Ako pôrod prebieha pri nesprávnej polohe bábätka?
Dobrý deň je tu niekto komu sa bábätko v bruchu nechcelo otočiť správne ? A ako to dopadlo ? Rodili ste cisárskym alebo prirodzene ? A pri tom prirodzenom používajú kliešte?alebo ako to je hlavné by som poprosila skúsenosti žien ktorým sa babetka nechceli otočiť správne
V akom si tt? A co je u Teba zla poloha? To je dost podstatne. Velakrat tu stresuju zeny co este maju daleko do porodu a to dieta sa este otoci dole hlavou. Kamoska mala dieta dokonca priecne, otocil sa par dni pred.
ono sa babo moze kludne otocit den pred porodom, mne planovali cisarsky babatka priecne, dvojicky, 2dni pred planom sa otocili spravne a napokon som rodila prirodzene
Ja som akorat bola v 37 tyzdni na obrate babatka vonkajsimi hmatmi. Uspesne. Tak dufam ze uz porodim vaginalne.
V akom si tt? A co je u Teba zla poloha? To je dost podstatne. Velakrat tu stresuju zeny co este maju daleko do porodu a to dieta sa este otoci dole hlavou. Kamoska mala dieta dokonca priecne, otocil sa par dni pred.
@anonym_d29c25 som 35+4 od 30.týždňa je otočené dole zadkom a zatiaľ sa to nezmenilo
Ahoj, mala som 32 rokov (prvorodička), tak lekár ani neskúšal prirodzený pôrod. Aj druhý pôrod bol sekciou, hoci dieťa bolo už otočené.
@anonym_d29c25 som 35+4 od 30.týždňa je otočené dole zadkom a zatiaľ sa to nezmenilo
@anonym_autor môj od 28tt bol dole zadkom, v 32tt na skríningu bol dole hlavičkou, v 36tt bol zase dole zadkom ako predtým. Nakoniec sa otočil naspäť dole hlavou niekedy v 37-38tt. Čiže vôbec by som sa nestresovala že babo je v 35tt dole zadkom, ešte ma dosť času sa otočiť. Ja som bola s lekárom dohodnutá tak, ze keď sa spustí pôrod tak hneď pri prijme budú robiť sono, aby sa vedelo že v akej polohe je malý a podľa toho prirodzený pôrod alebo sekcia.
Ak sa aj neotočí, vždy sa dá vyskúšať vonkajší obrat a ak nebude úspešný, stále môžeš rodiť prirodzene KP, resp. skúsiť. Treba si nájsť pôrodnicu a pôrodníka, ktorý ťa v tom podporí, ak chceš rodiť prirodzene. Vždy je lepšie podľa mňa vyskúšať všetko čo sa dá, keďže sekcia je naozaj závažná a rozsiahla brušná operácia..

rodila som prirodzene koncom panvovym chlapcek a este aj predcasne. ISlo to rychlo, klieste ani nijake ine nastroje nepouzivali, za 20 min bolo po vsetkom