia sono len 3x takže žena sa medzitým ani nemá ako dozvedieť či sa niečo deje alebo nedeje. Na jednu stranu fajn že sa takýmito vecami nestresuje a na druhú stranu by som to asi neprežila 😄 Je možné že nemá tvoja dr taký dobrý uktrazvuk preto ťa poslala ešte inam na sono. Preto je aj možná nejaká odchýlka. Kedy ťa objednala na ďalšiu poradňu? Ak až klasicky mesiac tak si myslím že sa nemusíš obávať. Ak by bol reálne nejaký problém tak by ťa kontrolovala oveľa skôr. Tie ich tabuľky sú niekedy skôr na škodu a vedia len vystresovať

lorin29
11. jún 2021

@zuzana121 skúste zvážiť užívanie dákych konkrétnych vitamínov pre tehotne🙂teda ak nemáte nič proti nim 🙂ja užívam femibion napríklad 🙂
Je síce pravda ze doktori moc nemajú ako zistiť presnú dĺžku ale tak zas tie vitamíny neuskodia

dominikak4
11. jún 2021

Ja som bola vždy dosť štíhla, nosila som veľkosť XS a S, v tehotenstve som nepriberala do 5 mesiaca takmer vôbec a potom od 6 mesiaca to išlo rapídne hore až ma doktor napomínal, že nemám tak priberať, ale ja som nevedela prečo sa to deje, neprejedala som sa, jedla som zdravo... a nakoniec som pribrala celkovo v tehotnosti 17 kg. Malý bol tiež raz popredu, potom hranične, potom bol nejaký čas pozadu, nejde každé dieťa vždy podľa tých ich tabuliek, narodil sa v 40tt a mal 3 kilá 45 g. Neboj sa. Buď rada, že zatiaľ nepriberáš, ono to príde ešte a ťažko sa to zhadzuje.

ckatka
11. jún 2021

@zuzana121 kľud...ja som.nepribrala takmer nič. Až v 9 mesiaci 5 kíl. O chvíľu máš morfologicky ultrazvuk, daj si spraviť poriadny niekde nech máš istotu. Už teraz aj tak nemáš čo urobiť. Len zdravo jest, spať a tešiť sa.

pietrula
13. okt 2023

@zuzana121 Ahoj, ako ti to dopadlo?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre