icon

Ako zvládnuť hematóm v tehotenstve?

barbora533
29. mar 2026

Ahoj.. prvé tehotenstvo som mala bezproblémove ani som o tom nevedela. Liečila som sa ale na štitnu žľazu a mala tehotenskú cukrovku. Teraz pri druhom je to katastrofa. Nedarilo sa to pol roka predokladam pre štitnu žľazu. Od začiatku som mala špinenie akokeby v obdobi menštruacie. V asi 6 týždni som začala krvacať silno červeno. Zistili mi hematom napisali progestanelle a ascorutin. Na ďalšej kontrole zasa už nič nebolo. Týžden nato som začala ráno krvacať úplne tmavo hnedo išla som zas na kontrolu zas sa mi objavil veľký hematon. 2 dni som mala špinenie.. o pár dni zasa a tak je to dookola mokentalne som v 11 týždni. Pár dni je to ok nič nemám a potom zas pri utretí špinenie. Je to hrozné žiť v takej neistote či to vôbec bude ok keď doktor povedal že je to neisté. Už s jednym dieťaťom dodržiavať kľudovy režim je nemožné. Moja rodina je 300km ďaleko aj keď mama bola na týždeň u nás, manžel a svokra su stale v práci, svokor tak isto. Nemám koho poprosiť o stráženie dcérky. Ako ste vy zvládali hematóm? Dopadlo to nakoniec dobre? Aké mate skúsenosti s dobou jeho vstrebania? Je to ok ked sa takto vyprazdňuje? Su aj katastrofalne scenare? Nechcem nato ani mysliet. Napíšte mi Vaše skúsenosti prosím

anonym_cb163b
30. mar 2026

Ja som takto krvacala a špinila do 24 týždňa.. bolo to strašne pomohlo mi len zvýšené dávky progesteronu. Keď som mala krvácanie a spinenie tak som mala zvýšený kľudový režim.Potom bolo 6 týždňov dobre a prišlo skracovanie krčku a hrozil mi predčasný pôrod. Dcéru som donosila do 37 týždňa.. niekedy sa nejedna o bezproblémové tehotenstvo treba len vydržať a veriť že všetko dobre dopadne

anonym_158319
30. mar 2026

@barbora533 do 25 tt som lezala a minimalizovala pohyb...

anonym_4ffc95
30. mar 2026

Ahoj, mala som hematom, ale maly a dieta uz bolo dost velke, vstrebal sa za 2 tyzdne. A nemala som ziadne spinenie ani krvacanie. Tehotenstvo potom malo ale iny problem, mimo hematomu, to uz je iny pribeh. Hematom nie je raritou, otazka je aky je velky, v akom stadiu, ake velke dieta atd. Ano, ak mas velky hematom a aj problemy suvisiace s tym, su aj katastroficke scenare, takze na Tvojom mieste by som obavy mala.

Manzel stale v praci? Nemas koho poprosit o strazenie malej? To je vtip? Aka je stara? Opatrovatelka? Skolka? Jasle? Ine zariadenie? Manzel doma? Vies, utriedte si priority, bud si priorita Ty a dieta, alebo je priorita manzelova praca a nikoho nezaujima ze si doma sama s dietatom a mas lezat a nie sa namahat, lebo defacto ide o zivot (minimalne o zivot Tvojho dietata a Tvoj tt uz je dost na to, aby to cloveka fakt mrzelo a potrat bol neprijemny...). Ak by sa nieco stalo Ta proste vezmu a lezis v nemocnici az do porodu. Az vtedy sa manzel spamata, ze sa treba zapojit?

Edit: vidim ze dcera ma takmer 2,5 roka, to vobec nie je take male dieta, aby sa nezvladol postarat aj niekto iny. Prehodnotte to doma, lebo to zle dopadne.

anonym_dd76eb
30. mar 2026

Áno sú aj katastrofálne scenáre
No dopredu nevieš...

kiki68
30. mar 2026

@barbora533 ja som to mala takto so synom, do asi 25tt a aj potom boli taketo spinenia, raz mi v 25tt alebo aj skor vypadla cast hlienovej zatky. To bolo take tehu, ze som sa bala a ratala do 24tt, ze aby mohli zachranovat. Ale tahala som do 40tt cez termin 😂 Takze hlavu hore a neboj sa.