Ako odstrániť hematon v tehotenstve?
Dobý deň. 11t.t som začala krvácať ihneď hospitalizácia, po 2 dňoch v nemocnici mi našli hematon 12 krát 12 mm neskôr sa zväčšil na 16 krát 22mm a pri ďalšej kontróle v nemocnici zmenšil iba o niečo 12 krát 22mm. Po prepustení 17- dňoch z nemocnice ( tam som počas pobytu ani nekrvácala ani nešpinila) ma pustili domov no na 4 deň som začala doma mať hnedkasto- červený výtok... po 5 dňoch sa to ustálo a teraz mám slabý hnedkastý výtok. Dodržiavam kľudovy lôžkový režim ako v nemocnici. Teraz som v 15 t.t a ešte stále mi prevláda na placente a maternici hematon 12 krát 22mm. Chcem sa spýtať hrozí mi potrat? Ako sa zbaviť hematonu? Užívam duphaston a ascorutin. Neviete mi niekto poradiť čí existujú aj lepšie lieky ako tieto? priplatím si. S mužom čakáme druhé dieťatko. Vopred veľké Ďakujem
@dezire1000 no som zvedavá....v pondelok mi ešte spravia sono..chcem povedať nech mi spravi cez bruško nech mi spodok zbytočne nedrazdi
Ja mám ten istý problém. ..v 9tt som trochu zakrvácala, rýchlo smer urgent. ..tam som už len špinila, tak mi pichol injekcie a poslali ma domov. ..o 3dni na to, sa zo mňa vylialo cca deci krvi. ..opäť rýchlo na urgent. ..hospitalizovali ma na pozorovanie s tým,že hematóm nenašli...týždeň na to som začala v nemocnici opäť krvácať. ..počas spánku: -/...ďalšie vyšetrenie ukázalo, že mám hematóm o priemere 33mm. ..drobec mal vtedy 34mm. ..hneď mi bolo povedané, že je to 50na50...snažila som sa vypnúť emócie a zostať v kľude. ...o ďalší týždeň ma prepustili, hematóm mal rozmer 7mm x 28mm a už bol ohraničený. ..o 3dni som začala špiniť až na čierno. ..zostala som v kľude,daj vyplavuje sa ten hnusný hematóm. ..po 3dňoch špinenie prestalo. ..2dni bol pokoj a dnes opäť trošku špinim,čierne kúsky. .ale už menej ako prvý krát. ...snáď to už bude dobré. .... beriem 3x1 duphaston, 3x2 ascorutin, homeo ARNICA MONTANA 30ch 5guličiek 2x denne...a neviem sa dočkať dňa, kedy mi dr oznámi, že hematóm už nieje. .... 🙂
No baby teraz ste ma dosť vystrašili včera som bola u dr.kvoli pichaniu a našiel hematóm 1cm ale ja nespinim ani nekrvacam dal mi Dicynone ak by som krvacala.ak mi nič nieje nemusím lieky užívať?
Dievcata prosin pomozte mi - ja som od 18 tt zacala silno krvacat brala ma sanitka, zistili ze mam nizko placentu, infuzky , lezanie v nemocke , preslo krvacanie - len mi hovoril doktor ze mam aj hematon a z toho krvacam ( hnede spinenie) kazdy den a teraz som uz 21tt - opät v nemocnici koli skratememu a oslabenemu krcku :( nohy hore - infuzky, neviem ako dlho budem...ze podla sona uvidia...lenze teraz namiesto hnedeho spinenia mi ide pri cikani krv - červená a take "zrazeniny" ( mozno to je tym ze mi rano brali výtery a sa mi tam " vrtali" ) hovorila doktorka ze tam mam staru krv ze to nie je nova....ale chapete aky mam strach atd....mala niektora nieco podobne? 3 v jednom ? ( nizko placentu, hematon a kratky krcok) a k tomu krvacanie?????? Ku podivu a vdaka bohu a vsemocnym ze babatko normalne rastie , kope a je ok....modlim sa any to zak aj ostalo....ale je to moc malo týždňov a bojim sa....ako ste to riesili? Mali ste niektora ako ja? Vydrzalo vam to? Vdaka za kazdy postreh a podporu....
Ahojte, ja som momentalne v 14 tt, minuly tyzden som si polezala v nemocnici kvoli ostrym a prudkym bolestiam v maternici. Nenasli mi vraj nic tragicke, okrem hematomu v spodnej casti maternice. Po tyzdni som bola na kontrole a tam mi uz nasli hematom na placente, nariadili kludovy rezim + magnezium. Nikde sa vsak neviem dopatrat, ci je normalne aby ma takto bolelo podbrusko, napriek tomu, ze uz presiel tyzden a len lezim. Brucho mam v tom konkretnom mieste citlive doslova na dotyk. Je to vyslovene bolestiva maternica, stale to iste miesto. Najblizsiu kontrolu mam az o mesiac, ta neistota ma zabija, na druhej strane vsak nechcem panikarit. Stretla sa s tym niektora?
@tatanya
Ahoj, čítam tvoj článok lebo aj ja som tým prešla, ale mne vykonali potrat, lebo som silno krvacala, ale moje otázka znie ak si ešte pamätáš či ťa vyšetrovali od spodku alebo len sonom z vrchu, lebo ja si myslím, že mňa vyšetrovali od spodku a ma tak rozstuchali tak preto som strašne začala krvacat.
Budem ti vďačná za odpoveď.
@lucina1100
Ahoj, je to uz 6 rokov, tak si to presne nepamatam, ale mam pocit, ze sono mi robil zo spodu... lebo cez brucho to este nebolo vidno... ale palpacne si nepamatam, ci ma vysetroval... viem ze povedal, ze krvacanie je dost silne a moze sa stat, ze to odide. Ale potom infuzie, lezanie a nastastie sa drobcek udrzal... Mrzi ma, ze u teba to malo takyto priebeh😞
@trishke ako dopadol vas príbeh? Ja si prežívam teraz to isté.

@cukruska1920 to je v pohode nestresuj 🙂