icon

Ako správne aplikovať Fraxiparine injekcie?

tanaja
27. máj 2014

Ahojte, som druhý krát tehotná a znova si pichám fraxiparin. Stále rozmýšlam nad tým,čo robím zle,že vždy po vpichnutí sa mi urobí buď modrina,alebo mi to opuchne a svrbí ma to na to mieste celý deň 😒 Viem,že si mám vytvoriť kožnú riasu a tak vpichnúť, občas sa mi podarí trafiť nejakú žilu a to je modrina,jak keby som bola týraná 😉 Ženy,prosím poradťe,ako sa takýmto problémom vyhnúť.

tinuskak
13. jan 2016

@aja2015 nie je stiahnuty, to ti kde povedali? ved som pred par dnami vyberala, len nemaju ho vsetky lekarne hlavne tu 0,4.....odporucam lekarne pri zdravotnych strediskach
@aja2015

tinuskak
13. jan 2016

@aja2015 kde ti povedali ze je stiahnuty? Vsak som pred par dnami vyberala....len ho nemaju vo vsetkych lekarnach hlavne tu 0,4. Odporucam lekarne pri zdravotnych strediskach

aja2015
13. jan 2016

zajtra idem na mytnu, tam mi raz objednali...ale vraj je tazke ho objednat, dokonca aj pri nemocniciach vraj nemaju. A mozes mi prosim povedat, kde si bola? a 0,3 ml? dakujem za info

tinuskak
13. jan 2016

@aja2015 ja v Ziline som zabudla napisat. Ale fakt neviem o ziadnom vypadku, nech ti objednaju. Prosim ta a ty ho v pohode znasas? Lebo mne sa dost po nom robia hrce take tvrde

tinuskak
13. jan 2016

@aja2015 a ano, 0,3

aja2015
13. jan 2016

@tinuskak aha...no tak snad zozeniem aj v blave....... zo zaciatku sa mi tiez robili hrce a aj modriny, dokonca sa dost dlho vstrebavali. teraz si ale picham pod 45 st. uhlom a ked si pichnem, trosku to stlacim a este jemne rozmasirujem. a uz v pohode. zistila som, ze najlepsie mi je o stehna, na bruchu mam nejaku hrosiu )) kozu. a este do ruky / ale to len v zime, lebo tam sa mi castejsie tvoria hematomy/ . Inak ked sa ti vytvoria hrcky masiruj si to gelom: Lioton gel 100000, po nom mi tie hematomy ustupuju rychlejsie.

tinuskak
13. jan 2016

@aja2015 praveze picham pod 45 st.uhlom a vzdy silno len pritlacim, nemasirujem...a to je to ze ja sa to inde bojim pichnut len do toho brucha ale uz ho mam take tvrde, ze mi to ani nejde pichnut ☹ tebe kazali pichat cele tehu? Mas aj nejaky dovod od hematologie?

aja2015
13. jan 2016

@tinuskak skus stehno, tak zboku, kde sa ti to da zachytit, ja som sportovkyna, tak som tam vela tuku nemala, ale kozu nariasis vzdy. a tam to ide uplne lahucko, tam si picham aj sama, do brucha mi to neslo, tam mi musel pichat muz, nevedela som prepichnut kozu. mam vrodenu trombofiliu. zatial to vyzera, ze cele tehu, ale hematologicka hovorila, ze mozno bude stacit do 6 mesiaca. tak sa drz a urcite vyskusaj aj ine miesto, nech si brucho oddychne.

1fifinka1
13. jan 2016

@tinuskak do stehna to az tak neboli ked si najdes miesta vyssie, ku boku. Tam sa aj riasa dobre spravi. Prestriedas, ja som tam pichala asi 10 tyzdnov bez bolesti a hrciek. Teraz ku koncu uz sa mi tam robia hrce, tak posrupujem nizsie. Ale neboj, zvyknes si aj na stehna.

margarita
13. jan 2016

@aja2015
ja si ho picham uz 4.tehu a aj aktualne, a stiahnuty z trhu je hlupa vyhovorka. mam to od mojej hematologicky ako aj od kamosky, co je veduca lekarne a problem je vdaka Fickovi a jeho zakonom v niecom ceeeeeelkom inom.
vies, kam ide "nas" Fraxiparine? distribucne farma firmy ho predavaju vo velkom napr. do Nemecka a inych krajin zapadnej Euro, lebo vdaka nasim debilnym socialnym zakonom mame my povinnost predavat lieky za najnizsi doplatok ako je priemer troch najnizsich doplatkov na dany liek vramci EU.
vdaka tomu je nas Fraxi o nejake eura lacnejsi nez ten nemecky v lekarnach, takze nasi ho predaju "vasim", nabalia sa na tom oni aj ti Nemci napr
a vysledkom je akurat to, ze potom nam slovenskym pacosom v lekarni davaju na pridel maximalne krabicku, tiez mam 3 krabicky na mesiac, a nebyt tej kamosky v lekarni, nemam ani injekciu.

tak sa nenechaj odbit, je to cele iba o peniazoch, ako ostatne vsetko uz v dnesnej dobe sa mi zda....

