icon

Ako správne aplikovať Fraxiparine injekcie?

tanaja
27. máj 2014

Ahojte, som druhý krát tehotná a znova si pichám fraxiparin. Stále rozmýšlam nad tým,čo robím zle,že vždy po vpichnutí sa mi urobí buď modrina,alebo mi to opuchne a svrbí ma to na to mieste celý deň 😒 Viem,že si mám vytvoriť kožnú riasu a tak vpichnúť, občas sa mi podarí trafiť nejakú žilu a to je modrina,jak keby som bola týraná 😉 Ženy,prosím poradťe,ako sa takýmto problémom vyhnúť.

katkakovac
16. sep 2015

@alyn no ja som malicka a brucho som mala ako obrovsky bubon pred sebou, koza napnuta na prasknutie. Niekedy som chodila z holym pupkom, lebo som nezniesla ziadne oblecenie. V tomto ma to pichanie do ruk a noh zachranilo.

adush123
21. sep 2015

Baby ako pichate frax do brucha aby nebolo zhrckovate a bolestive pri kazdom dotyku? Uz si neviem rady.

tinuskak
21. sep 2015

@adush123 urob si riasu, pevnejsie ju stlac a pichni v 45 st.uhle a pomaly tlac. A po vytiahnuti iba zatlac na miesto vpichu

adush123
21. sep 2015

@tinuskak presne tak robim. Pichala som si uz 1 tehu a nebol taky problem. No teraz je to katastrofa.

1fifinka1
22. sep 2015

Ja som bola v piatok na hemato a lekarka uz mi dorazne povedala, ze do bruska uz nemam pichat. V 22t. Presli sme na nohy a ruky, ale dost to boli. Do bruska tobolelo menej. Ale vydrzime...

adush123
22. sep 2015

@1fifinka1 a uz mas take velke brucho? Ja som v 23t a v pohode este urobim riasu. Budem do brucha pichat kym sa bude dat,ved do noh este dlho budem pichat.
@tinuskak ja picham v 90° uhle

ladore
22. sep 2015

ahoj dievčatá no ja som po 2 pľúcnych embóliách aj počas tehu takže o pichaní viem svoje... brrrr
avšak hrče,modriny, bolenie,špípanie kože,suchá koža, a pod.... už u fraxíku nie je ok - toto je už prejav alergie, a musia vám to zmeniť.
Mne okrem týchto vecí napr aj tie vpichy strašne krvácali aj 2 dni a boleli, hrče sa robili
a to som robila všetko ako som mala riasu poriadnu, pichla doslova vo všetkých smeroch aby to bolelo čo najmenej, zatlačila po vytiahnutí a nič.... vravela som to na hematologii primárke, nakoľko mi strašne začali padať aj chuchvalce vlasov a tá to okamžite zastavila že je to alergia a dala clexan - a poviem všetky problémy sú preč, pichám stále do bruška a to ho už mám mega veľké, dokonca stále na to isté miesto - teda bok lebo na tom druhom to bolí a nedočiahnem si naň, do stehna to bolelo a do ramena mi nemá kdo, ale aj napriek tomu mi aj po 4 mesiacoch pichania na toto miesto nevidíte nič, iba pár červených bodiek 🙂

adush123
22. sep 2015

@ladore skusim sa spytat svojej hematologicky. Je pravda ze prvykrat som to take komplikovane nemala.

1fifinka1
22. sep 2015

Po bokoch bruska uz mam velke zily. Tak sa mi stavalo, ze som trafila. Ale trafila som aj v nohe. Picha mi to teraz manzel. Vidi tam lepsie. A brusko uz mam velike. Mne kazala pichat v 45 st uhle. Pichala som aj ja v 90, ale povedala ze vtedy to ma nejaky moc rychly ucinok ci rychlo sa to vstrebe ci co neviem. Tak pichame v 45 st uhle. Hrcu mam aj ja, ale nie vzdy. Tak z 20 pichnuti 3x. Neriesim to ako alergiu, zalezi od vpichu. Niektore su lepsie ine horsie. Ale alergia to nie je.

ladore
22. sep 2015

@1fifinka1 ano nie je hrča ako hrča, ak sa urobí po vpichu a zmizne do pár hodín je to v poriadku ale ostane aj pár dní a viac po vpichu tak to už v poriadku nie je

1fifinka1
22. sep 2015

neviem ja ju mam aj 2 tyzdne a vraj je to normalne.

adush123
22. sep 2015

@ladore vidis a ja ich mam dlhodobo. Zajtra skusim 45° uhol dat. No krvacam stale.

alyn
22. sep 2015

zasa su tu ine info ako v letaku..

injekcia sa podava kolmo a nema sa po podani masirovat

. Ihla sa zavádza kolmo do vytvorenej kožnej riasy, ktorá sa šetrne, ale pevne drží prstami až do ukončenia podávania injekcie. Miesto podania injekcie sa nesmie masírovať.

ladore
22. sep 2015

no ja krv riedim už 4 rok a teda silnými dávkami 2 -3 denne 0,8 tak som na hematologii ako na klavíri a ako mi to zmenili tak mám pokoj a žiadne takéto náznaky už odvtedy nemám.

ladore
22. sep 2015

v letáku napr nemáš uvedené ani to, že v lieku je zložka ako vo varfaríne čo ženám spôsobuje vypadávanie vlasov ako po chemoterapii a pod. to som sa tiež dozvedela iba ked som sa začala o to zaujímať a vravela to primárke tak mi to potvrdila...

