Ako získať predpis na Clexane počas tehotenstva?
Ahojte baby. Vedeli by ste niektorá ako postupovať v m9j9m prípade? Som tehotna v 24 tt a kvôli mutacuam a trombofilnym stavom si musím pichať clexane. V pondelok som bola na hematologii a mali mi dat recept, no nestalo sa tak. V stredu som volala, ze pošlú. Nič. Vo štvrtok som znovu volala , ze co stále volám, pošlú ho
Samozrejme nič
Dnes volám a ze lekárka neordinuje a až v utorok mam zavolať. Čiže to už bude týždeň bez liečby. Obvodná mi to nemôže predpísať, lebo nemám žiadne papiere z jenstologie, gynekolog ma dovolenku a tiež ze druhý nepredpise
Mam nejaké možnosti ešte dostať sa k liekom? Ďakujem za rady
@anonym_autor to je zapeklita situcia veru, ak nemas papier na zaklade coho odporucaju liecbu, iny dr ani nemoze vediet ktory clexan mas brat. Kazdpadne budes asi musiet vyckat, kym jeden z dr zacne ordinovat po dovolenke
@anonym_autor mne predpísala balik ked som potrebovala rychlo pred dovolenkou aj obvodná
v karte mas napisane že to mas brat, najdes to v rmaci spravy od lekara. na zaklade toho ti to predpise odvodny, gyndos alebo dany hematolog. nik iny a verim že ma daný dr zastup
v karte mas napisane že to mas brat, najdes to v rmaci spravy od lekara. na zaklade toho ti to predpise odvodny, gyndos alebo dany hematolog. nik iny a verim že ma daný dr zastup
@bykaterina a to nájdem v appke dôvery tu spraví of lekára? Ona ordinuje len pondelok až štvrtok, piatky nie a priamo mi druha lekárka povedala, že za ňu mi predpisovať lieky nemôže
@anonym_autor ak máte známeho lekárnika tak požiadať o vydanie lieku s prísľubom donesenia receptu ale fakt vám musí veriť. Ak gynekológ sleduje maily tak mu napísať mail s dobrým predmetom aby si ho otvoril
@mullerova46 mail som napísala, tak uvidím
@mullerova46 mail som napísala, tak uvidím
@anonym_autor držím palce, môj gyn pozerá maily aj počas dovolenky a takéto prípady stále vyrieši
@anonym_autor A keď skúsiš zájsť na gynekológiu do nemocnice?
Mala som tiež podobný problém keď som čakala druhého syna ale vtedy to bolo že nedostupný liek. Fraxik som nemohla mala som naň reakciu a clexan vtedy nebol nikde.
Ešte možno obvoďák by mohol predpísať. Alebo zohnať zatiaľ ak niekomu ostal nespotrebovaný.
@anonym_autor to bol prvý predpis?ak áno, tak už vydržíš, ale to by si hematology nemal dovolit
@bykaterina Mne napr. gynekológ toto predpísať nemohol, ale nakoniec som ho ukecala aspoň na jednu krabicu aby som neostala bez. Nejak že by mu to neprešlo cez poisťovňu a mal by z toho zle.
Tiež mi na hematológii predpisovali liek 3 dni.
@anonym_autor to bol prvý predpis?ak áno, tak už vydržíš, ale to by si hematology nemal dovolit
@anonym_a6dae4 nie nie, v podstate väčšinu života sa liečim na hematologii. To uz mam stovky injekcii za sebou, len vždy iná dávka.
Tak napokon som to vyriešila úplne inak. Muž išiel do lekárne, a keďže chodíme stále do tej istej, tak mu dali jedno balenie na dobre slovo. Ja som sa registrovala na online lekár a tam popísala situáciu. Lekár mi odpísal, ze to vyhodnotil ako núdzový stav a poslal recept.
O budúci týždeň sa z ambulancie nepohnem, kým nebudem mat v appke, že mám nový recept
Tak napokon som to vyriešila úplne inak. Muž išiel do lekárne, a keďže chodíme stále do tej istej, tak mu dali jedno balenie na dobre slovo. Ja som sa registrovala na online lekár a tam popísala situáciu. Lekár mi odpísal, ze to vyhodnotil ako núdzový stav a poslal recept.
O budúci týždeň sa z ambulancie nepohnem, kým nebudem mat v appke, že mám nový recept
@anonym_autor super ❤️
@anonym_autor super ❤️
@mullerova46 ved za ten nápad s lekarnou ďakujemtebe, hneď som volala mužovi, nech to skúsi, lebo fakt už vedia, že tam chodíme. Mne by prvotne lekaren ani nenapadla ze len tak dajú. Fakt ďakujem ❤️
@mullerova46 ved za ten nápad s lekarnou ďakujemtebe, hneď som volala mužovi, nech to skúsi, lebo fakt už vedia, že tam chodíme. Mne by prvotne lekaren ani nenapadla ze len tak dajú. Fakt ďakujem ❤️
@anonym_autor netreba si to nechávať na poslednú chvíľu takéto vecí. Ale o Tom predpisovani a neprdpisovani je len o ochote zastupujúceho lekára.
@bykaterina Mne napr. gynekológ toto predpísať nemohol, ale nakoniec som ho ukecala aspoň na jednu krabicu aby som neostala bez. Nejak že by mu to neprešlo cez poisťovňu a mal by z toho zle.
Tiež mi na hematológii predpisovali liek 3 dni.
@3petka no tak to pekne kecal. Lebo ak to máš na hemato diagnózu tak musí predpísať. To že má v paží to je druhá vec.
@3petka no tak to pekne kecal. Lebo ak to máš na hemato diagnózu tak musí predpísať. To že má v paží to je druhá vec.
@bykaterina neviem keď som bola v núdzi dal mi recept. Potom už nebolo treba.
@anonym_autor netreba si to nechávať na poslednú chvíľu takéto vecí. Ale o Tom predpisovani a neprdpisovani je len o ochote zastupujúceho lekára.
@bykaterina keďže mi predpísala naposledy iba jeden balík s tým, že mám prísť na kontrolu. V krabičke boli ešte 4 injekcie. Takže časovo sa to veľmi nastaviť lepšie nedalo.

@anonym_autor ak máte známeho lekárnika tak požiadať o vydanie lieku s prísľubom donesenia receptu ale fakt vám musí veriť. Ak gynekológ sleduje maily tak mu napísať mail s dobrým predmetom aby si ho otvoril