1fifinka1
13. jan 2016

Tak tak, tiez sa mi zle zhana. Aj mne v lekarni povedala, ze ho predavaju von, preto tu neni. Ja na jeden recept musim obist obvolat a objednat 3 lekarne, vsade po krabicke. Na hlavu !!!!

aja2015
13. jan 2016

@margarita ved to prave viem, ze ho vyvazaju (((...politika. a nie si z BA, ze by som skocila do tej lekarne kde je tvoja kamoska? 😉

aja2015
13. jan 2016

@1fifinka1 ved to je to, je to otravne zhanat a nakoniec len 1 ks.....a niekde uz tak rezignovali, ze mi rovno povedia, ze neobjednavaju, ze skuste len lekarne pri nemocnici, ale tam nikdy nemaju ((

margarita
13. jan 2016

@aja2015
som 😀
ja si ho vyzdvihujem najcastejsie na OUSA na Heydukovej, kde mam hematologicku, jednak ako pacientka mam nejake percenta zlavu v tej lekarni, a oni su vlastne tiez nemocnicna lekaren, takze ho maju pre svojich onkopacientov zvacsa vzdy, aj tie 3 krabicky.
takze skus ak budes v centre lekaren sv.Alzbety tam oproti Tescu na Kamennom zboku ta ulica co vedie od kyjeva, fakt si neviem spomenut ako sa vola....

a kamoska robi na Kramaroch, tiez lekaren hned vedla nemocnice, tak az by daco, aj tam by mali mat.

aja2015
14. jan 2016

@margarita dakujem za infosky. Skusim.

margarita
15. jan 2016

@aja2015
dnes som bola na kontrole a predpisala mi dalsi Fraxi a uplne v pohode a bez reci mi ho v tej ich lekarni vydali, 3 krabicky, no problem.
http://www.ousa.eu/sk/klienti-a-pacienti/lekare...

aja2015
15. jan 2016

@margarita ano, dakujem za radu. Vcera som tam bola a mali dost....to je asi fakt jedina lekaren, este oproti staru tescu, kde maju....este raz dakujem za info. Pa

ladore
15. jan 2016

Ahoj dievcata tak kontrola vcera ok 🙂)))) juuuu injekcie vysadene a dala mi aspirin zatial na 2 mesiace ale ze keby sa mi nieco nezdalo okazite puchnut clexsan a frmolom k nej.... Tak dufam ze uz to bude len dobre 🙂
tomasko,majinka

katkaajurko
20. feb 2016

@1tinulienka1 ahoj, ako znasaas ten fragmin? mne zacala po tyzdni alergia na fraxiparin, a teraz koncom 4 mesiaca pozorujem druhy den,ze sa zacinaju robit hrce a svrbia aj pri clexane...ach jaj..... v stredu idem na hemato .....

1tinulienka1
20. feb 2016

@katkaajurko ja vsetky tieto veci neznasam fragmin clexan fraxiparine - som na ne alergicka a pre nas alergikov je ARIXTRA tu mi davali teraz v KE a nemala som na nu ziadnu alerg. reakciu - skoda ze sme o nej nevedeli skor alebo respektive skoda ze sme ju neskusili skor nemusela som predcasne rodit a mat teraz Maťka v inkubatore

katkaajurko
20. feb 2016

@1tinulienka1 fiha, a co sa vlastne udialo,ak sa mozem spyytat? ved to by hematologovia mali vediet,nie?? ako sa to u teba vyvijalo?

tamimacko
12. júl 2016

@smoulinka13 ano naj do brucha a nie v chladnicke nie o to by ta viac stipali. Izbova teplota a tma. 🙂

aristokratka
20. sep 2016

Nemate niekto nazvys fraxik?

tamimacko
20. sep 2016

@aristokratka je otrasne ho zohnat aj z receptom ;( kolkatku berias a aky?

igorfuxo
20. sep 2016

skus heparoidom natierat. ja mam tiez hrce, modriny, strasne ma svrbi brucho. no co ti poviem, brucho do plaviek 🙂

igorfuxo
20. sep 2016

@aristokratka aky potrebujete?

aja2015
20. sep 2016

@aristokratka ahoj. Mam 0,3 fraxi. Mala by si zaujem?

aristokratka
21. sep 2016

@aja2015 napises viac do ip prosim

aristokratka
21. sep 2016

@igorfuxo 0,3ku

igorfuxo
21. sep 2016

tak nic, ja mam 0,6 forte.