icon

Aké lieky sa môžu užívať v 28. týždni?

danci95
26. sep 2022

Ahojte. Prosím vás, poraďte niečo,čo skutočne zaberie a uľaví. Neskutočne som prechladnutá,v hrdle mám žiletky s plameňometom,hlava mi ide prasknúť,nos upchatý 😔 Teploty zatiaľ nemám,ale už to začína byť neznesiteľné. Paralen obyčajný mi nezaberá 😔

klarissa25
26. sep 2022

A čo ti poradil dr ?

danci95
autor
26. sep 2022

@klarissa25 nič,lebo mi neberie telefón😏

alexandramb
26. sep 2022

@danci95 tieto pastilky môžu tehotne a aj dojčiace

danci95
autor
26. sep 2022

@alexandramb to jediné viem,mala som sirup od nich a celkom zabral na hrdlo. Lenže čo so zvyškom? 😏 Už mi nezaberá ani obyč.sprej do nosa. Skúšala som už aj oddávať s odsávačkou na vysávač a nič. Hotový betón 😔a bolesť hlavy prerastá už tak,že má až napína a čakám,že sa každú chvíľu povraciam 😔

babovka2321
26. sep 2022

@danci95 vyskusala by som na nos este inhalator. Ten sa ti mozno zide aj potom pre deti, ak si zaobstaras taky, co ma aj detsky nastavec. Vela terminoviek spominalo, ze pouzivaju. Deti to zvycajne aj toleruju lepsie ako odsavacky.

nana8989
26. sep 2022

Toto bola pre mňa najväčšia záchrana počas tehotenstva co sa týka upchatých dutín a nádchy.

85miska
26. sep 2022

@danci95 Paralen tehotné tiež môžu.

lucinka5051
26. sep 2022

@danci95 no to uz vyzera aj na zapal dutin 🙈 akoze je jeden typ aj ant ktore sa v tehotenstve moze ale to musi lekar predpisat...takze by som sla k nemu nech ta pozrie

nevenka
26. sep 2022

@danci95 ja som si davala aj Olynth, inak koniec sveta a do hrdla Jox. Tak 2x denne aspon na dezinfekciu a vacsinu som vyplula. A od piatku uz mam Pamycon do nosa, inak ma slo zadrhnut od kasla a sirup Livsane lisajnikovy, ale len doobeda a na obed som si davala, aby ma podvecer a vecer az tak nedrazdilo.
A hrdlo natriet Indulonou a na vreckovku obycku alpu a vacsou vreckovkou to obviazat, celkom slusne mi to pomahalo.
Od lekara - gynekologa mam take info, ze vsetky tieto lokalne veci, do nosa a hrdla, radsej si davat, ako potom skoncit na celkovych ATB. Ja vacsinou tak koncievam, vytrapim sa 2 tyzdne a potom musim ist na antibiotika...☹. Pocas tohto tehotenatva by som ich uz mala 4.x, kebyze si toto nedavam...😒

nevenka
26. sep 2022

Inak vsetky tieto bylinkove sirupy su vykasliavacie, to je moja smrt, lebo ja mavam prave suchy drazdivy kasel a ked si dam takyto sirup, tak sa mi to este zhorsi cele a nespim cele noci. Mam uz svalovku na bruchu, od toho kasla a drobec v bruchu sa mece ako besny pri tom kasli, den aj noc...Este aj ten Septilen, co bol dobry, tak ani za to nie je nahrada, vsak tehotne nech sa trapia 🙄🥺

nevenka
26. sep 2022

@danci95 ten sopel Ti musi von, za mna si daj Olynth HA, je aj detsky, ak sa bojis, lepsie ako nic a doktorka nech Ti predpise Pamycon do nosa.

taktotedanie
26. sep 2022

@danci95 vseobecneho volajte alebo gynekologa

danci95
autor
27. sep 2022

Ďakujem vám všetkým za rady🙏♥️ včera ma nakoniec úplne vyplo a skončila som ešte aj s horúčkami 38° 😔 chvála Bohu dnes je lepšie🙏