icon

Aké lieky ste užívali na tehotenskú cukrovku?

vera211
26. máj 2017

Chcela by som sa spytat, ak ste mali zistenu tehotensku cukrovku ake lieky ste uzivali?

stvura
Odpoveď bola odstránená
vera211
autor
26. máj 2017

@stvura rano zvycajne 4.8 nalacno, po ranajkach 7.2, po obede sa mi par krat stalo, ze 8.5 - 9 a po veceri zvycajne 6.4

maris5
26. máj 2017

To mas dobre hodnoty. V tehotenstve sa moze jedine inzulin podavat. Ine lieky (tabletky) na diabetes su u nas zakazane uzivat v tehotenstve.

vera211
autor
26. máj 2017

@maris5 myslis u nas na Svk? Metformin mi bol predpisany v UK, zevraj inzulin by bol az keby som mala hodnoty este horsie. Diabetolog to odvodil najma z toho ze baby malo vacsie miery okolo bruska aj ked vaha a velkost baby bola uplne v poriadku🙂 na pribalovom letaku je inak napisane, ze lieky nie su vhodne pre dojciace matky alebo tie ktore planuju kojit. Tak uz neviem, co je spravne ked tie moje hodnoty nie su az take strasne...Nechcem zbytocne brat lieky ale zase na druhej strane neviem ci je nespravne ich nebrat🙂

geokatka
28. máj 2017

ja mám tiež tehotenskú cukrovku.lieky nemám predpísané žiadne, iba diétu a chodím každé dva týždne diabetologičke. zapisujem si, aké jedlá som počas dňa jedla a aké som mala hodnoty pred jedlom a po jedle. diabetologička mi povedala, že ak budem mať často zvýšené hodnoty, bude mi musieť dať aspoň maličké dávky inzulínu. najvyššie hodnota pre tehotné je 7,8. ale ani taká hodnota sa môjmu glukomeru nepáči - okrem hodnoty na mi na displeji ukazujú aj smailíci. 🙂 tie jedlá, po ktorých si mala hodnotu nad 7,8 úplne vylúč zo stravovania. a ostatné, ktoré si mala cca 7,5 -7,8 by som ja osobne obmedzila na menšie porcie.

stvura
Odpoveď bola odstránená
vera211
autor
28. máj 2017

@geokatka
@stvura prave som to teraz tak urobila za posledne 3 dni som nemala hodnotu vyssiu ako 6.7 a to som obmedzila chlieb, ovsene vlocky iba a teda namiesto toho som jedla viac zeleniny a syrov. Tak dufam, ze to tak bude fungovat nadalej 😉

unctadorg
29. máj 2017

Ak mas hodnoty do 7,8 po jedle potom je vsetko ok a netreba stresovat. Lieky sa nedavaju, bud dieta alebo inzulin. Ja som bola na inzuline od 24tt a cukrovka mi ostala aj po tehotenstve.

stvura
Odpoveď bola odstránená
geokatka
29. máj 2017

vera211 tak to je naozaj super. ja som zase zistila, že keď si aj dám na raňajky biely chlieb, mám hodnotu krásnu. najviac mi hodnota vyskočila po kefírových plackách zo špaldovej múky až na 10. doteraz som všetko zajedala hlávkovým šalátom 😀 ale tiež sa snažím si robiť radšej ovsenú kašu, hoci mi už celkom nechutí. už mi začína chýbať sladké ale držím sa zatiaľ statočne sladkému odolávať 🙂

gaja78
29. máj 2017

@vera211 ja som mala podobne hodnoty ako ty a riesila som to len upravou stravy, doporucila mi diabetologicka vela zeleniny a menej prilohy (nie uplne vylucit, len zmensit davky) a samozrejme vynechat sladkosti, nie vzdy to bolo jednoduche, ale dalo sa a aspon som tolko nepriberala.

vera211
autor
29. máj 2017

@stvura
@geokatka
@gaja78 je to zaujimave ako na kazdeho plati nieco ine, ja milujem biely chlieb ale uz aj pri tmavom som mavala tie vyssie hodnoty, a este aj ovsena kasa co by som myslela, ze to je jedno z najzdravsich ranajok som sem tam mavala skoro 8 niekedy aj cez 8. Tak ako hovorite baby treba jest menej a radsej viackrat a nejako to uz zvladneme🙂 A presne aspon tolko nepriberieme🙂) Dakujem za rady a podporu🙂