Aké bude zdravie malého po pôrode ak má v hlave cystu?
dievčata,
na morfologickom usg nam v 20tt našli na hlavičke 2 cysty -
- plexus choriodeus v pravo prítomná cystická štruktura vel. 4,8x6,9mm - rozdelena viacerými septami a vlavo príomna cysta o vel.4,6x2,7mm .
Doktorka vravela, že je to pomerne časte, a že do 30tt by to malo zmyznuť . Okrem toho máme tripple testy aj ostany morfologicky nález v norme . takže musíme čakať do 30tt a kontrolu na sone.
je tu nejaka mamička, čo jej babatko malo taketo cysty/cystu a narodilo sa zdravučke ? alebo čo sa dá od takej cysty " očakávať " ?
zaujíma ma hlavne nazor maminiek,ktore to mali počas tehotenstva . je to naozaj na "psychiku" toto čakanie . Mnohe baby posielaju kvoli tomu na amniocentézu,mne nič take ani nenavrhli, a ani by som nešla
to jo, přeju ti aby bylo lépe
Nasmu Jakubkovi tiez istili cysticku na morfo uzv, pan doktor nas ukludnil ze je to dost bezne a tieto cysty sa sami vstrebaju, na dalsom kontrolnom uzv sme neboli, po narodeni nas pediater poslal na uzv hlavicky, vsetko ok, tak sa neboj 🙂
ahojte aj nam v 20 tt na velkom sone nasli dve cysty, tiez to boli cysty chor.plexu a v 24 tt bolo kontrolne sono a boli prec 😉 , vobec som sa tm nezatazovala, lekar mi vtedy vravel, ze je to bezne a ze urcite to zmizne a tak aj bolo aj tripple testy mi vysli vraj "ukazkove" 1: 44000 cca, po narodeni to vobec nikdo neriesil, ani sa nady nepozastavil, maly ma 19 mesiacov a sme v pohode 😉
ja ani neviem aka hodnita tripple nam vyšla,len že negativne
tak asi to vyšlo dobře, když to nikdo neřešil. 😉
Ahoj, nam bola cysta (12mm) zistena v 17tt, bol som na amnio a teraz som po morfologickom UZV, ktory vysiel bez nalezu. Aj Tripletest mam negativny.
Buduci tyzden budem mat vysledky z amnia 😒 ostava nam uz len verit, ze po vsetkych testoch bude naozaj vsetko dobre dopadne. Ale aj ked genetika vide ok, caka nas asi druhe kolo vysetreni na neurolgii, mam brata s epylepsiou, takze sa asi zameraju na cystu a moznu epylepsiu.
gumimaci,neboj bude dobre.podla mna by sa nemalo robiť morfo pred 20 - 22tt,lebo tie cysty tam su velmi časte
deisocka: dufajme, ze to bude tak ako hovoris. Drzim palce aj tebe.
Ahojte, boli sme dnes na konzultacii u pani dr. Brozmanovej v Detskej Fakultnej nemocnici, na UZV. Cysta tam stale je, inak povedala ze je vsetko v norme a nieje to patologicky nalez. Doslova: Vo vyvoji likvorovych ciest moze byt variantom. A ze aj keby sa nevstrebala, tak sa nic "nedeje".
Tak uvidime... dufam, ze ked uz nam to potvrdilo tolko lekarov, tak to aj tak bude...
☹
gumimaci,myslím že 22tt je ešte skoro aby zmyzla, mne doktork HOVORILA žE DO 24TT, MAX DO 30TT ZMYZNE,PRETO KONTROLU MAM Až V 30TT
gumimaci, mne lekár povedal, že tieto cysty miznú okolo 25-27tt 🙂 Nám tiež zistili jednu v 20tt a v 33tt mu (podľa slov lekára) ostalo v hlavičke len IQ 200 😀 😀
denisock,,mne aj mojej znamej povedali na morfologickom ultrazvuku ze su tam 2 cysty na mozgu..narodila sa mi zdravaaa dcerka! a kamoske tiez! tie cysty su beznym nalezom u babetiek neboj,,zmiznu, stratia sa .
Ja dnes idem akurat volat o termin kontrolneho usg
deni držím palce 🙂 neboj, bude to už bez cysty 😉
Je,ty si este 2v1? Aj ja chcem byt uz 38t
neboj budeš, zbehne to ani nebudeš vedieť ako 😀 Ja by som už bola najradšej 1v1 😀
no 8.6. by som mala mať kontrony USG aj sa nejak dostanem na ten ultrazvuk,lebo mm asi nebude moct 😖
Baby,sme bez cyst-jupii. Maly je krasny a vsetko je okej. Sa strasne tesim , dnes sme 31+2tt a mame 1670g ..dakujem za podporu ! Vsetkym !
deni:gratuluju moc, vidíš, měly jsme tu všechny pravdu, že to dobře dopadne. Teď si to můžeš už uívat plnými doušky 😉 😵
Ano baby,sak vdaka vam som bola v relativnom klude.joj parada
neni tam 😀 😀 😀 sme podla sona 30+0, 1400g, hlavicka dole. vsetko ok.
@denisocka dakujem, ja uz som si posledne tyzdne nepripustala, ze by tam este cysta bola, a na UZV som isla s tym, ze uz tam nebude. Tak sme sa o tom aj s doktorkou bavili, a ze nedavno tiez nasla cysty v hlavicke plodu, bohuzial tam sa potvrdila aj trizomnia 13, preto ona odporuca gneticke testy 😒 ☹
baby.my už máme zdraveho Tobika 😵
Co jsme Ti říkaly!!!!!!!!!!!!!Velká gratulace.

Ved to.a do toho teraz ten oslabeny krcek,no radost