Aké pečeňové hodnoty viedli k ukončeniu tehotenstva?
Ahojte, pri akých hodnotách pečeňových testov vám ukončovali tehotenstvo? V ktorom ste boli týždni a ako? Ja som 36+1. Už od marca mám zvýšené ALT aj AST, od apríla beriem Lagosu 2 x denne a výsledky sa mi teraz za mesiac výrazne zhoršili. ALT mám nad 6 a AST nad 3. Žlčové kyseliny by mali byť v poriadku, ale brali mi ich nalačno. Zvýšili mi Lagosu na 3 denne a pridali Essential, v čom však je etanol a neodporúča sa tehotným, neviem, akú s tým máte skúsenosť.
Mala som problém z pečeňou od nejakého 6 mesiaca, ukoncovali tehotenstvo vyvolávaním… až v tedy keď som sa začala celá škriabať.. brala som dlho lagosu ale ja som mala aj vysoký tlak
Ahoj. Ja som bola 34+ niečo a prudký nárast z 1,5 na 5,25 viedlo k hospitalizácii v nemocnici. Tiež mi obvodná nasadila lagosu, ktorú som brala v nemocnici plus tam mi dali ursosan a essentiale. 10 dní som si poležala. Prednosta sa vyjadril, keď to klesne tak ma pustí, že do rizikovky a pôrod 38+0 (čo zatiaľ platí a som doma) doma beriem ursosan a essentiale 3x denne, lagosu už nie a keď hodnoty opäť prudko vystrelia, tak tehotenstvo ukončí hneď. Žlčníkové mám 10. Aj tak z mnohých ďalších príčin mám naplánovaný cisársky.
Ahoj. Ja som bola 34+ niečo a prudký nárast z 1,5 na 5,25 viedlo k hospitalizácii v nemocnici. Tiež mi obvodná nasadila lagosu, ktorú som brala v nemocnici plus tam mi dali ursosan a essentiale. 10 dní som si poležala. Prednosta sa vyjadril, keď to klesne tak ma pustí, že do rizikovky a pôrod 38+0 (čo zatiaľ platí a som doma) doma beriem ursosan a essentiale 3x denne, lagosu už nie a keď hodnoty opäť prudko vystrelia, tak tehotenstvo ukončí hneď. Žlčníkové mám 10. Aj tak z mnohých ďalších príčin mám naplánovaný cisársky.
@maury A aké máš teraz hodnoty? Kedy máš termín pôrodu? Mne dali kontrolu 38+4 a dovtedy nič.
neviem ake som mala hodnoty, mala som ale aj brutalne zlncikove zachvaty... Mne sa cakalo ... kym sa primarovi nezdalo, ze ma plnu porodnicu a treba preriedovat.. na sone dieta pomerali, pozreli a na druhy den vyvolali porod :D myslim ze akurat som bola konieco36/zaciatok 37tt
a brala som essentiale asi mesiac
@autorka minulý týždeň som mala 3,18 a aktuálne ešte neviem dneska som bola, výsledky budem mať v piatok a termín sekcie mám 38 TT + 4 a plus ešte dneska mi dali Lagosu ráno a večer
@maury a dáš prosím vedieť, ako si dopadla? Ja mám termín pôrodu 13. júla, ale mám dojem, že ma dostatočne nesledujú a že by mali vyvolať pôrod skôr, lebo tie pečeňové sa mi postupne zhoršujú. V noci som sa budila aj na bolesť pri pravom rebre, len neviem, či to je kvôli pečeni alebo ma malá tlačila.
@maury a dáš prosím vedieť, ako si dopadla? Ja mám termín pôrodu 13. júla, ale mám dojem, že ma dostatočne nesledujú a že by mali vyvolať pôrod skôr, lebo tie pečeňové sa mi postupne zhoršujú. V noci som sa budila aj na bolesť pri pravom rebre, len neviem, či to je kvôli pečeni alebo ma malá tlačila.
