Ako prekonať nespavosť v tehotenstve?
Dobry den som 25 tt trapi ma nespavost, skúšala som prechadzky, tehotenske cvičenia, relaxacnu hudbu, nič my nepomaha, nespim celu noc a neviem zaspat, aj ked sa my podari tak max na hodinu, potom zase hore, prosim Vas o rady dakujem
@justika2 ako píše anonym vyššie dopĺňaj magnézium.
V týchto horúčavách a hlavne v tehotenstve telo stráca veľa elektrolytov ich nedostatok môže spôsobovať nespavosť, únavu, úzkosti... preto ich dopĺňaj v tekutinách bohaté na elektrolyty - kokosová voda, minerálne vody, mlieko, ovocno - zeleninové šťavy, voda s citrónom melasou a štipkou soli, melasa obsahuje veľa elektrolytov...
Magnezium beriem magnerot 500mg 1 tabletu denne aj pijem mineralnu vodu magnesia zatial nepomohlo
Magnezium beriem magnerot 500mg 1 tabletu denne aj pijem mineralnu vodu magnesia zatial nepomohlo
@justika2 v tom prípade treba upraviť stravu, obmedz kofeín ak piješ, sladké, kysnuté a biele pečivo, priemyselne spracované potraviny... Pridaj do stravy celé potraviny, potraviny bohaté na vitamín C a hlavne fermentované potraviny podporujú spánok..
@justika2 v tom prípade treba upraviť stravu, obmedz kofeín ak piješ, sladké, kysnuté a biele pečivo, priemyselne spracované potraviny... Pridaj do stravy celé potraviny, potraviny bohaté na vitamín C a hlavne fermentované potraviny podporujú spánok..
@anonym_2aa6fd
Alkohol ani kavu nepijem, pijem mineralne vody a obcas kofolu, ovocie a ovocne sťavy,na sladke mam chut,viete my poradit potraviny bohate na vitamin C a fermentovane potraviny dakujem
@anonym_2aa6fd
Alkohol ani kavu nepijem, pijem mineralne vody a obcas kofolu, ovocie a ovocne sťavy,na sladke mam chut,viete my poradit potraviny bohate na vitamin C a fermentovane potraviny dakujem
@justika2 veľa céčka obsahuje domáca kvasená nepasterizovaná kapusta (stačí lyžica denne s jedlom), čierne ríbezle, petržlenová vňať, paprika, jablká, rakytník, citrusy..
Kofola obsahuje veľa cukru, kofeín, chémiu a spôsobuje nespavosť, vymeň ju za ochutenú minerálku - Do litra minerálky vytlač šťavu z citróna štipku soli a spomenutú melasu (môžeš pridať mätu, drobné ovocie čučoriedky, maliny, jahody..).
Z fermentovaných je výborný domáci kefír z Tibetskej huby, biele acidko bez cukru, domáci biely jogurt, spomenutá kvasená zelenina - kapusta... bryndza (v tehotenstve sa musí konzumovať iba pasterizovaná)...
Cukor, sladkosti, mliečna čokoláda.. sa v tehotenstve neodporúčajú, podporujú tvorbu zápalov a plesní v črevách, kvasinkovú infekciu - spôsobuje nespavosť.. Zvýšená konzumácia cukru môže ohroziť zdravie dieťaťa. Ak máš chuť na sladké daj si kúsok ovocia.
Tieto zelené smoothies sú plné minerálov a vitamínov, znížia chuť na sladké
https://mnamky-recepty.sita.sk/5-zelenych-smoot...

@justika2 Od kedy beriem magnezium spim kazdu noc ako pred tehotenstvom. Do vtedy som sa aj 2-3 hodiny len prehadzovala. A to len jednu tabletku magnezia beriem. Mala som okrem toho nocne krce v nohach, na tie mi odporucila doktorka magnezium. A pomohlo aj na spanok.