icon

Ako prestať s fajčením počas tehotenstva?

martina12341
25. nov 2024

Ahojte baby potrebovala by som pomoc poradiť nakoľko mám obrovský problém skončiť z fajčením ja konkrétne fajčím iba iqos žiadne tabakové cigarety snažila som sa prestať len že ako náhle som sa o to pokúsila v momente som mala obrovský stres depresie a pocit že by som si chcela ublížiť bohužiaľ áno v minulosti som takéto veci mala a veľmi ťažko som sa s toho dostávala a rada by som prijala akúkoľvek radu ale prosím nemusíte mi hovoriť že fajčenie škodí dieťaťu viem už o Tom xy veci som si o Tom čítala a aj napriek tomu mám vedši strach z toho že nevedomky zabijem svoje dieťa počas abstinencie ako keď fajčím pomôžte mi prosím. PS: prosím nevšímajte si gramatické chyby nie som v Tom najlepšia ďakujem

Strana
z2
saxana000
25. nov 2024

Nekupuj.ich a nedrz doma. miesto toho musis zacat robit nieco ine. jest cvicit kreslit ta rutina 10 minut musi byt nahradena niecim inym. je to v hlave.

earlgrey
25. nov 2024

@martina12341 Tak držím palce, aby si to zvládla.

domka222
25. nov 2024

@lenkasarka a to je dôkaz, je to len výhovorka, ktorou si ženy ospravedlňujú to,že fajčia

lenkasarka
25. nov 2024

@domka222 nechápem,čo je výhovorka?

domka222
25. nov 2024

@lenkasarka to,že by sa malo prestavať postupne. Veľa žien, dokonca aj ty sama vieš,že následok to nemalo žiadny a dá sa keď sa chce zo dňa na deň

lenkasarka
25. nov 2024

@domka222 ja som napísala to čo aj mne odporučil lekár. Ja som síce jeho radu v tomto nebrala v úvahu,lebo inak by som neprestala,ale naozaj to niektorí lekári ,lekárky odporúčajú. Nepamätám si či mi k tomu povedal niečo navyše predsa je to už 19 rokov

lujza123
25. nov 2024

@martina12341 hlavne klud, ani sok z abstinencie ani fajčenie tvoje dieťa nezabijú

Ked už musíš aspoň to maximálne obmedz, 3 x denne, o týždeň, dva len 2 x, potom o týždeň 1 x za deň … Uvidis ze ked výrazne znížis dávku nikotínu pôjde ti to lepšie, v nejakom 3-4 mesiaci ked začneš mať tehotenské brucho pôjde ti skoncit úplne v pohode

nikoleta999
25. nov 2024

@martina12341 No tak ber to tak, že Ti dieťa bolo zoslané aj napriek zlým prognozam od lekárov na to, aby Ta niečo v živote naučilo - možno u Teba je to práve toto, dať na prvé miesto niekoho iného, pred svojími závisloťami a kedy, ked nie počas tehotenstva sa naučiť prestať fajčiť... A teraz to bude vždy tak, dieťa je vždy PRVORADE

butterflyeffect
25. nov 2024

Pomysli na to, ako budes na tom paychicky zle ked tvoje dieta bude mat po narodeni abstaky kvoli tomu ze ty fajcis v tehotenstve. Mam znamu co sa nevedala vzdat fajcenia pocas tehotenstva a kojenia-este to obhajovala. To dieta plakalo 24/7 neplakalo len ked ho kojila a spalo, neskutocne problemy s kolikami atd.. neskor to tiez nebola ziadna slava s nim…tak sa zamysli co je jednoduchsie-prestat fajcit na par mesiacov, mat stres niekolko dni kym tvoje telo bude bojovat so zavislostou, alebo byt potom v strese niekolko rokov lebo bude mat tvoje dieta zdravotne problemy… musis sa nastavit v hlave, rozpravaj o tom so psychologickou urcite,

zara1357
25. nov 2024

@martina12341 ja som fajčila roky a nie málo- denne. Akonáhle som zistila, že som tehotná tak som zo dňa na deň prestala a nefajčila som ani dlho po pôrode. Druhé bolo plánované, takže som vlastne ani nezačala.
Je to naozaj, iba tvoje rozhodnutie, nikto ti nedá návod ako prestať, lebo neexistuje. Ked ti na tom malom človiečiku záleží, tak prestaneš a bodka.

luba98
25. nov 2024

Môžeš začať tým , že už si žiadne cigarety nekúpiš.Začni si kupovať viac ovocia a zeleniny.

Strana
z2