@autorka napíšem ti. Môže byt aj aj, ja mám bolesti lebo mala tlačí. Pekný dátum, ja som mala mať pôvodný na termín 12.júla. Toto by ti mali odsledovať. Máš aj nejaké iné problémy svrbenie po celom tele a podobne ? Akože pýtala by som sa na to
@autorka napíšem ti. Môže byt aj aj, ja mám bolesti lebo mala tlačí. Pekný dátum, ja som mala mať pôvodný na termín 12.júla. Toto by ti mali odsledovať. Máš aj nejaké iné problémy svrbenie po celom tele a podobne ? Akože pýtala by som sa na to
@maury Moja gynekologička ma poctivo sledovala do 32 tt. a posielala ma aj k rôznym odborníkom - hepatológ, internista, infektológia, no nezistilo sa, prečo mám zlé tie pečeňovky, ale nemala som takéto zlé ako teraz. Potom som sa objednala do nemocnice, kde chodím do rizikovej poradne do Borov a tam mi dali termín až 36+1, kde mi zobrali krv a zistili, že sa mi dosť zhoršili, že mám nad 6 už ALT nad 3 AST, iba mi zvýšili lieky, nič iné. Moja lekárka mi hovorila, že podľa nej by som mala skôr rodiť, ale mám pocit, že v Boroch to neriešia. Zatiaľ svrbenie nemám. Ak ma na tej pravej strane bude nadalej bolieť, tak zájdem do Borov na pohotovosť, nech mi odoberú dalsiu krv a uvidíme.
@maury Moja gynekologička ma poctivo sledovala do 32 tt. a posielala ma aj k rôznym odborníkom - hepatológ, internista, infektológia, no nezistilo sa, prečo mám zlé tie pečeňovky, ale nemala som takéto zlé ako teraz. Potom som sa objednala do nemocnice, kde chodím do rizikovej poradne do Borov a tam mi dali termín až 36+1, kde mi zobrali krv a zistili, že sa mi dosť zhoršili, že mám nad 6 už ALT nad 3 AST, iba mi zvýšili lieky, nič iné. Moja lekárka mi hovorila, že podľa nej by som mala skôr rodiť, ale mám pocit, že v Boroch to neriešia. Zatiaľ svrbenie nemám. Ak ma na tej pravej strane bude nadalej bolieť, tak zájdem do Borov na pohotovosť, nech mi odoberú dalsiu krv a uvidíme.
@autorka ani mne nezistili z čoho to mám. Sledujú hodnoty na odberoch, mám lieky a prispôsobenú stravu a čakajú, že pôrodom sa hodnoty upravia
@autor pečeňové mám ustálené, nestúpli. Vo štvrtok ďalšia kontrola a zoberú krv. Čo mi teraz vybehlo alkalické kyskeliny že či sme mali nejakých onkologických pacientov v rodine a mám vysoký cholesterol. Ale pritom mám pečeňovú diétu 😀
@maury dakujem, ze si nezabudla napísať 🙂 Aspoň ti takto kontrolujú aj každý týždeň 🙂 Mne až toho 3. júla, vtedy ty už budeš mať aj po sekcii tuším :D Ja ani neviem, čo sú to tie alkalické kyseliny :D Ja mám stále vyšší cholesterol a tiež mám pečeňovú diétu 🙂 Počas celého tehotenstva som pribrala len 3 kg a aj tak mi to vychádza a s váhou problém nemám :D Necítim sa nejako zle, okrem toho, že malá je už veľká a všade tlačí 🙂 Zatiaľ ani svrbenie nemám. Hádam to nejako dotiahnem do konca bez toho, aby sa mi zhoršili výsledky. No aj tak ma štve, že ma nesledujú viac 🙂
@autorka no večer som pozerala a mierne stúpli, ale nie prudko. Ja sa v tom už nevyznám. Každý to berie inak :D a tiež cholesterol mi začal stúpať paradoxne pri pečeňovej diéte 😁 no už bude dúfam úspešne po 3.júla. Budem držať palce nech všetko je v poriadku a dobre dopadne. Mne asi preto rieši tie alkalické a sa ma pýta či máme onko pacientov v rodine lebo sa mi spravilo veľmi veľa nových znamienok po tele a jedno na chrbte, ktoré rýchlo narástlo a je dosť veľké. No ja dúfam že pôrodom sa to všetko ustáli a bude to v pohode 🙂

Neviem presne, ale mala som nejake zvysene markery pecene pre preeklampsiu, ale to v 40tt