Ako ste fungovali po serkláži?
Ahojte, som v 18+2 t zacala som sa zvnutra otvarat cca na 2 cm tak ma zasili. O serklazi je tu vela tem, ale skor starsich a neskor robenych. Mna by zaujimali infosky ako ste fungovali, ci ste len lezali, ci ste aj varili a take lahke domace prace robili, ci ste chodili aj na male prechadzky a pod. kolko tyzdnov ste takto vydrzali? Take prakticke rady od zien, ktore podobne zazili....
@vianocnydarcek7 u mňa to bolo dosť nepríjemné, ale vydržať sa to dalo, dr. bol šikovný trvalo to iba pár sekúnd.
@vianocnydarcek7 vôbec ani som to necítila a teraz už druhý týždeň čaká kedy pôjde von... v piatok mám termín a akosi sa mu nechce....
@vianocnydarcek7 nie, vôbec to nebolelo... tiež som sa toho dosť obávala, nakoniec som to vôbec necítila
@miriam2908 @zuzana781 @bebiss dakujem ☺. Mne vcera povedala doktorka ze to moze boliet a ja mam tie stehy 2 😕. Uz nejako vydrzim, ved ja hrdinka chcem rodit bez epiduralky 😀
@marienka77 Aj u mňa tak bolo, a pri druhom tehu zasivana som nebola, robila som do konca 33.týždňa, a mala som vtedy skoro 41 rokov.
mna vyberanie stehov vobec nebolelo, ani som to necitila....vobec
@burka8 a v kolkom tyzdni si rodila druhe babo ked si nebola zasita?
@marienka774 40+2tt, teda dva dni po termíne.
Ahojte, chcem sa spytat, ako casto ste mali poradnu po siti a ci Vam vzdy na poradni aj krcok kontrolovali lekari?
@angelikas Ahoj, ja som mala poradnu kazde 2 tyzdne a vzdy mi pozerali krcok.
angelikas Ahoj som teraz v 33.t a mi dal poradnu doktor az 7.9 co sa mi zda dost neskoro... ale inak vzdy kontroluje aj krcok
@miselitina to uz si krasny tyzden... 33 tt som si dala metu, co musime vydrzat....
I ked teda najradsej by sme vydrzali co najdlhsie. lezis po serklazi? V ktorom tt ti to robili a ako sa sprava krcok? Drzi, ci sa skracuje?
@miselitina aha prepac... Uz som si precitala. ty si to teda mala dost kriticke. Pevne dufam ze vydrzime ako ty... ❤
Tak mne vcera ten steh pustili, nebolelo to, skor to bolo troska neprijemne... a troska som zakrvacala...nechali si ma v nemocke na 2 dni lebo ako mi to prestrihli tak mam ze "krcok zajdeny a na prst som priechodna".. nemali ste to tak niektora? Neviete ci mozem este nejaky tyzden vydrzat aj takto bez krcka na prst priechodna?
@horalka007 pri prvom tehu som bola na porodnej sale v 35tt vraj otvorena na 10... lenze kontrakcie prestali a kedze plodova voda neodtiekla tak som si pobudla este tyzden v nemocnici... porodila som v 36tt. (vtedy som nebola sita, len tym chcem povedat, ze to moze byt aj hned aj nemusi)
@horalka007 ahoj, ako si dopadla?
@vianocnydarcek7 no po 3 dnoch ma poslali domov... krcok zajdeny na 2 cm otvorena, ale nemala som kontrakcie a voda mi neodtiekla... tak teraz som doma a zijem v obavach ze co a ako... prveho syna som rodila dost narychlo... 😠 dufam, ze vsetko dobre dopadne...
Takže už sme doma aj Matejom museli mi púšťať vodu lebo na 3 cm otvorená a 3 dni nič... ale potom už to šlo šup-šup... sme zdravý aj váha pekná 3,7kg a 52cm... ale potrápil ma..... 😉
@zuzana781 gratulujem 🙂 vela zdravicka... a ak sa smiem spytat bola si otvorena dlhsie ci iba tie 3 dni... lebo ja nemam krcok a som cca na 1,5 otvorena... a som z toho prec, ze ci to tak bude dlho alebo ako...
@zuzana781 gratulujem a zelam hlavne vela zdravicka ☺. Mne chceli stehy vyberat teraz v pondelok ale nakoniec to zmenili ze ak bude vsetko ok tak este tyzden nehaju.
@horalka007 otvorená som bola od piatku a nechali si ma v nemocnici stále chodili a pýtali sa že či mám bolesti a nič... už som bola nešťastná tak potom že pustia vodu lebo už bol po termíne a aj vek (38) hral svoju rolu.... ale ako pustili vodu tak sa to rozbehlo....
@vianocnydarcek7 mne dala pani doktorka vstrebateľné tak ako sa sprchujem tak si všímam ako po troške vypadávajú ale ako bol veľký tak som zaštopkaná a sedím len na pol zadku.....
Tak v pondelok mi vybrali stehy, dalo sa to celkom zvladnut. Dneska rano mi odisla hlienova zatka. A mam bolesti ako menstruacne priblizne kazdych 20 minut tak rozmyslam ci skocit do nemocky.
@vianocnydarcek7 nech ti vsetko dobre dopadne 🙂 potom daj vediet, ako si pochodila...
Ahojte baby boli vyberanie stehov po serklazi? A ako to robia ambulantne nemusím zostať v nemocnici?
@horalka007 uz sme traja. 24.8. o 20:30 prichod do porodnice a 23:25 bol drobec na svete 😊 . A to sme sa este o piatej poobede prechadzali lebo ani naznak na porod.
@detki mna to nebolelo vobec, je to len trosku neprijemne. A nemusela som tam zostat. Vybrali stehy, isla som na ctg zaznam a domov. Ale tyzden predtym vraveli ze tam zostanem a ked vybrali stehy tak to drzalo a nebol dovod aby ma drzali v nemocke. To bol pondelok. A v stredu pred polnocou som porodila 😊
@vianocnydarcek7 gratulujem.. To je krasna odmena za tie mesiace lezenia.😉 vela zdravicka.
dufam ze aj nam sa tak podari. tiez ma sili v 23tt.

@bebiss aha, vdaka...lebo mne ho uz maju vybrat v 36 t a lekar mi povedal, ze ak by sa mi zarezaval tak by som asi zakrvacala tak mal teda pravdu... 🙂 Ja som tiez tak iba jest, lezat, wc, kupelna...mne ale zatial drzal...