icon

Ako zistiť únik plodovej vody v tehotenstve?

Dnes o 17:46

Ahojte, som 36 tt, keďže je dosť horko a potom sa, často mám premočené nohavičky, ktoré si mením viackrát za deň, čo keď nespoznáte odtok plodovej vody. Ako zistím, že by som mala ísť do pôrodnice?

anonym_aed82d
Dnes o 17:47

Plodová voda nemusí odtiecť vôbec. Mne neodtiekla ani raz.

anonym_9b4315
Dnes o 17:49

no mne odtielka len pri prvom pôrode a to bolo toľko vody, ako keby som bola na malej :D

anonym_e2ff73
Dnes o 17:50

@anonym_autor mne praskla voda, vedro vody si vsimnes a budes vediet...v porodnici mali vlozky s nejakou latkou ked bola fialova bola to plodova voda

danielahamar
Dnes o 18:39

Ak dáš klasickú vložku, preteka

autor
Dnes o 18:42

Čiže mala by som spoznat? A ak by som náhodou nespoznala, začali by mi po odtoku aspoň kontrakcie? Ktoré by ma na to upozornili?

anonym_e9d70b
Dnes o 19:15
@anonym_autor

Čiže mala by som spoznat? A ak by som náhodou nespoznala, začali by mi po odtoku aspoň kontrakcie? Ktoré by ma na to upozornili?

@anonym_autor Neexistuje, ze si to nevsimnes. Ako by si sa zrazu a nahle pocikala… a bude ti tekat do porodu. Klud

armygirl1
Dnes o 19:23

Ja som bola 37tt ked mi jeden vecer asi kazdu pol hodinu uslo trochu vody, ale nevedela som ci to je moc alebo plodova voda. V noci mi to uz nedalo tak som zobudila muza a sli sme do porodnice pre istotu. Bola to plodova voda a hned rano mi vyvolávali pôrod...Ale vraj sú take vlozky ktoré sa nejako sfarbia ak je to plodová voda

michaela329
Dnes o 19:35

Mne sa to stalo a to teda poznať. Je to ako keď máš svoje dni a vyjde zrazenina - taký ten nával. Také to bolo, keď mi odchádzala v 16tt po MA. No a potom v druhom tehotenstve sa mi spustil odtokom pôrod - tej vody bolo hodne, tiekla 😬 Takže to fakt bolo rozpoznateľné...a prišli aj kontrakcie.

titla
Dnes o 19:43

Tiež som rodila v lete, horucavy, spotena, vytoky. Voda mi zacala odtekat po kvapkach. Niekolko hodin som si myslela, ze ide o vytok. Ale uz mi to bolo podozrive, tak som sla do porodnice na Temesvariho test a ten potvrdil plodovu vodu. Kontrakcie ziadne, naruseny plodovy obal, z dvodu rizika infekcie nasadili ATB.
Na tvojom mieste idem do porodnice overit si to.