icon

Aké bude zdravie malého po pôrode ak má v hlave cystu?

denisocka
14. mar 2010

dievčata,
na morfologickom usg nam v 20tt našli na hlavičke 2 cysty -

- plexus choriodeus v pravo prítomná cystická štruktura vel. 4,8x6,9mm - rozdelena viacerými septami a vlavo príomna cysta o vel.4,6x2,7mm .

Doktorka vravela, že je to pomerne časte, a že do 30tt by to malo zmyznuť . Okrem toho máme tripple testy aj ostany morfologicky nález v norme . takže musíme čakať do 30tt a kontrolu na sone.

je tu nejaka mamička, čo jej babatko malo taketo cysty/cystu a narodilo sa zdravučke ? alebo čo sa dá od takej cysty " očakávať " ?

zaujíma ma hlavne nazor maminiek,ktore to mali počas tehotenstva . je to naozaj na "psychiku" toto čakanie . Mnohe baby posielaju kvoli tomu na amniocentézu,mne nič take ani nenavrhli, a ani by som nešla

denisocka
autor
12. apr 2010

Ved to.a do toho teraz ten oslabeny krcek,no radost

evulebobule
12. apr 2010

to jo, přeju ti aby bylo lépe

ellinka777
12. apr 2010

Nasmu Jakubkovi tiez istili cysticku na morfo uzv, pan doktor nas ukludnil ze je to dost bezne a tieto cysty sa sami vstrebaju, na dalsom kontrolnom uzv sme neboli, po narodeni nas pediater poslal na uzv hlavicky, vsetko ok, tak sa neboj 🙂

ollako
12. apr 2010

ahojte aj nam v 20 tt na velkom sone nasli dve cysty, tiez to boli cysty chor.plexu a v 24 tt bolo kontrolne sono a boli prec 😉 , vobec som sa tm nezatazovala, lekar mi vtedy vravel, ze je to bezne a ze urcite to zmizne a tak aj bolo aj tripple testy mi vysli vraj "ukazkove" 1: 44000 cca, po narodeni to vobec nikdo neriesil, ani sa nady nepozastavil, maly ma 19 mesiacov a sme v pohode 😉

denisocka
autor
13. apr 2010

ja ani neviem aka hodnita tripple nam vyšla,len že negativne

evulebobule
13. apr 2010

tak asi to vyšlo dobře, když to nikdo neřešil. 😉

gumimaci
23. apr 2010

Ahoj, nam bola cysta (12mm) zistena v 17tt, bol som na amnio a teraz som po morfologickom UZV, ktory vysiel bez nalezu. Aj Tripletest mam negativny.
Buduci tyzden budem mat vysledky z amnia 😒 ostava nam uz len verit, ze po vsetkych testoch bude naozaj vsetko dobre dopadne. Ale aj ked genetika vide ok, caka nas asi druhe kolo vysetreni na neurolgii, mam brata s epylepsiou, takze sa asi zameraju na cystu a moznu epylepsiu.

denisocka
autor
24. apr 2010

gumimaci,neboj bude dobre.podla mna by sa nemalo robiť morfo pred 20 - 22tt,lebo tie cysty tam su velmi časte

gumimaci
24. apr 2010

deisocka: dufajme, ze to bude tak ako hovoris. Drzim palce aj tebe.

gumimaci
10. máj 2010

Ahojte, boli sme dnes na konzultacii u pani dr. Brozmanovej v Detskej Fakultnej nemocnici, na UZV. Cysta tam stale je, inak povedala ze je vsetko v norme a nieje to patologicky nalez. Doslova: Vo vyvoji likvorovych ciest moze byt variantom. A ze aj keby sa nevstrebala, tak sa nic "nedeje".
Tak uvidime... dufam, ze ked uz nam to potvrdilo tolko lekarov, tak to aj tak bude...

denisocka
autor
10. máj 2010

gumimaci,myslím že 22tt je ešte skoro aby zmyzla, mne doktork HOVORILA žE DO 24TT, MAX DO 30TT ZMYZNE,PRETO KONTROLU MAM Až V 30TT

flamenga
10. máj 2010

gumimaci, mne lekár povedal, že tieto cysty miznú okolo 25-27tt 🙂 Nám tiež zistili jednu v 20tt a v 33tt mu (podľa slov lekára) ostalo v hlavičke len IQ 200 😀 😀

kiwinka
31. máj 2010

denisock,,mne aj mojej znamej povedali na morfologickom ultrazvuku ze su tam 2 cysty na mozgu..narodila sa mi zdravaaa dcerka! a kamoske tiez! tie cysty su beznym nalezom u babetiek neboj,,zmiznu, stratia sa .

denisocka
autor
31. máj 2010

Ja dnes idem akurat volat o termin kontrolneho usg

flamenga
31. máj 2010

deni držím palce 🙂 neboj, bude to už bez cysty 😉

denisocka
autor
31. máj 2010

Je,ty si este 2v1? Aj ja chcem byt uz 38t

flamenga
31. máj 2010

neboj budeš, zbehne to ani nebudeš vedieť ako 😀 Ja by som už bola najradšej 1v1 😀

denisocka
autor
1. jún 2010

no 8.6. by som mala mať kontrony USG aj sa nejak dostanem na ten ultrazvuk,lebo mm asi nebude moct 😖

denisocka
autor
8. jún 2010

Baby,sme bez cyst-jupii. Maly je krasny a vsetko je okej. Sa strasne tesim , dnes sme 31+2tt a mame 1670g ..dakujem za podporu ! Vsetkym !

evulebobule
8. jún 2010

deni:gratuluju moc, vidíš, měly jsme tu všechny pravdu, že to dobře dopadne. Teď si to můžeš už uívat plnými doušky 😉 😵

gumimaci
8. jún 2010

@denisocka super sprava!!!

denisocka
autor
8. jún 2010

Ano baby,sak vdaka vam som bola v relativnom klude.joj parada

gumimaci
30. jún 2010

@denisocka dufam, ze zajtra budeme pocut aj my dobre spravy, ideme na kontrolny UZV...

denisocka
autor
30. jún 2010

@gumimaci budete,neboj nič 😵

mau
30. jún 2010

@gumimaci držím palce...

gumimaci
1. júl 2010

neni tam 😀 😀 😀 sme podla sona 30+0, 1400g, hlavicka dole. vsetko ok.

denisocka
autor
1. júl 2010

@gumimaci paradaaaaaaaaaaaa !!!!!! aj vaha super,my sme mali v 31+2 1600 a tiež v hlave nič,teda cysta nijaka 😀

gumimaci
1. júl 2010

@denisocka dakujem, ja uz som si posledne tyzdne nepripustala, ze by tam este cysta bola, a na UZV som isla s tym, ze uz tam nebude. Tak sme sa o tom aj s doktorkou bavili, a ze nedavno tiez nasla cysty v hlavicke plodu, bohuzial tam sa potvrdila aj trizomnia 13, preto ona odporuca gneticke testy 😒 ☹

denisocka
autor
20. aug 2010

baby.my už máme zdraveho Tobika 😵

pacesova
20. aug 2010

Co jsme Ti říkaly!!!!!!!!!!!!!Velká gratulace.