alyn
22. sep 2015

@ladore tak podla mna by tam malo byt napisane vsetko. to je potom svinstvo ked to tam nenapisu, mala by tam byt absolutna deklaracia uplne vsetkych chemickych latok a v akom mnozstve/pomere.

alyn
22. sep 2015

@alyn ale zasa..ja som si to davala presne ako podla letaku a nemala som ani raz hrcu, raz jemnu modrinku, ale to az po dni aplikacie asi..

ladore
22. sep 2015

no malo ale nie je.....žiaľ rovnako ako tam nie sú ani všetky vedľajšie účinky a preto veľa z toho považuješ za normálne....ale normálne to nie je

1fifinka1
22. sep 2015

Tiez som hovorila lekarke, ze v letaku je 90 st uhol, tak krutila hlavou, ze tak nemam pichat. Tak picham tak ako mi kazala a tam kde mi presne ukazala, lebo aj miesto je dolezite.

ladore
22. sep 2015

ak ti ide liečba ako má a nemáš s tým problém ty ani tvoje telo tak je všetko ok, sú však ľudia ktorý sú na tieto jednotlivé zložky citlivý a telo to jednoducho nepríjme - lebo to nie je čisté...každý sme iný

1fifinka1
22. sep 2015

aby sa tu zas nesirila zbytocna panika, lebo polovica tehotnych sa tu nervovo z tych injekcii zruti. Verte sebe a svojmu lekarovi, nie netu ani foram. Vyhnete sa zbytocnym nervom.

adush123
22. sep 2015

@1fifinka1 a ako ti kazala?

alyn
22. sep 2015

@ladore hmm, to mas pravdu, vedlajsie tam urcite nie su vsetky. Akurat som si teraz pozerala zakon o liekoch a nenasla som tam vyslovene napisane ze tam musi byt napisane uplne zlozenie..resp. je dost velky ten zakon a tam kde som to hladala som to nenasla..

nuz nevadi, kazdy si musime najst svoje najmenej bolestive miesto na pichanie a drzim palce vsetkym babam co si to musia pichat.

ja som bola tak happy ked som po porode s tym mohla prestat 😉

1fifinka1
22. sep 2015

No ja tiez na bruchu spravim riasu ale uz mi povedala, ze tam nie. Ked stehno rozdelis pozdlzne aj priecne dostanes 4 casti. Pichat mam do hornej pravej casti, akoby k drieku, nie zvnutra ani ku kolenu. Ako mas vrecka na nohaviciach, vrchna prava Vonkajsia strana stehna. V 45st uhle do riasy, pichnut a jemne pomasirovat. tak budem pichat tak. Aj do pleca. Kazala mi striedat stehno stehno ruka ruka. Cize za tie 4 dni sa miesto po v pichu zregeneruje. jasne ze nepichas do toho isteho. Ale posuvas. Ved to vies.

adush123
22. sep 2015

@1fifinka1 fu. Trvalo mi kym som sa zorientovala. Dakujem

ala2723
1. okt 2015

Ahojte chcem sa opytat kde na stehne si mam pichnut inekciu. Po porode mam trombozu v lytkach a nenormalne ma bolia nohy. Poradte co je este dobre uzivat. Mam fragmin

alize13
6. nov 2015

Kocky, urcite nedavajte do chladnicky. Mudr. Drakulova ma vystrihala, ze to potom velmi stipe. Naj je izbova teplota.

1tinulienka1
9. dec 2015

dievčatá - riešim teraz s kamarátkou to isté - pri prvom tehu som brala fraxik aj clexan no na oboje som alergicka - mozno technika pichania alergické prejavy neodstrani ale co bolo divne v mojom prípade dokoca sme nezaznamenali žiadnu reakciu v zmysle pozitivnom - ako keby som si nic nepichala - kde je problem??? modrina to je smola trafime cievku a tak vznikne hematom to by problem nebol ale... tvrde hrcky mozno aj bolestive to je problem to znamena ze latka je v tukovom tkanive nie v podkozi - ako zdravotna sestra potvrdzujem ze nas to tak ucia pichat - urobit riasu a kolmo do nej vpichnut - no realita - je to hlupost - ked si spomeniem na svoje dni za operacnym stolom a na prvy rez skalpelom tak koza je velmi tenka vrstva - urobenim riasy sa jej hrubka nezmeni len vyssie dvihneme tie nase sadielka - takze ako na to???? riasa opat plati to nie je problem ale do tej riasy nepicham kolmo ale pod 45 stupnovym uhlom (takto sa picha do zily) kamaratka to uz praktizuje pol roka - ziadne modriny ziadne hrcky ziadne bolestive zdureniny - fraxik v tuku sa sice vstrebe ale velmi pomaly a jeho ucinok klesa - takze pichat pod kozu ma svoj veeeelky vyznam - chcela som to nakreslit na pribalovom letaku no vyhodila som ho nemozem ho najst - ale sme sikovne a vieme ako na to - vela stastia - je to jedine co moj drobcek potrebuje a verim ze na toto uz nebuem alergicka a ze mozno aj technika pichania k tomu prispeje - nerada by som prisla aj od druhe babo - drzte sa maminy a hor sa do spravneho pichania 😀

1tinulienka1
9. dec 2015

inak teraz s om dostala fragmin - tak som fakt zvedava 😎

aja2015
13. jan 2016

ahojte dievcata. Som v 10 tt a musim si pichat fraxiparine. Avsak vraj je staihnuty z trhu momentalne a ja ho v celej Blave neviem zohnat. ☹ Nema neiktora fraxiparine 0,3 ml alebo fraxiparine 0,4 ml, ktory nepotrebuje? samozrejme, odkupim. dakujem za pomoc.