Ako zvládnuť silné migrény počas tehotenstva?
Ahojte ako zvládate s čo robíte ak máte silne migrény počas tehotenstva? Cele tehotenstvo ak mam mat migrény aj 5x do mesiaca ze ledva žijem to neviem ako mam dat. Este pri 2 ročnom dietati..neda sa oddychovat ako ked som bola bezdetna a ani pomoc nemam ze by som pri záchvate isla do postele to prečkať..ďakujem za kazdu radu
@anonym_autor muž? Nemôže si vziat paragraf? OCR? Dovolenku?
Rodičia? Svokrovci?
@anonym_1d188a bohužiaľ nie bývame ďaleko a uz občas len moze ale nie takto casto
počas tehu migrény som ani nemala. Vraj hormonálna zmena. Inak mávam roky rokúce, kde mi pomôže jedine sumatriptan. U mňa migréna značí chladná tichá miestnosť a hlavne si potrebujem ľahnúť.
Skús riešiť lekárom či by si ozaj niečo nemohla.
ja som migrenicka, pocas tehotenstva som mala silne migreny hned ako HCG islo z kopca. Cca od toho 10. tyzdna, trvalo to asi dokopy mesiac a pol. Potom prestali. Byt tebou, tak to riesim s lekarom, lebo Paralen je na to nic..
Riež s neurologom.
Mala som hrozne migreny v tehotenstve. Lieky som nemohla ziadne, tak som si kupila matovy a levandulovy olejcek proti bolestiam hlavy. A natierala som si stale celo, spanky a krk. Myslim ze ten levandulovy mi aspon trochu pomahal. Inak velmi mi pomohla aj thajska protimigrenova masaz, to som nemala migrenu potom niekolko mesiacov, skus pozriet ci nieco take nemas v okoli. Ja som bola vo zvolene.
pred tehu sla som do ruzinova ku klinickemu farmakologu na konzultáciu. beriem AD a triptany. pozrela co presne beriem, zhodnotila moje stavy, moju kompenzaciju a zlozky v liekoch. AD a submatriptan mi nechala. kedze boli zo skupiny prvej volby. zakazala ibuprofén. aj neurol mi dovolila v extra super mega vaznom pripade ( na šťastie som ho ani raz nepotrebovala, ale vyjadrila sa ze naozaj vaaaazny moj stres je viac ohrozujuci pre babo ako min. davka neurola)
tak isto submatriptan mi vie zabrať aj 0.25mg ak ho zoberiem hned na začiatku migreny. atak som vyradena iba pol dna a nie tri.... a predidem tym zvracanie, hladovanie, a zavretie v tmavej izbe bezmoznosti starania o rodinu.
samozrejme ze ja sa nehram na pana bozka a neberiem lieky pre svoje potešenie ale mentalne mi velmi pomohla ta konzultácia. skus aj ty najist ambulanciu klinickej farmakologie a prejsť s odbornikom lieky ktore ti pomahali pred tehu, ci sa neda nieco s toho používať aj teraz.
pred tehu sla som do ruzinova ku klinickemu farmakologu na konzultáciu. beriem AD a triptany. pozrela co presne beriem, zhodnotila moje stavy, moju kompenzaciju a zlozky v liekoch. AD a submatriptan mi nechala. kedze boli zo skupiny prvej volby. zakazala ibuprofén. aj neurol mi dovolila v extra super mega vaznom pripade ( na šťastie som ho ani raz nepotrebovala, ale vyjadrila sa ze naozaj vaaaazny moj stres je viac ohrozujuci pre babo ako min. davka neurola)
tak isto submatriptan mi vie zabrať aj 0.25mg ak ho zoberiem hned na začiatku migreny. atak som vyradena iba pol dna a nie tri.... a predidem tym zvracanie, hladovanie, a zavretie v tmavej izbe bezmoznosti starania o rodinu.
samozrejme ze ja sa nehram na pana bozka a neberiem lieky pre svoje potešenie ale mentalne mi velmi pomohla ta konzultácia. skus aj ty najist ambulanciu klinickej farmakologie a prejsť s odbornikom lieky ktore ti pomahali pred tehu, ci sa neda nieco s toho používať aj teraz.
@anonym_d38da3 ďakujem velmi pekne za túto , presne to casto aj pomáha uz len ten pocit ze pri najhoršom je nejaká možnosť a nie len trpieť.
Paralen .To sa môže v tehotenstve
Paralen .To sa môže v tehotenstve
@anonym_4ca0e4 paralen pri migrene? To si rovno moze dat lentilku.
@anonym_4ca0e4 paralen pri migrene? To si rovno moze dat lentilku.
Mávam migrény roky mala som aj v tehotenstve občas .Za prvé treba si dať hneď ako cíti že začína lebo keď sa už migréna rozbehne Paralen je na to slabý a po druhé to je v tehotenstve dovolené pokiaľ lekár neurci že si môže dať trebárs Ibuprofén
Mávam migrény roky mala som aj v tehotenstve občas .Za prvé treba si dať hneď ako cíti že začína lebo keď sa už migréna rozbehne Paralen je na to slabý a po druhé to je v tehotenstve dovolené pokiaľ lekár neurci že si môže dať trebárs Ibuprofén
@anonym_4ca0e4 suhlasim, ze liek podat okamzite, ako sa zachvat ohlasi. Ale na migrenu je paralen malokedy efektivny. Treba riesit s dr, co ine by mohla, lebo ak to je riadny zachvat, neviem, ako dokaze fungovat. S migrenou mam bohate skusenosti, bohuzial.

@anonym_autor muž? Nemôže si vziat paragraf? OCR? Dovolenku?
Rodičia? Svokrovci?