icon

Ako zvládnuť nechutenstvo v tehotenstve?

1. apr 2025

Ahojte, som v 14.tt a asi mesiac ma trápi nechutenstvo. Nevoľnosti mám od 9.tt, ale nie nejak prehnané, zvraciam asi raz za dva dni, koľko rázy len vodu, ak vypijem viac, napína ma viac krát za deň.
Posledných pár dní mi vôbec nič nechutí jesť. Ledva do seba dostanem kúsok ovocia, či keksu, alebo nutridrink, jogurt, hneď je mi z toho ťažko a ani polievka mi nejde na chuť. Telo si nepýta a ja som z toho zúfalá, lebo som slabá, malátna. Ako proti tomu bojovať?

nika_val
1. apr 2025

Ja som mala tieto pocity na začiatku celodenné (tak v 6tt-9tt) a potom to zostalo už len ráno (doteraz neraňajkujem lebo neviem do seba nič dostať, necítim hlad, som v 18tt)
No na začiatku som to riešila tak že som sa nútila jesť, povedala som si že musím a tak som si v rozvrhnutých časových intervaloch vždy dala jesť (aj keď som hlad necítila).
Snažila som sa jesť jedla ktoré mám fakt že rada 🙂

lucia23529
1. apr 2025

Mne nechutilo nič. Všetko čo sa dalo som vyvracala. kúpila som si také lizatko na nechutenstvo a vracani pri tehotenstvo a konečne som aspoň raz za čas do seba niečo dala ale prvé 3 mesiace som takmer nic nezjedla a len chudla. Po 4 som začala priberať a cosi som už zjedla ale vracala som až do 7 mesiaca 😀