Aké sú rozdiely medzi biochemickým a mimomaternicovým tehotenstvom?

26. feb 2021

Ahojte chcem sa opýtať , alebo ma to skôr zaujíma ,že aké sú rozdiely medzi mimomaternicovym tehotenstvom a biochemickym alebo to je vlastne to isté , nemám v pláne čítam dlhé články , možno ak si niektorá tým prešla tak ako sa to objavilo ,, či tehotensky test vám ukázal dve čiarky a potom to odišlo spolu s menštruáciou alebo ako ? 🙂 Ďakujem za odpovede a aké ste mali príznaky ?

snazilka_bio_mamka
26. feb 2021

Biochemicke tehotenstvo - ked spermia oplodní vajíčko, ale vajicko nie je tak životaschopné aby sa plnohodnotne zahniezdilo v maternici a vlastne sa odplaví spolu s MS. Väcsina zien to zazilo ani o tom nevedeli, ale zeny ktore sa snazia otehotniet a testuju uz pred MS (ako ja) sa casto stane , ze sa na testoch objavi slaba čiarka a potom sa zbytocne vytesujeme. Mimomaternicove tehotenstvo - ked sa vajičko oplodní a začne putovať vajcovodom smerom k maternici a zasekne sa vo vajcovovde a uhniezdi sa tam.. cize mimo maternice na zlom mieste. Vtedy aj HCG (tehotensky hormon) velmi pomaly stupa, lekar musi odsledovať a ihned riešiť lebo je to zivotu nebezpečne. 🙂 dufam ze pomohlo

autor
26. feb 2021

@snazilka_bio_mamka ďakujem krásne za čiže obidve sa potvrdia tehotenským testom ,áno ?

snazilka_bio_mamka
26. feb 2021

v podstate áno.. deje sa nieco tebe, alebo sa len pýtaš?

autor
26. feb 2021

@snazilka_bio_mamka nie nie len sa pýtam ,, lebo mi mešká ms 3 týždne ale na 14 deň meškania mi ukázalo lenn jednu čiarku čiže negatív ,, tak som sa chcela opýtať že možno tieto prípady sa nejak neukážu na tehotenskom teste ,, ďakujem krásne za upresnenie ;)

martinaju
26. feb 2021

Pri biochemickom sa to embryo aj uchyti preto telo zacne tvorit hcg hormon a teda máš pozitívny test (testy sú váčšinou bledšie a silnejú pomalšie a nakoniec zoslabne) následke dostaneš ms len o par dni neskôr. Veľa žien zachytí len meškanie a keď si už robí test tak je negatívny. Mimomaternicové tehotenstvo je keď sa embryo uchytí vo vajicovode. Pri oboch máš pozitívny test.

autor
26. feb 2021

@martinaju ďakujem 🙂) tak už budem vedieť ,pekný slnečný deň prajem

martinaju
26. feb 2021

Podobne. Ale 3 týždnové meškanie by som riešila s doktorom. Môže ísť o niečo iné. Držím palce 🙂

andreatytler
27. feb 2021

Ja viem tak ze biochemicke tehotenstvo je potvrdene iba Hcg testom. Neda sa este potvrdit ultrazvukom (akcia srdiecka plodu) lebo je na to prilis skoro. Akcia srdiecka sa vacsinou objavi v 7 tyzdni tehotenstva. Teda ak sa plod prestane vyvyjat a odumrie do tej doby kym mu zacne byt srdiecko, bolo to biochemicke tehotenstvo. Potom sa to uz oznacuje za potrat.

Nerobila si si druhy tehotensky test?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre