Aké bude zdravie malého po pôrode ak má v hlave cystu?
dievčata,
na morfologickom usg nam v 20tt našli na hlavičke 2 cysty -
- plexus choriodeus v pravo prítomná cystická štruktura vel. 4,8x6,9mm - rozdelena viacerými septami a vlavo príomna cysta o vel.4,6x2,7mm .
Doktorka vravela, že je to pomerne časte, a že do 30tt by to malo zmyznuť . Okrem toho máme tripple testy aj ostany morfologicky nález v norme . takže musíme čakať do 30tt a kontrolu na sone.
je tu nejaka mamička, čo jej babatko malo taketo cysty/cystu a narodilo sa zdravučke ? alebo čo sa dá od takej cysty " očakávať " ?
zaujíma ma hlavne nazor maminiek,ktore to mali počas tehotenstva . je to naozaj na "psychiku" toto čakanie . Mnohe baby posielaju kvoli tomu na amniocentézu,mne nič take ani nenavrhli, a ani by som nešla
jj my měli taky ty cysty choriového plexa. Davídkovi zjistili taky cysty ve 20 tt a pak jsem tam jela ve 24 tt a už nebyly.
denis: taky to tak tenkrát vypadalo. Uvidíš, že tam příště nebudou.
tak len dufam že dokyna to rozoznala a su to tie cysty chor.plexa. lebo ukazala aj mozog,mal tuším 19mm 😀 a povedala,že toto je mimo a že mozog je primerany veku
určitě jo, mně tenkrát na vyšetření říkali, že je to docela častý jev a že to ale zatím každému zmizelo. Tak proč by nemělo vám.
evu,ved aj ja si tak vravím,ked zatial same pozitiva čitam
denis, mne objevili taky na velem UTZ ve 22tt cysty, vpravo 10x6,5mm, vlevo 12,5x9mm, bohuzel me posilali na plodovku, jinkaTripple testy i NT screening byl v pořádku, hned další týden byly cysty menší, zmizely na kontrolnim UTZ ve 28tt. Ty nervy si pamatuju jeste dneska, drz se 🙂
ach jaj,tak to ste mali fakt "velke" no ja mam v piatok poradnu a budem pýtať,nech sa nato pozrie aspon obyčko USG
jj já měla taky nervy a asi každá má, to je normální, bojíme se o svá miminka, ale vidíš, že tady jsou jen případy se šťastným koncem 😵 😵 😵
dnes mam poradnu,skusim popýtať nech sa nato kukne našim obyčko ultrazvukom , aj mam strach-aby nevravela že je to väčšie
tak držím palce ať je to vidět. Neboj větší to nebude, držíme moc pěsti
dakuje,určite sa ozvem
tak dobře, budeme na tebe moc myslet a doufat, že přijdeš s dobrýma zprávama
Tak,na nasom usg dokyna ziadne cysty nevidela.vraj je to velmi bezny nalez,lebo do urciteho tyzdna je proste v lebke este miesto na tie cysty ktore vyplnaju ten plexus. Ze keby som nebola na kvalitnom morfol.usg,tak tie cysty u nas nenaje.ale ze mi vybavi kontrolu tam,kde som bola na morfo
tak vidíš, tohle samé mi na tomu utz taky říkali a zmizlo to, tak jsem moc ráda, že to tak dopadlo. 😵 😵 ještě si tedy počkáme na tu velkou kontrolu, ale uvidíš, že už to bude ok 😵
ja som ešte vravela dokyne,že prečo ženy ,ked maju tieto cystičly automaticky posielaju na amnio - a ona vraví "no vidite? " a ja že - ale mna nik neposlal, a ona že triplle testy boli OK,a tolko lekárov ma už videlo /sono každe 2 týždne/ že hadam to okej bude fakt
já na amnio nebyla taky 😉
a ani ti to nenavrhli? lebo čo sa baby vyjadrovali v teme tehotenstvo / a ta cysta tak tam boli hadam všetky 😕
nene, taky bylo pro ně hlavní, že triple testy jsou OK
ahojte,
aj mne sa narodil syn s cystou 5 mm. V nemocnici mi vysvetlili že ta cysta nemá vplyv na vývoj mozgu. Minulý týžden sme boli na kontrolnom sono vyšetrení a cysta zmizla. Doktorka povedala že cysty v 90% zmiznu v prvých mesiacoch života babatka. Nemusíme už chodiť na žiadne kontroly.
Držím všetkým palce
tak dalšia pozit.skusenosť,sa teším a zdravíme šimonka
samozrejme aj dávidka ...ja akurat riešim,či to male bude Tobias .... alebo dame David 😀
jééé Davídek? To by bylo supeeeeer 😵 😵 😵
😀 no, ale ked šimon už bruško vlá tobi, a ked poviem že Luky alebo David,tak nene, Tobi ...
😀 😀
no tak ja sa preventívne hlasim,vraj mi už dokyna morfo na v tom centre nevybaví,že stači v 30tt obyčajny ultrazvuk a kontrola na našom usg 😖
takže dobrý? tak snad už je to ok,když tě budou kontrolavat jen na obyčejném utz ne?
No ja ti neviem ci je to ok.pred 2tyz na nasom usg nic nevidela,ze treba pockat do 30tt ze uz je hlavka vacsia a uvidia aj na nasom obyc.usg
tak to je divný, že tě nepozvali znovu na ten velkej utz ne?
no nepozvali 😒
divný, spíš je mi líto, že se budeš ještě dlouho trápit, než tě ujistí, že je to ok.

Tak Tomášek je měl taky 😒 . Screening v 1 trimestru dopadl dobře a trippl taky a v 17tt na genetice našli cysty. byla jsem z toho docela mimo i když mě genetik řekl že to bývá často a do 25tt by měli zmizet. prý to může být znak edwardsova syndromu ale když je jinak na UTZ ok tak to bývá ok a sami zmizí. pak jsem byla na UTZ ve 20tt a byli tam pořád a ve 21tt už ne 😉 . Tomík se narodil sice o ěmsíc dřív a dost akutně ale tim že byl na JIp tak mu dělali i sono mozku a vše ok 😉 . Je víc druhů cyst a ty co jsou choriového plexa tak ty jsou neškodné a nemají nic společného s vývojem mozku, alespoň takhle mě to bylo vysvětleno 😉