Ako zmierniť vracanie počas tehotenstva?
Ahojte co vam pomohlo alebo existuje nieco co naozaj pomohne proti vracaniu ? Celý den nemozem fungovať vkuse ma napina ja vlastne ani nevraciam poriadne len ma napina do kedy nezaspim rano stanem pár hodín ok a potom to zacne uz to nezvládam ☹️ mam s toho depky tehotna som 6 týždňov uz idem do 7 vdaka za rady
@bely46 GASTROCYNESINE mi pomohlo toto tehu
@bely46 ja som toto mala tak v začiatkoch a potom som začala zvracať tak 10-11 týždeň. A to mi trvalo. Tak do 18 tyzdna. Ale nezvracala som stále tak 1-2 krát do týždňa. To napínanie mám aj teraz koľkokrát. Mne pomohlo sa len najesť. Väčšinou nejake suchare, dupetky som jedla alebo proste rožok a take. Neskôr som si na to už zvykla že je to súčasť. Čo sa mi vôbec neosvedčilo bolo sladké raňajky nejaké cereálie s mliekom a tak to išlo zo mna rovno von.
@bely46 choď k svojej gynekologičke, povedz jej o tom a predpíše ti lieky proti vracaniu. Inak nepomáha asi nič. Možno v začiatkoch coca cola trochu.
Ahoj, mne pomahala Artezka voda, nosili mi od Lucenca. Inak mi nechuti, ale pocas tehu obrovska pomoc.
Mne nepomohlo nic, jest po malCh kúskoch , cola, fatra,… zázvorový caj silny po mini duskoch. Zázvorové cukriky.
A XONVEA lieky si daj predpísať. To ta zachráni. Ja som to dostala az ked mi uz zacalo byt dobre, tak som to nevyužila, az vtedy to prislo na nas trh 🙂 2,5 r dozadu.
Dávno si mala byť u gynekológa, aby ti predpísal lieky.
ešte troška treba vydržať o pár týždňov sa to zmení
@anonym_db28c9 alebo aj nie, ja som zvracala polovicu tehotenstva, bola som tak vyčerpaná, slabá, že sa mi nechcelo žiť, moja známa až do pôrodu, ešte aj počas neho.
@bely46 rieš to s lekárom, čo viem, pomáhajú zázvorové lízatká, jesť často v maličkých porciách, najesť sa ráno ešte pred tým, ako vstaneš z postele, najesť myslím pár piškót a čaj z termosky, vyskúšaj, možno ti niečo pomôže
Nech ti lekár predpíše xonveu, užívaj každý večer, mňa tiež len napína a vracala som len raz, som v 11tt a od minulého mám už aj dni kedy to je ok ale umyť zuby je stále nemožné 🫣🙏
No baby nie kazdy lekar predpisuje, moj vobec ani ked zena dokolecka grca, pre neho su tie lieky no go, cize na toto sa nespoliehat za mna. Ale skusit to moze. Za mna trosku coly moze pomoct, zazvorove lizatka. A proste vydrzat to. Ja som zvracala dlho a bolo to dost intenzivne. Moj lieky odmietol, ale este mozes infuzky u vseobecaka, to tiez vie dost pomoct. Tak riesili mna. Lebo xonveu mi vseobecny nemohol dat v tehu bez gyn
No baby nie kazdy lekar predpisuje, moj vobec ani ked zena dokolecka grca, pre neho su tie lieky no go, cize na toto sa nespoliehat za mna. Ale skusit to moze. Za mna trosku coly moze pomoct, zazvorove lizatka. A proste vydrzat to. Ja som zvracala dlho a bolo to dost intenzivne. Moj lieky odmietol, ale este mozes infuzky u vseobecaka, to tiez vie dost pomoct. Tak riesili mna. Lebo xonveu mi vseobecny nemohol dat v tehu bez gyn
@kiki68 a si mal bezproblémové tehotenstvo ? Lebo mne ani nenaznačil že by nemohol a sám mi to ponukol
Dakujem vam za rady dievčatá , ja som strasne slabá povahovo a riadne namna idu depky z toho uz ☹️
@kiki68 a si mal bezproblémové tehotenstvo ? Lebo mne ani nenaznačil že by nemohol a sám mi to ponukol
@modratrixie nie, u mna kazde tehu problemove. Ale moj je zasadne proti. Zial tu je to asi Trend, v nemocke tiez ze nie, ze to nechcu davat. Prezila som.
@bely46 gynekológ mi povedal že lieky na to nemôže predpísať. Tak som si ked som to už nevedela vydržať dala 1/4 kinedrylu 🙈
@bely46 gynekológ mi povedal že lieky na to nemôže predpísať. Tak som si ked som to už nevedela vydržať dala 1/4 kinedrylu 🙈
@anonym_d3e8c6 co to je? Nejaké lieky proti nevoľnosti ? A pomohlo? Ja som objednaná vo štvrtok k mojej gyn. Zbytocne by som tam sla skor ked niesol objednaná sestričky su tam strasne zákerne a nezoberú ma tak musim počkať do štvrtka uz
Skús Antimetil to sú zázvorove tabletky na voľný predaj. Trochu to zmierni.
A presne tak, sleduj si kedy ide hlad na teba tak zjedz piškotky, trochu pečiva, častejšie menšie porcie. Trochu Cola originál. Žiadne light Zero, ale klasická cola pár glgov sem tam. Aj kavovina Inka je fajn ma trávenie.
@anonym_d3e8c6 co to je? Nejaké lieky proti nevoľnosti ? A pomohlo? Ja som objednaná vo štvrtok k mojej gyn. Zbytocne by som tam sla skor ked niesol objednaná sestričky su tam strasne zákerne a nezoberú ma tak musim počkať do štvrtka uz
@bely46 áno sú na nevoľnosť a dosť pomáhajú, minimálne o polovicu pomôžu, ale sú dosť drahé 20 tabliet 31-35€ … a mala by si zmeniť gynekológa na takého ktorý ma normálny personál 🙂🙏ja som tiež menila a je to úplná paráda
@bely46 áno voľnopredajne lieky, dávam si ich vzdy do lietadla. Ale samozrejme ako každé sa neodporúčajú tehotným
Doktorka je strasne zlata Mila poradí vo všetkom milý clovek len zmenila sestričku a zobrala dve nove a tie su mladé a dosť drzé ale stym sa neda nic robit je tu jediná žena ktorá je gyn. Inak len dvaja chlapi stary a k tym by som nechcela ist

ešte troška treba vydržať o pár týždňov sa to zmení