Aké info musím oznámiť zamestnávateľovi, keď som mala missed abort?
Ahojte, prosim chcem sa opytat ci zamestnavatelovi treba prefotit celu stranu tehotenskej knizky.Ja mam za sebou missed abort, o ktorom nikto okrem manzela nevedel a nerada by som keby sa o tom teraz vsetci v praci dozvedeli.Myslite, ze staci prefotit ten vrch prvej strany?Pride mi to aj velmi osobne, aby som fotila celu stranu, kde je aj informacia a uskutocnenom zakroku:(Nemate s tym skusenosti? Dakujem krasne za odpovede
Stačí prvú stranu. Dokonca mne môj gynekológ povedal, že zamestnávateľ nemá čo pýtať tehotenskú knižku, že to je moja vec a ochrana osobných údajov a zdravotný záznam, tak ja som ani odfotenú knižku nedávala, iba oznámenie o tehotenstve som si napísala 🙂
@susanna2020 ja som dávala len prvú stranu s tým že som prekryla časť knižky v ktorej je anamnéza a stačilo to
Ja som prekryla aby tam bolo len meno a z druhej strany termín pôrodu a ostatné som tiež zakryla. Iné nepotrebuje vedieť
@susanna2020 u nás v práci tehotensku knižku ani nechcú vidieť, presne kvôli tým osobným udajom. Ja som musela mať od gynekológa potvrdený papier.
Ja som si s tym hlavu nerobila, knizku som prefotila a dala na personalne - ved predsa s tym nebudes behat po firme a ukazovat kazdemu okolo, a osoba/oddelenie, kam to davas/posielas, nemoze o tebe citlive udaje posuvat tretim osobam - ci sa mylim?
Castokrat si ludia myslia, ze vsetkych naokolo zaujima prave ich zivot, a boli by prekvapeni, kolkym je to uplne fuk - pretoze riesia svoj zivot, svoje problemy a uvahy, ze vsetci okolo riesia zas ich 😀
A ide o nejakú veľkú firmu? Lebo napr. ja som to riešila tak, že som to riaditeľovi /som s ním v každodennom kontakte v práci alebo po telefóne teraz pri práci z domu/ len osobne oznámila, nič odo mňa nechcel a informáciu na personálne už posunul on ... ale ako píšem žiadne potvrdenie som mu nedala ... a on ho ani nežiadal
@susanna2020 ja som našťastie ani v jednom tehu nemusela odovzdávať knižku, nikto to po mne nechcel, asi závisí aj od vzťahov v práci.
Ja som si od gynekológa vypytala papier-potvrdenie a ten som odovzdala. Predsa len, na prednej strane teh.knizky sú aj iné údaje.
Podla zakona by si mala zamestnavatelovi predlozit lekarske potvrdenie, nemusi to byt tehotenska knizka.
Ja som potrebovala zamestnavatelovi oznamit tehotenstvo skoro, este pred tym, ako mi lekar tehotensku knizku vystavil. Zobrala som preto lekarsku spravu a vyciernila skoro cely obsah okrem 2 viet, ktore sa tykali tehotenstva a prilozila k oznameniu o tehotenstve.
Rovnako to mozes urobit s tehotenskou knizkou. Tvoje tehotenstvo potvrdzuje uz skutocnost, ze tehotenska knizka bola vystavena na tvoje meno. Nic ostatne zamestnavatela nemusi zaujimat.
@evkao dakujem za odpoved😊no tak ja zase poznam svoju sefku a nepatri zial medzi tych lojalnych, ktori by si to nechali pre seba...
@dida712 je to velka zahranicna firma so sidlom v Rakusku, tak myslim ze oni budu potrebovat aj potvrdenie...
@4stanka4 Dakujem tiez ma to napadlo mozno to spravim aj tak😊
@titla dakujem😉
@susanna2020 kvoli gdpr netreba fotit knizku, staci len oznamenie, ze si tehu...

@susanna2020 áno staci prvú stranu, ale pokial tam je nieco čo nechceš aby videl tak vypytaj si od gynekológa potvrdenie že si tehotná a prilož to 😊