icon

Ako predchádzať popraskaným žilkám na nohách?

zrzulka
26. aug 2007

neviete ci je to len prechodny jav v tehotenstve ktory zmizne po porode alebo trvaly? ako tomu predchadzat? dost to vidiet kedze mam svetlu pokozku od prirody

avion
•
26. aug 2007

ahoj, ja mam tiez popraskane zilky (nie vela) a dr mi odporucila spray Via Tromb. skus. Ja osobne som ho neskusala, dufam ze to prejde 😉

marcela22
•
29. aug 2007

Zrzulka, tieto žilky žiaľ nezmiznú už nikdy. Mne sa trošku robili už pred tehotenstvom, nejaké počas neho a nejaké už aj po ňom... Sú to vlastne popraskané malé žilky,ktoré s avšak nikdy nevstrebú, takže ani nezmiznú. Najlepšie je im predchádzať-pomáhajú prípravky na posilnenie ciev, žíl a kolagénových vlákien. Mne na to dali v lekárni tabletky Rutoscorbovit, stáli myslím okolo 30Sk. Ale myslím, že účinnejší je Varixinal a jemu podobné tabletky a tiež nejaké mastičky...chystám sa odskúšať čokoľvek, len aby sa to zastavilo. Hrozí mi totiž, že do 25 rokov budem mať nohy úplne otrasné ☹ Žiaľ som to zdedila po mame... ☹

moncika15
•
29. aug 2007

ja mam tiez z boku litiek zilky ale mam ix asi od 17tix rokov. takze to asi nema ic spolocne z tehu.. doktorka mi povedala len ze mam jest sparglu. vraj my xyba vitamin kt, spargla obsahuje a ja sparglu neznasaaaaam 😖

maca793
•
29. aug 2007

ja žilky mám už od puberty, keby som začala priberať. potom sa to zhoršilo, keď som chudla, pri tehu s dvojičkami sa mi objavili nové, takže mám nohy "rozpárane" červenými žilkami. s tehu to vôbec nesúvisí.

mm1
•
30. aug 2007

no ja mam tieto zilky bohuzial tiez.... a mala som ich i pred tehu, takze s tehotenstvom to nesuvisi. bohuzial tiez som to zdedila po mamine... a neviem, ci vobec nieco na to pomôze....

urma
•
11. dec 2011

udajne tie zilky sposobuje aj antikoncepcia 😒