Ako posilniť imunitu v tehotenstve?
Mamičky prosím poraďte... Od 9.oktobra som bola zdravá 10 dní.... Už som mala konečne takmer na ústupe vyše 2tyzdnovy kašeľ, a dnes zase totálna únava, bolesť svalov, zimnica. Bojím sa aj, že zas nakazím staršie dieťa 1,5 ročné. Pôrod mam v marci a ak majú takto pokračovať zimné mesiace, tak neviem....
Užívam vit D, viem, že keďže som to dlhodobo nebrala, potrvá to, kým sa telo nasýti...rozmyslala som nad imunoglukanmi, mate niekto skúsenosti v tehotenstve pri zvýšenej chorobnosti? Alebo s niečím iným? Ďakujem.
Mne doktor od začiatku tehu nakazal na imunitu klasické vitamíny celaskon 250, vitamín D a K, folat kyseliny listovej a magnerot. Našla som si take kde je uvedené, že sú vhodne pre tehotne. Povedal že tie kadejake vitamínové komplexy sú až moc prekombinovane a menej je niekedy viac. Za polrok som nebola vôbec chorá, teraz mám trochu sople aj to som chytila od priateľa po 8dnoch čo mal on, lebo v Tých dazdoch trénuje vonku 2x denne - no mám to bez teploty, bez bolesti hrdla ani zápal v tele nemám - bola som pre istotu u obvodnej nech mi vezme crp..
Vitaj v klube, ja mam termin az v maji, ale odkedy som tehotna, furt som chora. Zaujimave je, ze syn to odo mna este ani raz nechytil. Sama pre seba som si povedala, ze sa uz cez zimu vyhnem vsetkym indoor miestam. Inak nemam dalsie napady, ale tiez som uz zufala. Je to zoe, byt tehotna, chora a starat sa o dalsie dieta🤣
Ja mam uz tretie antibiotika za sebou, syn donesie zo skolky soplik a ja sa tri tyzdne davam dokopy. Beriem Jamieson Prenatal, k tomu navyse 250 mg vit C, probiotika, kozie colostrum. Ked sa da, vyhybam sa väcsiemu mnozstvu ludi a k lekarom iba s respiratorom.
Tak ja mám termin v marci, tiež cez zimne obdobie a práveže teraz keď mám sople nelezim lebo sa mi nedá ptoom dychat. Ale neprepuklo to do žiadnej choroby a ja som vždy bývala chorá takze mne tie vitamíny pomohli určite.

Mne pomáha Hliva…Terézia Hliva je vhodná pre tehotné tiež