icon

Ako zvládnuť panickú poruchu v tehotenstve?

layla1
13. sep 2018

Dievčatá ktoré trpíte panickou paruchou ako ste ju zvládali v tehotenstve? Nechcela by som brať žiadne lieky ale nie je mi veľmi dobre.Máte nejaké rady pre mňa?

viktoriam84
13. sep 2018

Mne lekárka povedala že keď niečom psychicky ja v pohode tak aj na babo sa to prenáša tak preto mi kázala radšej nech beriem ....

lenka_21
13. sep 2018

@layla1 ries to s psychiatrom co ti dal lieky. Ja som brala Ixel a Rivotril pocas celeho tehu. Mne Dr.nedoporucovala vysadit, vraj to zhorsi moj stav. Maly je uplne v pohode...

kika691
13. sep 2018

@layla1 tak ako tebe....pocit na odpadnutie....vysoký tep...na zblaznenie....

viktoriam84
13. sep 2018

@lenka_21 ixel je AD.?

layla1
autor
13. sep 2018

@lenka_21 a tie lieky čo si brala tak si brala cele tehu? Mne nebolo nič zo začiatku až teraz posledny týžden mam veľmi zle stavy som v 18tt.

layla1
autor
13. sep 2018

@viktoriam84 a teraz sa citiš dobre?? k tym AD berieš aj xanax alebo neurol či ti nič netreba?? a aké davky liekov berieš?

lenka_21
14. sep 2018

@layla1 ano Ixel je AD...

viktoriam84
14. sep 2018

@layla1 nie zatiaľ mám ešte take stavy na nič ...to asi trvá kým záberu take lieky po dlhšom čase pauzy

jerryjanka
14. sep 2018

inak ja som mala dohodnute aj zastavenie laktácie, ide o to že bežne neberiem len SSRI ale SRNI to je taka vyššia rada AD, a laktacia by mohla sposobiť psychozu, a to som riskovať ,nechcela, a ani riskovať s tymi liekmi dojčiť som nechcela.

layla1
autor
14. sep 2018

@jerryjanka ja dojčiť ani nechcem a asi ani nebudem mocť, ja mam totiž aj zeleny zakal a teraz som bez liekov a šalejem bez nich.Oči ma bolia neskutočne.

layla1
autor
14. sep 2018

@viktoriam84 to do 3 týždnov AD zaberu, síce berieš malú dávku takže to je nič.

viktoriam84
14. sep 2018

@layla1 tak mohli by kedze uz asi dva tyzdne mam spanok uplne hrozny ...:(

layla1
autor
15. sep 2018

@viktoriam84 písala som ti poštu.

mergimar
15. sep 2018

Ahoj. Ja som prežila dve tehitenstvá s panickou poruchou, depresiou a bez liekov. Chodila som v KE na jazero ku psychologicke. Najviac vsak pomaha, ked sa vies niekomu vyrozpravat, o tom, co ta trapi, coho sa bojis, o com premyslas a tak. Hlavne tak casto, ako to potrebujes. Hoci sa vyzaluj tu, na MK, ked nemas s kym tieto veci prebrat. Okrem toho neizoluj sa, chod casto na vzduch, aj ked sa ti nechce. Chod na kazdodenny nakup dalej od domu, aby si sa trochu viac presla, aby si svoje myslienky odputala od seba. Cim castejsie sa ti to podaru, tym ti bude lepsie. Zamestnaj sa niecim stale.

dominika_sk
15. sep 2018

Na fb existuju dobre sukromne skupiny, som ich členom. Je tam vela tehotnych žien, myslim že by ti to pomohlo

layla1
autor
16. sep 2018

@mergimar Presne to robím chodím vonku stále, stále niečo robím ale neviem ovládať myseľ. Proste to nezvládam.Neviem aké si mala stavy ty ale ja mam teraz hrozné.Pred tehu si brala lieky?

layla1
autor
16. sep 2018

@dominika_sk nechodím na fb, ty máš tiež panickú poruchu či?

dominika_sk
16. sep 2018

@layla1 ano velmi ťažku už 11 rokov

dorottka
16. sep 2018

@layla1 partner, rodina inak? Su oporou? Pytam sa len za to, pretoze roky som mala panicku poruku aj ja - paradoxne, ked som sa konecne s partnerom po mnohych rokoch rozisla, vsetko postupne odislo a 7 rokov neviem, co je atak. A to nebol ziaden debil, ale vnutornu tenziu som pri nom mala stale, rokmi som si na nu zvykla, ale mozog ocividne nie. Od teba samozrejme nechcem, aby si sa rozchadzala, ale treba sa zamerat aj na tuto stranku - do akej miery sa dokazes uvolnit, citis oporu, mozes byt sama sebou, atd?

layla1
autor
16. sep 2018

@lenka_21 a aké dávky si brala tých liekov?

layla1
autor
16. sep 2018

@dorottka pisala som ti poštu

layla1
autor
16. sep 2018

@dominika_sk pisala som ti

layla1
autor
16. sep 2018

@dominika_sk to je dosť dlhá doba 11 rokov, mna to chytilo pred rokom pobrala som lieky a začala som vysádzať a vtedy som aj zistila ze som tehotná 19 týždnov bolo ok, teraz mam preskoky.

petruska19
16. sep 2018

@layla1 ahoj. Ja som tiez nechcela uzivat tbl.ale bohužiaľ musela mi nasadit Serlift. Najnizsiu davku. Uzivala som cele tehotenstvo. A vsetko je ok ☺

petruska19
16. sep 2018

@ave17 a co odkazes zenam ktore su psychicky ok a pride PP z nicoho nic? Neprajem Ti to zažiť. Psych.poruchy nie su dedičné

mergimar
16. sep 2018

@layla1 Ano brala. Vtedy už asi tri roky. Ako som sa dozvedela, ze som tehu, psych. mi hneď zakâzala liekym, a to mi spôsobilo aj abstinencne priznaky. Mala som take stavy, akoby som dostavala elektricky sok do hlavy, bala som sa vyjst na ulicu. Okrem toho tras, tocenie hlavy, zavrate. Trvalo to asi mesiac.

mergimar
16. sep 2018

@layla1 co sa tyka spanku. Strasne malo som spala. Bala som sa lahnut do postele, pretoze najhorsie ataky som prezila prave v posteli.

layla1
autor
16. sep 2018

@petruska19 najnižšiu davku?? koľko?

layla1
autor
16. sep 2018

@mergimar ale aspon že ti to prešlo po mesiaci, ja zajtra idem za psychiatričkou lebo neviem už vydržať som na dne.

layla1
autor
16. sep 2018

@mergimar presne to poznám