Ako požiadať gynekológa o odporučenie na interrupciu?
Ahojte prosím nesudit. Dieťatko sme počali aj napriek ochrane. Priateľ ma opustil hneď ako sa dozvedel o tehotenstve. Ja už 2 deti mám a finančne by som to nezvládla. Premýšľam nad tým cele dni už 2 týždne. Zajtra idem ku gyn. Neskutočne sa hanbím, ako žena som zlyhala. Nemyslela som ze dakedy toto budem riesit. Ako jej to mam povedať? Ako ju popýtať o papier? Mám hrozný stres je to niečo otrasné veľmi sa za to neznášam. Nie som s tým stotoznena ale prešla som si všetky možnosti niekoľkokrát a proste to nedám. Nepresviedcajte ma prosím. Ďakujem
@kremlicka250 veru je tak ako píšeš.. Aj ja poznám rodinu,kde majú ťažko postihnuté dieťa. Cela rodina sa musí prispôsobovať dieťaťu. Žiadny výlet,žiadne nič. Musia pomáhať mame,lebo je z nej uplna troska. Žiadna vysoká škola,nič. Financie na to niesu,lebo všetky idu na choré dieťa. Teraz ten čo zabil chlapa v Ivanke pri Dunaji má tiež tri ťažko postihnuté deti a možno mu aj z toho preplo.
Vyšlo to na to, či potrat áno, alebo nie.
Autorku nesudim. Veľa žien je v ťažkej situácii. A napokon padne aj takéto riešenie. Môj názor - najhoršie riešenie. A áno, dá sa aj z takéhoto nešťastného rozhodnutia uzdraviť.
Hoci môj postoj je zachovať život vždy. Bola som rozhodnutá aj som povedala,aby zachraňovali dieťa,nie mňa, keď išlo nám obom o život. Viem, že nie je to ľahké. Ostanú aj siroty.
Dnes je premnoho párov, ktorý nemôžu mať deti. Vidím v okolí.
Preto je pre mňa adopcia vždy lepším riešením. Nikomu neberiem iný názor. Len tie deti (počaté este nenarodené)nik nepočuje, preto hovorím aj za nich . Prvý inštinkt je pud sebazáchovy. Ten má dieťa už v bruchu. Každý sa nejak rozhodol, určite to nebolo rozhodnutie ľahké, ako či si dá manikúru takú, či takú. Veľa vecí, človeku nevyjdú, ale chráňte prosím život. Napriek všetkým ťažkostiam.
Bolo mi cťou s vami debatovať
@any_soj Čítam tvoje príspevky, a klobúk dolu pred ponúknutou pomocou.
Prepáč ale nedá mi sa ťa nespýtať či by si dokázala svoj sľub plniť ďalších 10 rokov ak by si zrazu zostala na všetko sama...
V živote sa stávajú rôzne veci ktoré nevieš nemôžeš predpokladať.
Mojej kamarátke sa takto pred rokom zrútil svet. Jej manželovi diagnostikovali metastaticku rakovinu...
O ich psychike hovoriť ani nemusím. Zameriam sa na tie financie. Šmahom ruky prišli o takmer polovicu mužovho príjmu, po roku mu priznali ID..Na všetko zostala tá žena sama. Majú hypotéku, 2 deti, jedno SŠ druhé VŠ. Ich celkový príjem sa pohybuje okolo 1500€..
A poviem ti...nechcela by som byť v jej koži. A to ešte poviem hnusne...nikdy nevie hodiny kedy jej muž nadobro odíde. Dostane pár € vdovský sirotský..
Preto,nehnevaj sa na mňa ale ak nemáš garantovaný nejaký doživotný príjem alebo milióny na účte tak tvoja pomoc je taká, že môže ale nemusí byť. Neviem či by si po roku prestala financovať túto žienku alebo by si sa obetovala a skončila s deťmi na ulici... Želám všetkým ľuďom pevné zdravie a pekný život ale nikdy naozaj nevieš ako sa ti môže život otočiť na ruby.
@winipega viem veľmi dobre, že takéto veci sa stávajú. Kamoš, s 3 malými deťmi, takto zomrel pred pár rokmi na Štedrý deň. Ráno sa zobudil dezorientovaný, do pár hodín operácia hlavy, neprežil ani 24 hodín. A aj viacero podobných prípadov v okolí. Doživotný príjem pre seba garantovaný nemám, ale vnímam tak byt, ktorý spomínam, ktorý super, ak zostane, ale nestane sa tragédia, ak nie. Máme zvážené veci, kým ich komunikujeme von. A áno, môže sa stať čokoľvek, napríklad nás napadne Rusko a z bytu bude kôpka trosiek. Alebo už pomoc nebude potrebná, lebo sa niečo tragické stane deťom. Alebo alebo alebo.... Nikdy by sme sa nikam neposunuli v takomto strachu o budúcnosť.
@katty123456 veľmi sa mýliš,Tiso je môjho manžela pokrvna rodina 4 ťe pokolenie Tak môjho manžela sesternica sa vydala za synovca Tisu.takto.Tiso mal jednu sestru, a ťa mala jedného syna, za ktorého sa vydala manželovi sesternica.uz samozrejme nežije,môj manžel nie je v priamom rade,ale tá nebohá sesternica.M y sme už 4te pokolenie, tak preto info máme presne,
@vorkola čiže po 80rokoch mate relevantné info áno?to je len rodinné glorifikovanie aby ste si to nejako sami sebe osperevedlnili že máte v rodine vraha...kňaz má ísť dokladom a milovať blížneho ako seba samého..nie ho predať a poslať na smrť..je mi Z vás na grc ako ho zastavate
Mna len udivuje vzdy ten isty scenar zien ktore chcu ist na potrat! Rodinu nemam/ respektive ziju 100km od nas, priatel muz ma opustil alebo dieta nechce, v praci ma vyhodia, nepredlzia zmluvu, mam exekucie pozicky najomny byt.. Wtf?! Tak aky potom zivot zijete?? V najme s idiotom s dlhmi na dohodu v robote?Scenar kazdej jesnej ako cez kopirak zaujimave.. skor pribeh aby ich nik nepresviedcal a aby tu na MK 100
Zien odobrilo ano moja dobre robis

@malary ale ja reagujem na to, co pises ty 🤷♀️Ty spominas leziakov, utrpenie, “falosne” vysledky amnio. Ze potrat nie je liecba.