icon

Antibiotiká počas tehotenstva

liviana1111
2. máj 2012

Ahojte nemate niektora skusenost s antibiotikami v tehotenstve? Ja som v osmom mesiaci a uz mam antibiotika 3x ☹ bojim sa aby to nemalo dake trvale nasledky na plod,aj ked doktor vravi, ze penicilinova rada nema vplyv na tehotenstvo. No keby ich mam raz nebojim sa,ale kedze mam hnisavy zapal dutin uz treti krat ,tak uz sa aj celkom bojim ,aby sa nieco nestalo ked uz mam tolky krat Xorimax ☹

Strana
z2
zabka79
3. mar 2014

ja som užívala Bioparox od doktora a hneď zabral 🙂

rosinka19
29. júl 2014

Ahoj, neviete niektorá aké dávkovanie azatrilu sa dáva pri ureaplazme v tehotenstve? doktor povedal, že sa má preliečiť aj partner. mám 6 tabletkové balenie a 1x za 24 hodín po dobu troch dní, že mám užívať. pochopila som to tak že jednu tabletku každých 24 hodín ja aj partner. keď som prišla domov na krabičke je napísané 2tbl každých 24 hodín tak teraz neviem ako to mám užívať. doktor už nerobí už má po ordinačných... nervózna som nepokojná. nebrali ste to niektorá? ☹

ingrid56
13. nov 2014

Prve tehotenstvo uplne bez jedinej tabletky a teraz pri druhom v 11tt. zapal nosovych dutin, opuch dolnych aj hornych dasien na lavej strane, pichanie v uchu a bolest licnej kosti ☹ ☹ ☹ je to strasna bolest, uz chcem byt fit!!! Prikladala ste si niektora pri takomto probleme suchu horucu vreckovku na tvar?

jk79
12. jan 2015

Ahojte.ja som tiez prve tehotenstvo zvladla bez choroby a teraz som v stvrtom mesiaci a uz som 3 krat chora ☹ od 25.12. sa neviem z choroby dostat, najprv bolest hrdla, potom poriadne hlieny, ktore mam doteraz, stale upchaty nos a uz tyzden suchy drazdivy kasel. V noci prekaslem aj 2 hodiny v kuse. Tak ma dnes manzel vyslal k lekarke a ta ma poslala na ORL, kde mi povedali, ze mam v dutinach kopec hlienov, zapal hrdla a ze musim brat antibiotika ☹ Dala mi Klacid. len dufam, ze to babu neuskodi.

moma
27. jan 2015

Ahojte. som v 13 tt a už 3x beriem antibiotika (klacid, penicilin, teraz zinat). Stále opakujúce sa zápaly hrdla a dutín. Lekari sice tvrdia, ze su bezpecne, ale aj tak v 1.trimestri uz 3x nie je ziadna vyhra, strasne sa bojim aby si to neodnieslo babo. Nájde sa niekto taki, kto si presiel niecim podobnym? alebo aspon niekto kto vie poradit ako predist dalsim chorobam.

lulla74
7. mar 2016

Ahojte som v 20 týždni a mám prvý krát antibiotiká Azithromycin Sandoz a sú le tri. Poradte mi niekto či ich mám užiť. Mala som v hrdle zápal a nádchu.

katuliena82
7. mar 2016

@lulla74 tie lieky ti predpisal lekar?

lulla74
7. mar 2016

@katuliena82
@katuliena82 áno moja obvodna

katuliena82
7. mar 2016

@lulla74 citala som pribalovy letak, v tehotenstve sa moze na odporucanie lekara. Organogeneza u deticiek konci ovela skor, nez v 21.tyzdni. Takze uz nie je ohrozeny vyvoj plodu. Ak ti ich lekarka dala a vie ze si tehotna, tak ich uzivaj. A poctivo, celu davku. Nech sa ti to nevrati. Inac ja som na choroby v teho pouzivala Bioparox a nastastie mi zabral. Lebo moja doktorka povedala ze mi nic neda....ale neviem co by vravela, keby sa mi rozvinul zapal pluc.

lulla74
7. mar 2016

@katuliena82 ďakujem ti veľmi pekne.si ma upokojila

monilik
30. dec 2016

@liviana1111 ahoj, citam tvoje prispevky o antibiotikach. som na tom uplne rovnako a mam hrozny strach o babatko. stale mam problemy s dutinami cele tehotenstvo som chora. teraz v 31tt a zase atb. prosim bolo nakoniec vsetko v poriadku?

mariac91
24. feb 2017

@ingrid56 ja som skusala vsetko mozne uz , mam podobne problemy, dnes som skoncila u dr a nezaobide sa to bez antibiotik. A vrelo odporucam biolampu alebo respektive to infracervene svetlo

lenka860
13. apr 2017

Ahojte baby sestra je v 20tyzdni tehotna.a doktorka jej predpisala atb.suprax nema to daky vpliv na plod

ivka7529
18. dec 2017

Ahojte.Aj ja som brala antib.v 3.mesiaci a teraz v 5.mesiaci ma opät hroznl boli hrdlo a mam suchy kašel.Dnes idem k doki,dostamem druhe antib.dufam aj ja ze to male nijako neohrozí.

nankis
19. okt 2023

ja beriem teraz unasyn antibiotiká ale samozrejme aj probiotiká k tomu a som v 21tt. Taktiez beriem vkladacie tablety macmirror. Zľakla som sa keď som dostala zápal močových ciest a cikala som krv. Preto som neváhala a lieky poctivo beriem. Ubezpečili ma aj na pohotovosti keď som volala že sa nemám báť že to mávajú ženy bežne v tehotenstve.

Strana
z2