Ako zistiť únik plodovej vody v tehotenstve?
Ahojte, som 36 tt, keďže je dosť horko a potom sa, často mám premočené nohavičky, ktoré si mením viackrát za deň, čo keď nespoznáte odtok plodovej vody. Ako zistím, že by som mala ísť do pôrodnice?
no mne odtielka len pri prvom pôrode a to bolo toľko vody, ako keby som bola na malej :D
@anonym_autor mne praskla voda, vedro vody si vsimnes a budes vediet...v porodnici mali vlozky s nejakou latkou ked bola fialova bola to plodova voda
Čiže mala by som spoznat? A ak by som náhodou nespoznala, začali by mi po odtoku aspoň kontrakcie? Ktoré by ma na to upozornili?
Čiže mala by som spoznat? A ak by som náhodou nespoznala, začali by mi po odtoku aspoň kontrakcie? Ktoré by ma na to upozornili?
@anonym_autor Neexistuje, ze si to nevsimnes. Ako by si sa zrazu a nahle pocikala… a bude ti tekat do porodu. Klud
Ja som bola 37tt ked mi jeden vecer asi kazdu pol hodinu uslo trochu vody, ale nevedela som ci to je moc alebo plodova voda. V noci mi to uz nedalo tak som zobudila muza a sli sme do porodnice pre istotu. Bola to plodova voda a hned rano mi vyvolávali pôrod...Ale vraj sú take vlozky ktoré sa nejako sfarbia ak je to plodová voda
Mne sa to stalo a to teda poznať. Je to ako keď máš svoje dni a vyjde zrazenina - taký ten nával. Také to bolo, keď mi odchádzala v 16tt po MA. No a potom v druhom tehotenstve sa mi spustil odtokom pôrod - tej vody bolo hodne, tiekla 😬 Takže to fakt bolo rozpoznateľné...a prišli aj kontrakcie.
Tiež som rodila v lete, horucavy, spotena, vytoky. Voda mi zacala odtekat po kvapkach. Niekolko hodin som si myslela, ze ide o vytok. Ale uz mi to bolo podozrive, tak som sla do porodnice na Temesvariho test a ten potvrdil plodovu vodu. Kontrakcie ziadne, naruseny plodovy obal, z dvodu rizika infekcie nasadili ATB.
Na tvojom mieste idem do porodnice overit si to.

Plodová voda nemusí odtiecť vôbec. Mne neodtiekla ani raz.