Ako ste rodili pri antidepresívach? Prirodzene či sekciou?

danielkadandy
21. sep 2020

Uzicvvam ich od 15tich kvoli uzkostiam, momentalne beriem seroxat. Nebolo vraj rozumne ich uplne vysadit v tehotenstve, tesim sa ale z toho ze som len na stvrtinovej davke pocas tehu a citim sa ok aj vdaka zmene hormonov. Doktor mi radil kludne aj celu davku. No ja som trvala na tom skusit to znizit a vdaka Bohu az na stvrtku som zisla a uplne v pohode cele tehotenstvo.

No doktor psych.mi odporuca vzhladom na to ze som uzkostliva a uzivam tie lieky, teda odporuca mi sekciu. Aj mi ma papier k tomu vystavit.
No ja som z toho trochu taka neista...strasne by som chcela prirodzene (aj ked pravda je ze sa toho bojim a tak si len polezim uspia ma a nemusim sa trapit) , no chcela som to hlavne kvoli babatku, lebo je to vraj zdravsie pre neho ked prechadza tymi porodnymi cestami atd.
Ale samozrejme ak sa neda tak sa neda...
Nemate z tym skusenost ??
Je pravda ze netusim ako v tej chvili ked to na mna pride budem reagovat, ci sa nezostresujem a nepride nejaka silna uzkost...on spominal aby nenastali komplikacie zeby museli kliestami alebo zvonom vytahovat...to nechcem ani ja ...hm :/
Do teraz som to neriesila, ze sak berem stvrtku a som v pohode ale kedze sa mam pravidelne ozyvat psych.ako zvladam tak mi to dnes hovoril a tiez nech si zbehnem k nemu pre papier aj napriek tomu ze berem tu stvrtku to odporuca, hm :/

adula12
21. sep 2020

pre dobro dietata, asi si daj radsej sekciu.

elizuella
22. sep 2020

@danielkadandy Ahoj. Nie som odbornik. Treba si najst porodnika, ktoremu budes doverovat a preberies to s nim. Mozes si ho zazmluvnit a mozete sa dohodnut, ze skusite prirodzene, ked bude problem da to potom on sekciou.
Ono, ist rovno sekciou tiez nemusi byt vyhra. Ked by si mala hladky prirodzeny porod, tak to je tisickrat lepsie skusit ako hned z fleku sekciu. To rozrezane brucho je velmi bolestive, pricom po vaginalnom porode mozes byt ovela skor fit.
Najlepsie hladat niekoho kto sa orientuje v tej psychiatricko porodnickej oblasti, kto casto "rodi" taketo zeny. Kamoska ma psychozu, s krizami dala teho bez liekov a porodila normalne, vaginalne, bez problemov.

danielkadandy
autor
22. sep 2020

@elizuella hej presne tak aj mna napadlo

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre