Aké kvapky do nosa počas tehotenstva?

bobika492009
17. sep 2013

Ahojte poradte, som v 2. trimestri a nachladená . Neteplotujem našťastie zatiaľ. Neviem ake kvapky su vhodne pre ženy v tehotenstve a tiež nejaký liek na boľavé hrdlo . Aj moja 4 ročna dcera je nachladena.V lekarni som sa informovala , poradili mi Mar , ktory davam aj malej . No na hrdlo radili lieky ktoeré aj ked som tehotná nebola tak mi nepomohli ... Na poradnu idem vo štvrtok- tak sa spýtam lekara čo a ako. A k obvodnému je zbytočne isť, ked niesu teploty ani nič vážne "len obyčajne prechladnutie" , a ešte tam chytím niečo väčšie . Aké spreje ste brali počas tehotenstva ? A na boľavé hrdlo? Okrem nasivina, ten mi nezabera vobec... Dakujem

onlika
17. sep 2013

@bobika492009 , do nosa mozes cokolvek, ked sa budes drzat odporuceneho davkovania, t.j. max. 4x denne. KEd nepomahal Nasivin, skus olynth, otrivin, pomedzi to ten mar, to je morska voda, precistuje a zvlhcuje.

Na bolave hrdlo, podla toho, ako moc boli, ak nemas alergiu na med, zo zaciatku su dobre proplki, mozes aj preventan quattro (snad dostat na SK), mozes skusit preventan akut, alebo homeopaticke osciloccinum, to su pripravky, ked mas pocit, ze na Teba nieco "lezie." Mozu ich aj deti.
Ak hrdlo boli naozaj velmi silne a mas pocit, ze ho mas opuchnute, mozes bioparox, to je lokalne atb, posobi len v hrdle, nevstrebava sa.

katieg85
17. sep 2013

@bobika492009 na nadchu zabere jedine zvysit vytamin c.to zabere najlepsie nez sa mas kvapkami napchavat v tehu a ked uz daco do nosa ze sa ti zle dycha tak bud sa naparit [voda a sol] alebo prirodne kvapky vincentka.a co sa tika hrdla tak kloktat zo slanou vodou take 2 minutky,viem jeto hnusne ale pomoze alebo este kloktat 2 dl salvia caj bez cukru.ked uz mas silnu anginu tak to uz len obvodny lekar. 🙂

jamabe
17. sep 2013

Ja keď som bola nachladnutá tiež v II. trimestri, doktorka mi dovolila jedine Mar do nosa a kloktať slanou vodou... 🙂 Ešte Pinosol do nosa som počula, že môžu tehotné, to je len bylinkové... Ale rozhodne sa doktorka vyjadrila proti klasickým kvapkám ako je Nasivin, Otrivin,...

euka210
17. sep 2013

ja som brala Quix, tiez morska voda a na hrdlo normalne kloktadlo praskove a Septofort. Alebo mozes aj ustnu vodu Corsodyl, tiez trochu dezinfikuje. Ja som pred 2t bola chora, ale uz tak lepsie, tak som musela brat az penicilin.

aadulik2110
17. sep 2013

@bobika492009 ja som mala Mar+ a čo mi teda zabralo bol Tantum Protect nosný gél a na hrdlo šalviovú tinktúru - Florsalmin. Pri prvom som mala problémy s ušami a doktorka mi povedala, že aj keď je na letáku napísané, že sa nemá užívať v tehotenstve, tak ak je to len "lokálna liečba", tak sa môže používať. Takmer všetky lieky majú v príbalovom napísané, že nie sú vhodné počas tehotenstva... ale testovanie nik nerobil, lebo je neetické testovanie na tehotných ženách, tak preto sú skoro každé lieky "nevhodné" počas tehotenstva a dojčenia.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre