Ako zvládať tehotenskú cukrovku a jej riziká?
Dnes - v 24. tt - mi zistili gestacny diabetes, tehotensku cukrovku - hladina glukozy po dvoch hodinach od vypitia glukozy - 9,27 mmol/l. (maximalna pripustna hodnota je 7,8). 😒
Moc som mala cistu. Ketolatky negativne.
Musim zacat s dietou (znizit musim dokonca aj prijam ovocia, jedla som aj kilo nektariniek denne), a hlavne si sedem krat za den merat glukozu v krvi. Kazdych 14 dni budem chodit na kontrolu ku diabetologicke. ☹
Musim sa snazit znizit hodnoty glukozy na cca. 3,4 mmol/l. 😒 Inak hrozi: velke dieta (zatial ma normalnu velkost) rizikovy (predcasny) porod, pripadne hypoglykemia u mojho dietatka: znizene svalove napatie, drazdive alebo apaticke spravanie, novorodenecka zltacka az po nepravidelne dychanie a krce. ☹
Chcela by som sa opytat zien, ktore mali tehotensku cukrovku (pripadne ak poznate niekoho, kto mal tehotensku curovku)... ake mali problemy pocas tehotenstv, pri porode a ako su na tom ich deti. Dakujem
Ahoj holky, bola som na OGTT a zistili mi zvýšenú hodnotu glykémie, ale až po tých 2 hodinách.
Moje hodnoty:
Nalačno: 4,87
Po 1 hodine: 9,64
Po 2 hodnách: 10,23
Je to normálne, aby po 2 hodinách bola ta glykémia vyššia než po 1nej hodine? Hlavne keď prvé dve hodnoty sú v norme? Mali ste to niektorá tak?
Bany moj tedt dopadol takto:
Na lacno 5.2 po vypiti glukozy po hodine 13.1 a po dalsej hodine 10.3
Teraz musim navstivit diabetologa :(
Som celkom s toho vystrasena :'( Je tu taka maminka co mala podobne hodnoty?
baby dnes som bola na teste výledky:
1.na lačno 4,09 2. po hodine 9,35 3. po dalšej hodine 8,77
moč U -GLU3 pozit.
čo si myslíte je to ako tak v norme? Ďakujem 😉
Ahojte som rada, ze tu je takato tema. Ja totiz neviem momentalne co mam robit. Na zatatovom teste v 28 tt mi zistili gestacny diabetes s hodnotami na lacno 5,6 po vypiti glukozy po hodine 9,7 a po dalsej 9. Tak mi v ten den brali aj krv zo zily diabetologicka mi povedala, ze to nie je take hrozne treba len dietovat a vynechat sladke. Samozrejme ze zo zaciatku som sa zlakla ako tak to dodrziavala no potom som si vyskusala dat aj sladke aspon nieco lebo som mala hroznu chut a hodnoty boli vzdy v norme. Dokonca na kontrole som mala tiez vysledky ok a povedali mi, ze mam prist na kontrolu az po dojceni. No teraz som v 33tt a uz 3 dni dozadu mam na lacno hodnoty 5.6-5.7 co inokedy som mala pod 5 a 2 hodiny po jedle kedy ako to mi skace ale tak od 6.5-7. Ale mala som uz aj nad 7. Moze to byt aj vyssim stadiom tehotenstva? Mam ist zase k diabetologovi alebo staci upravit stravu lebo stale jem vsetko len sladke uplne minimum vlastne skoro nic, sladene napoje nepijem a biele pecivo nejem.
Ahojte, prosim vas, je normalne, ze pri tehotenskej cukrovke vaha klesa??dakujem
Ja som pribrala 16kg, kým mi nezistili tehotenskú cukrovku. Potom už ani kilo až do pôrodu. V nemocnici som nechala hneď 10kg a zvyšné odišli do pár mesiacov. Vďaka diéte som teda takmer hneď po pôrode bola na svojej váhe. Bohužiaľ cukrovka mi ostala ☹

@foofee na tvojom mieste by spm sa nestresovala. Hlavne ananas v tomto pripade ma dost vysoky GI. Babatku to neskodi.