Asi som tehotná a synček doniesol chorobu z jasličiek
Ahojte ženy, potrebujem povzbudenie, vašu skúsenosť.
.. Asi som tehu, môže to byť 6. týždeň, testy pozitívne, ale ku gyneko idem až v utorok. No a nejako sa na mňa všetko valí - 2,5 ročný doniesol z jaslí nejakú chorobu, ktorú som schytala aj ja. Mám zvýšenú teplotu okolo 37 - 37,5, sople, celkovú slabosť. Do toho ma to strašne páli tam dole. Doktorka povedala, že si nič nemám na to dávať. Dosť sa cítim psychicky zle, mám obavy, som chorá, slabá, s neznesiteľným pálením... Mali ste aj vy takýto divný začiatok tehu? Pri prvom takéto problémy vôbec neboli.
Ahoj, pri každom tehotenstve som prvé 2-3 mesiace bola chorá. A pri druhom tehotenstve som ešte ani nevedela že som chorá a dostala som pálenie a svrbenie v pošve. Občas sa to stáva. Aj na to sú lieky, ale to musí zhodnotiť dr. Treba sa uistiť že to čo syn doniesol nie je covid a tak ísť k dr. nech niečo predpise čo môžeš aj v tehotenstve. Hlavne dodržiavaj pitný režim veľa oddychuj a šetrí sa. Držím palce aby si bola čím skôr fit a tehotenstvo prebiehalo bez komplikácií....
Ja som tiez na zaciatku tehotenstva bola chora, dcera doniesla nieco zo skolky. Davala som si Stop Bacil sirup-mozu ho aj tehotne, ak neberiete vitaminy pre tehotne, tak aspon si dajte C-cko -normalnu davku(netreba to prehanat s C-ckom v tehotenstve). Zavolala by som tiez gynekologovi, ze ma pali dole, co si mozete dat- nebudete predsa trpiet. Pit vela tekutin, caj osladit medom a oddychovat. Zelam skore uzdravenie.🙂
no zvykaj si😉buď necháš syna doma alebo ti bude z jasiel nosiť chorobu za chorobou😉čo sa týk apálenia, pravdepodobne máš mykózu ak ti to neprejde, v pondelok volaj gynekologičke nech ti napíše čípky....
Tie jasličky sú fajn vec, pokiaľ dieťa nezačne nosiť domov chorobu za chorobou. Ak ta to utesi, v tehotenstve som prestriedala asi všetky čipky, ktoré boli dostupné na trhu, v kuse som trpela mykozou, a dieťa som ešte nemala. Teraz naopak mam jaslickara, tehotná našťastie nie som, ale nosí domov také "srandy", že som viac chorá ako on, môžem si vybrať ci budem OČR alebo PN. Ak je to možné, neviem ci robíš, by som malého ponechala trosku doma, najma v tom zimnom období,z prevencie. Neboj sa, všetko bude v poriadku, predpokladám, že ti niečo dajú na tie ťažkosti, čo môžeš aj v tehotenstve a o pár dní už budeš opäť fit 🙂
Hlavne pokoj. Teplota nad 38 môže byt problematická, nižšie by nemalo vadiť. Ale veľa žien na začiatku tehu popisujú taky pocit, akoby boli choré. Určite to bude v poriadku.
Ja som teraz v 12.tt, ale od začiatku to bolo cele zle. Hneď som spinila, krvacala, zle mi bolo skoro stale, tyzden som nič nejedla, proste úplná troska. Aj črevnú virozu som chytila (37, 2) a babo zatiaľ stále všetko v poriadku, akoby sa ho to ani netykalo😁.
Ja som mala prvé 3 mesiace stále nádchu. 🙂 Ako prešiel trimester nádcha pominula.drzte sa bude dobre. 🙂

Nemala som ale chcela si povzbudenie - neboj vsetko bude v poriadku. Ak si nachytala nejaku chorobu tak sa setri a co najviac oddychuj. Popros manzela aby ostal s malym doma a bol s nim on aby ty si mohla co najviac lezat a byt v klude aspon 3-4 dni. Paralen si dat mozes aj ked si mozno tehotna. Paliva bolest je otazna, ci nemas aj zapal mocoveho mechura. Nieco si dat snad mozes - to ozaj nic ti dr. neporadila? Tak sa skus spytat na nieco volne predajne pre tehotne. Alebo si zavolaj do lekarne a nechaj si to odlozit a manzel nech ti pre to skoci. Nasad probiotika. Neber to tak tragicky. Ak si chora - je to docasna zalezitost. Vyliecis sa a bude dobre. Len oddychuj a zbieraj energiu. A skus sa tesit na babo a nie mysliet na blbosti.