Ako minimalizovať kvasinkové infekcie prírodnými metódami?
Chcela by som sa podelit o vlastne skusenosti a poradit tak vsetkym, co mavaju opakovane mykozy. Ako prevenciu okrem silnych probiotik odolavajucich zaludocnej kyseline a vlakniny zvyknem lokalne pouzivat organicky kokosovy olej s kvapkou 100% cajovnikoveho oleja. Ina alternativa je tea tree olej nakvapkat do nechtikoveho oleja (na SR znacky Virde, Saloos, Murumuru) alebo pripadne do organickeho aloe vera (znacky dostupne na SR neviem poradit). Samotny kokosovy olej, nechtik a aloe maju protizapalove a antimikrobialne ucinky. No a ked sa vam nechce miesat, tak najjednoduchsie mate Femigel z lekarne. Avsak ten obsahuje viacere neprijemne konzervanty, ktorym sa ja snazim vyhnut. No a este k davkovaniu - ako prevencia 2-3 x do tyzdna, namiesanu zmes zaviest napr. cistou injekcnou striekackou z lekarne. Takto mozeme znizit castost vyskytu kvasiniek a vyhnut sa uzivaniu lokalnych antibiotik, ktore jednak nicia floru a tiez ich bezpecnost pocas tehotenstva nebola preukazana. Je tiez vhodne obmedzit sladkosti, to vie asi kazda, no pocas tehotenstva a hlavne v 1. trimestri je to tazke, ked je zo vsetkeho zle :/...Prajem co najmenej kvasiniek - aj sebe aj ostatnym 🙂 Ak poznate nieco dalsie ucinne a neskodne, sem s tym! ;)
Ty si ju dokazala dodrziavat pocas tehotenstva? Klobuk dolu, ja len pred otehotnenim...
Ja som si kupila v DMku bio kokosovy olej bez chute a zapachu. Zjem ho za malu lyzicku rano aj vecer a tak isto si nim potieram vaginu a na noc aj trochu do vnutra. Na umyvanie pouzivam canesten mydlo. Som v prvom trimestri a nastastie zatial drzim kvasinky na uzde. Moje kvasinky pred otehotnenim boli uz recidivujuce, takze som si vkladala bobule natrium tetraboricum kazdy druhy den.
najlepsia prevencia je pridavat si jablcny ocot do jedla. A vyhybat sa mlieku a sladkemu.
Ja odporucam candivac. Je to dostupne v lekarnach, odkedy to poznam u lekara som so zapalom nebola. Da sa to uzivat ako kura ked ma niekto dlhodobe problemy ale mam na sebe vyskusane ze to zaberie aj pri akutnom zapale. Nemusim drzat ziadne diety ani nic a zapalov som sa velmi pohodlne zbavila 🙂

Protikvasinkova dieta.Ziadne sladkosti ale ani biela muka a podobne.Povolene a zakazane potraviny,celu dietu najdete na nete.Treba si zvyknut,ale zabera a ma aj dalsi prijemny efekt,clovek moze jest kazde dve-tri hodiny a chudne🙂