Alergická reakcia na Clexane

anicka2486
8. mar 2024

Ahojte žienky, je tu niektorá, ktorá mala alergickú reakciu na clexane v podobe vyrážok s pľuzgiermi a fľakmi po tele, ktoré svrbeli? Ak áno, ako dlho po vysadení sa vám pokožka dávala dokopy?

daja07
8. mar 2024

@anicka2486 neviem ako rozsiahle to mas, kolko vela a ako dlho pichas. Skonzultuj to s lekarom.
Ja som pichala fraxiparin a trosku aj clexane pocas 3 tehotenstiev. Flaky, ktore svrbia, hrce a modriny som mala. Pri poslednom tie svrbive flaky boli velmi vyrazne a dlho. Niekedy som sa aj v noci budila a skriabala. Davala som si na to fenistil gel. Kvoli svrbeniu a hrciam som potom pichala na striedacku do brucha, stehna a ramena. Nech sa to nekoncentruje na jednom mieste. Hematologicka mi sledovala aj nejake hodnoty suvisiace s alergiou. Mala som ich zvysene ale ze nie tak aby s tym trebalo nieco robit

anicka2486
autor
8. mar 2024

@daja07 mne to pichali 4 dni v nemocnici, hneď som sa začala vyhadzovať a postúpilo to na nohy, stehná v zmysle flakov, chodidla z vrchu ako pľuzgiere, ruky pľuzgiere a na chrbte miestami fľaky a pľuzgiere. Svrbelo ma to, ale natieram to teraz kortikoidovou masťou a nesvrbí to toľko. Dva dni som neužívala nič a teraz mi nasadili fraxapirin, tak čakám, či sa nestane niečo podobné. Mám ho užívať už len týždeň, tak aj keby, musím vydržať, len sa bojím, či táto kožná reakcia bude pretrvávať dlho. Myslela som si, že po vysadení sa to automaticky začne zlepšovať, ale skôr to stagnuje.

lelelienka
8. mar 2024

Mne sa to robilo po fraxiparine, ale flaky len okolo miesta vpichu, ale strasne, no lenze potom aj po vysadeni som tam dlho mavala obcas tie iste flaky svrbiace z nicoho nic…nevedela som prist na to kedy, zdalo sa mi ze v teple, po sprche, alebo tak, ale potom to uz bolo akoby celkom nahodne, doteraz nechapem 🤷‍♀️ ked som nasledne musela uzivat znova, dali mi clexane, to bolo bez problemov

anicka2486
autor
8. mar 2024

@lelelienka a po akom čase sa ti vyhodila alergia na fraxiparine?

simonkato
8. mar 2024

@anicka2486 ahoj mala som alergiu na clexan aj fraxiparin teraz mam fragmin a klop klop klop je dobre. Clexan som pichala dáke 3tyzdne kým sa spustila alergia miesta vpichu sa zapalovali strašne svrbeli.
Prešla som po konzultácii s hematologickou na fraxiparin tiež po dákych 2-3tyzdnoch rovnaká reakcia plus ako keby žihľavka. Bola som až zúfalá noci boli na nevydrzanie ako to svrbelo pálilo.
Vymenili sme za fragmin a je dobre. Občas sa spraví modrina keď zle pichnem alebo mala hrčka čo kusok svrbí. Ale dá sa to na rozdiel od predchadzajucich vydržať. Hojilo sa mi to vždy niečo vyše týždňa po zmene injekcii.

lelelienka
8. mar 2024

@anicka2486 nepamatam si uz presne, prvy mesiac-dva asi bolo ok, ale potom mi to uz zacalo robit strasne vyrazky, az pluzgiere svrbiace, nasledne som po case uzivala znova a to iste a potom ked som uz uplne prestala, tak asi aj vyse roka po vysadeni sa mi to random vyhadzovalo presne na tych miestach kde som si to predtym pichala. A potom aj na nohe (tam som si vobec nepichala). Ked som zase nasledne zacala uzivat clexane, tak v zasade pohoda az na par mensich “epizod”.

anicka2486
autor
9. mar 2024

@lelelienka je možné, že ja som mala alergickú reakciu už po 4 dňoch užívania? Na clexane. Teraz si pichám fraxiparine a mám tie isté fľaky na nohách, len sa zväčšili a začali svrbieť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre