Aké opatrenia dodržiavať pri mäkkom krčku v tehotenstve?
Ahojte, aké opatrenia ste dodržiavali pri mäkkom krčku v tehotenstve? Doktorka mi k tomu veľa nepovedala, som v v druhom trimestri.
@anonym_autor no neviem uz bolo par studii ktore vyvratili ze nejaka zataz ma vplyv na krcok.. hlavne nezalahni do postele lebo porod bude tazsi a u vela zien konci takto akutnou sekciou lebo telo je ako vypnute.. skor pohyb jednoduchy aky zvladas, fit lopta, mierny strecing
@anonym_autor no neviem uz bolo par studii ktore vyvratili ze nejaka zataz ma vplyv na krcok.. hlavne nezalahni do postele lebo porod bude tazsi a u vela zien konci takto akutnou sekciou lebo telo je ako vypnute.. skor pohyb jednoduchy aky zvladas, fit lopta, mierny strecing
@laura19102 mne práve dr. nepovedala ani nič k pohlavnému styku,ani čo môžem/nemôžem.. povedala mi len niečo v zmysle, že mám opatrnejšie.. a ja som teraz zmätená, že čo je ešte ok, a čo už nie ..
@anonym_ffad07 ako to nevravim, že celý deň teraz plánujem len ležať, len čo sa týka tých aktivít, si nie som istá.. napríklad by som potrebovala umyť okno, ale netuším, či to môžem ja, alebo si mám zavolať upratovačku ..
@laura19102 mne práve dr. nepovedala ani nič k pohlavnému styku,ani čo môžem/nemôžem.. povedala mi len niečo v zmysle, že mám opatrnejšie.. a ja som teraz zmätená, že čo je ešte ok, a čo už nie ..
@anonym_ffad07 ako to nevravim, že celý deň teraz plánujem len ležať, len čo sa týka tých aktivít, si nie som istá.. napríklad by som potrebovala umyť okno, ale netuším, či to môžem ja, alebo si mám zavolať upratovačku ..
@anonym_autor presne toto je najhoršie, to "opatrnejšie". Mne to tiež najprv tak povedali a doma som googlila do tretej rána. Ja ti žiaľ nepoviem, či môžeš sex alebo umyť okno – ja nie som doktorka a pri krčku je to naozaj o milimetroch a o tom, či máš aj lievik, kontrakcie... Každá to máme inak nastavené. Urob to, čo som spravila ja: zajtra ráno zavolaj do ambulancie sestre a povedz: "Prosím vás, pani doktorka mi povedala opatrnejšie, môžete mi to rozpísať? Môžem mať pohlavný styk, dvíhať nákup, upratovať, chodiť na prechádzky?" Oni sú na to zvyknutí a povedia ti to cez telefón, nemusíš čakať na kontrolu. Neboj sa byť otravná – lepšie 5 minút telefonátu ako 2 týždne stresu. Držím palce, nech je všetko dobré. 🤍

@anonym_autor Ahoj, viem presne ako sa cítiš, mne to zistili v 22. tt a tiež som odchádzala z ambulancie s viac otázkami ako odpoveďami. 🤍 U mňa platilo hlavne kľudový režim (nie ležať celý deň, ale žiadne ťažké tašky, upratovanie, dlhé státie), pohlavný pokoj, veľa oddychu a pravidelné meranie krčka na UTZ každé 2 týždne. Lekárka mi odporučila aj magnézium. Najviac mi pomohlo spísať si otázky a na ďalšej kontrole ich prejsť jednu po druhej. Ak máš pocit, že ti tvoja doktorka nevenuje čas, pokojne si pýtaj vysvetlenie alebo zváž aj iný názor. Pri krčku je kľud naozaj dôležitý. 🙂 A prosím, neriad sa len nami tu na fóre – každá to máme inak. Pri bolesti, tlaku dole, špinení alebo častom tvrdnutí bruška volaj hneď lekárke.
Držím palce, nech je všetko v poriadku, nie si v tom sama. 🫶🏽