icon

Antibiotiká Penlac počas tehotenstva. Sú bezpečné?

andrea719
Dnes o 17:47

Dobrý večer, som 21 tt tehotná. Kašlem a mam zelené sople, trva to týždeň išla som k lekárovi a vyšlo mi crp 20, predpísal my antibiotika penlac. Spýtala som sa že či sú bezpečné v tehotenstve a on že vraj sú nemám sa čoho obávať. Máli ste ten istí problém ja sa bojím ich brať kvôli tomu ako to môže ovplyvniť dieťa.

anonym_332d8c
Dnes o 18:04

Lekar ti dal atb a povedal, ze su bezpecne.ozaj budes verit niekomu na MK ak ti napise opak?? Nelieceny zapal v tele je urcite horsi ako atb. Ver lekarom.

viestta
Dnes o 18:10

Vies o tom, ze baktetrie z neliecenej infekcie mozu do krvneho obehu uvolnovat toxiny, ktore mozu poskodit plod? Lekar vie, ze si tehotna, tak to pri vybere liekov zohladnil,

miriamzba
Dnes o 18:21

Aj ja som mala v tehotenstve ATB, zinnat. Moja najkamoska, doktorka, mala v tehotenstve crp 196 a tiež dostala zinnat, našťastie spolahlivo zabrali. Deti sú v poriadku. Svagrina so zápalom močového mechura ATB nedostala, lebo jej obvodna aj gynekolog povedali že v tehotenstve sa ATB nesmu a má iba vela piť. Jej syn je ešte malý, úplne v poriadku nie je, ale netvrdím že je to kvôli tomuto. Len si myslím a vidím, že často sa ani lekari nezhodnu na spravnom postupe. Bála by som sa nechať infekciu bez predpisanych liekov, pre to čo píše @viestta

anonym_ca3e81
Dnes o 18:37

Užívala som antibiotiká , takmer celé tehotenstvo, ja aj malý sme úplne v poriadku.
Samozrejme ideálne je nebrať nič , ale v prípade zápalu jednoznačne nasadiť antibiotiká a neriskovať.

anonym_8e6e03
Dnes o 19:06

Fuj fuj antibiotika. Lekar naco studoval a naco robi prax, hlavne ho nepocuvaj, urcite Ti klamal.

anonym_5d2586
Dnes o 19:21

@andrea719 a CRP 20 sa nebojis keď sa bez ATB bude zvyšovať, že ublíži dieťaťu? Ja naozaj nerozumiem prečo majú ľudia potrebu chodiť overovať lekárske postupy na koňa s ľuďmi s neviem akým vzdelaním. Keď ti ich lekár dal, vie ze si tehotná tak asi aj vie, že dieťaťu neublížia. Ci myslíš, že by si zobral na zodpovednosť život cudzieho dieťaťa?
ATB v tehotenstve sa bežne používajú.