icon

Ako zvládať úzkosti a depresie v tehotenstve?

novipe
11. mar 2025

Dobrý deň prosím Vás žienky. Zhoršili sa Vám v tehotenstve úzkosti a depresie alebo sa u vás objavili v tehotenstve ? Ako ste to zvládli ? Už týždeň beriem zvýšenú dávku antidepresív Cipralex no ešte samozrejme neprišlo úplne zlepšenie a bojím sa že budem trpieť celé tehotenstvo. Vôbec sa nedokážem tešiť na dieťatko som v 9tt a to bolo vymodlené a veľmi som sa naň tešila. Jedno dieťa už mám vtedy som ešte úzkosťami netrpela.

zmrzlinka2021
11. mar 2025

@novipe počkaj ešte 7-10 dní. Určite bude lepšie. Tie AD sú veľmi dobre

kiki68
11. mar 2025

@novipe moze to prejst, aj nemusi, mala som cele tehu tieto stavy a po porode bum, nic, ani naznak. V dalsom tehu teraz nemam nic, prave naopak. To su tie hormony . Zvazovala som vtedy lieky, len bola corona a neslo skoro nic. Mne pomohlo pracovat v zahrade, strihat kriky. To ma zachranilo

ronie338
12. mar 2025

Ja som v tehu prestala brat bolo mi z nich zle, brala som do 8tt a potom asi od 29tt alebo 30tt keď mi zase začali po dohode s doktorkou všetko. Každý to ma inak a kým zvýšená dávka zaberie trvá to tak 2-3 týždne

novipe
autor
16. mar 2025

@ronie338 a brala si ich aj po pôrode? Nespustila sa ti poporodna depresia ?

ronie338
16. mar 2025

@novipe brala som aj po pôrode a nespustila sa mi aj keď sme sa báli toho, aj doktorka mala som kontrolu u nej 2 mesiace po pôrode a potom každé 3 mesiace, keď mal malý rok šli sme zase na 2x ročne.

novipe
autor
17. mar 2025

@ronie338 a kojila si alebo ti zastavili laktaciu?

ronie338
17. mar 2025

@novipe kojila ale dostalq som zapal oblečiek brala som atb keď mal 5 týždňov q nechcel odomna ani z fľaše odsate a potom som on prisla úplne ale ani moja mama q sestra nekojili, nie kvôli liekom. Dovtedy som plne kojila už aj v nemocnici a to skm mala sekciu na 3 deň som už odsavat musela tak som mala veľa malý nestíhal toľko jest

kiki68
17. mar 2025

@novipe inak mne sa vobec nespustila poporodna depresia, uz som mala dohodnute centrum, co sa tomu venuje. Ale ako keby utalo, do par hodin som bola ako keby som nikdy ziadny stav nemala. V dalsom tehu sa to zatial tiez nevratilo. Niektore veci clovek asi nepochopi, ze co preco, tie hormony mozu robit rozne veci a nemusia