icon

Ako pôrod prebieha pri nesprávnej polohe bábätka?

Dnes o 17:14

Dobrý deň je tu niekto komu sa bábätko v bruchu nechcelo otočiť správne ? A ako to dopadlo ? Rodili ste cisárskym alebo prirodzene ? A pri tom prirodzenom používajú kliešte?alebo ako to je hlavné by som poprosila skúsenosti žien ktorým sa babetka nechceli otočiť správne

anonym_53ba80
Dnes o 17:18

rodila som prirodzene koncom panvovym chlapcek a este aj predcasne. ISlo to rychlo, klieste ani nijake ine nastroje nepouzivali, za 20 min bolo po vsetkom

anonym_d29c25
Dnes o 17:23

V akom si tt? A co je u Teba zla poloha? To je dost podstatne. Velakrat tu stresuju zeny co este maju daleko do porodu a to dieta sa este otoci dole hlavou. Kamoska mala dieta dokonca priecne, otocil sa par dni pred.

anonym_b146b7
Dnes o 17:27

ono sa babo moze kludne otocit den pred porodom, mne planovali cisarsky babatka priecne, dvojicky, 2dni pred planom sa otocili spravne a napokon som rodila prirodzene

gaia14
Dnes o 17:33

Ja som akorat bola v 37 tyzdni na obrate babatka vonkajsimi hmatmi. Uspesne. Tak dufam ze uz porodim vaginalne.

autor
Dnes o 17:39
@anonym_d29c25

V akom si tt? A co je u Teba zla poloha? To je dost podstatne. Velakrat tu stresuju zeny co este maju daleko do porodu a to dieta sa este otoci dole hlavou. Kamoska mala dieta dokonca priecne, otocil sa par dni pred.

@anonym_d29c25 som 35+4 od 30.týždňa je otočené dole zadkom a zatiaľ sa to nezmenilo

anonym_820583
Dnes o 18:09

Ahoj, mala som 32 rokov (prvorodička), tak lekár ani neskúšal prirodzený pôrod. Aj druhý pôrod bol sekciou, hoci dieťa bolo už otočené.

anonym_2e5221
Dnes o 19:16
@anonym_autor

@anonym_d29c25 som 35+4 od 30.týždňa je otočené dole zadkom a zatiaľ sa to nezmenilo

@anonym_autor môj od 28tt bol dole zadkom, v 32tt na skríningu bol dole hlavičkou, v 36tt bol zase dole zadkom ako predtým. Nakoniec sa otočil naspäť dole hlavou niekedy v 37-38tt. Čiže vôbec by som sa nestresovala že babo je v 35tt dole zadkom, ešte ma dosť času sa otočiť. Ja som bola s lekárom dohodnutá tak, ze keď sa spustí pôrod tak hneď pri prijme budú robiť sono, aby sa vedelo že v akej polohe je malý a podľa toho prirodzený pôrod alebo sekcia.

mauduska
Dnes o 21:05

Ak sa aj neotočí, vždy sa dá vyskúšať vonkajší obrat a ak nebude úspešný, stále môžeš rodiť prirodzene KP, resp. skúsiť. Treba si nájsť pôrodnicu a pôrodníka, ktorý ťa v tom podporí, ak chceš rodiť prirodzene. Vždy je lepšie podľa mňa vyskúšať všetko čo sa dá, keďže sekcia je naozaj závažná a rozsiahla brušná operácia..